Doctor Who - The Space Museum

Míg az első évadban a Tardis egyszerűen véletlenszerűen ugrált az időben, mármint jobbára, addig ebben az évadban az a jellemző, hogy eltérítik, kényszerítik hogy az adott helyen megjelenjen.

Most sincs ez másként, ehhez a négyrészes történethez.

Mint máshol is, itt is igen zavaró lehet hogy a történet címe egyszerűen a nyitó epizód címe (így a keresők notóriusan a legtöbbet nézett epizód/okkal tömik tele az eredményjelzőt a kívánt video helyett).

Mielőtt bármit mondanék errő la történetről: DALEK CAMEO! Igen, itt nem a dalekok a fő rosszcsontok, de látunk belőlük!

De mit is mondhatnék magáról a részről?
Igen, egy múzeumban játszódik. Pont olyan is.

A megvalósítás azért meglehetősen jó, még akkor is ha a történet(?) meglehetősen abszurd, lehetetlen - és a tetejébe még érdektelen is.
De elég eredeti ahhoz hogy ne kapcsolj el ha tv-ben nézed.

----

SPOILER

Na jó, a történet: van ez a bolygó, érted, távol, érted, valószínűlega távoli jövőben, érted, ami egy múzeumnak van berendezve, érted, amit senki nem látogat, érted, mert aki/ami odamegy abból műtárgy lesz, érted, de az őrök/üzemeltetők gyerekei, érted, akikről az őrök/üzemeltetők nem tudnak, érted, fellázadtak, érted,  merthogy ők most már itteninek tekintik magukat, érted, nem onnaninak ahonnan az őrök időnként jönnek leváltani egymást, érted, és ezek az őrök gyerekei, érted, akikről az őrök nem tudnak, érted, fellázadtak, érted.

Na ők is értették hogy ez így nem frankó, és úgy a 3. epizód 2. felére kitalálták hogy a gyerekek őslakosok akiket a nagykorúságot elérve az őrök kivégeznek - de ez az egész nagyon erőltetett lett.
De amúgy szórakoztató mint egy Star Trek rész, és annál nem kevésbé logikátlan.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad