Doctor Who - David Tennant 2. évada, 8-9. történet, Angyalok és Mennyek

Pislantás: Hát őszintén szólva engem kicsit se alig ragadnak meg a Síró Angyalok, sokkal inkább a kavarás a véletlen időutazással, és a felépített eseményláncolattal.
Ami sajnos feloldhatatlan paradoxon, nem létrejöhető eseménysor.

Mert vegyük sorra:
1. Sally Sparrow (= SS) odaadja a Doktornaka forgatókönyvet
2. a Doktor végigjátssza az eseménysort ami miatt SS odaadja a Dktornak a forgatókönyvet.

De marad a kérdés:
- mikor először visszaküldik A Doktort a Síró Angyalok az időben, a Doktor (és Martha) nem rendelkeznek tudással ahoz hogy rávegyék SS-t hogy küldje vissza az időgépüket, ami azt jelenti, hogy végig kell élniük a köztes éveket.

Ahhoz, hogy az egész bekövetkezhessen,  egyparadoxontkell létrehozni az alábbi módon:
1. A Doktor visszakerül az időben.
2. SS visszakerül az időben.
3. A Doktor megírja a graffitit az alapján amit SS-től megtudott..
4. A Doktor addig vacakol, míg valahogy megalkotja a DVD-ket. A móka kedvéért tételezzük fel hogy ezt 17-szer kell megismételnie (a DVD-k száma), azaz összesen vagy 18-szor kell újraírnia az egész történelmet pusztán azon önző célból, hogy visszakapja az időgépét.

Ez teljességgel ellentmond A Doktor természetének, a Whoniverzum által felállított végsősoron megváltoztathatatlan idővonalnak, és akkora paradoxont hozna létre, ami miatt paradoxon-sárkányok százával nyüzsögnének.

Időutazós zs-kategóriás sci-finek remek lenne. Dr Who résznek POCSÉK.
Arról nem is szólva hogy a rendezés, és a forgatókönyv maga is sokban szinte teljesen azonos a Sötétség Fejedelme c. filmével.

--------

Az Utópia háromrészes történetben visszatér A Mester.  Elég szarul van megírva, és ráadásul igen érdekelne honnan tett szert újabb regenerációra. Vagy hogy mi a mostani limtje, mert ugye beleesett a Tardis szívébe.

Hogy a második rész kezdéséről már ne is beszéljünk, ahol "A Mester" (szándékolt az idézőjel) beveti ... mondjuk ki: Vigyorex-gázt, a Joker vigyorexét, igen, a Batman-ellenség Joker vigyorexét veti be. Hogy nem perelték ezeket be?
Vagy éppen a UNIT = SHIELD fogásért? Hijnye, van bőr a képükön egyszerre nekimenni mind a DC-nek, mind a Marvelnek...
Jó, itt végre kiderül hogy úszta meg A Mester az elhalálozást.

Btw, ez az emberré-válósdi is az én elmeletemet erősíti, miszerint a Gallifreyiek az emberiségből fejlődtek ki. Elvégre miért pont emberek? Ami még ha meg is tudsz okolni, nem egyszerűbb visszalakítani az időben a testet, mint egy teljesen idegent kreálni? (ez az idős dolog különben is illene az IdőLordokhoz)

Jut eszembe: Martha Jones eredeti korszakát (eddig) csaka Torchwood 1. évada alapján lehet meghatározni, ugyanis notóriusan nem mondják! Itt is csak annyi hangzik el, hogy 'a 21. sz." Ennél a Torchwood SOKKAL pontosabb!

Végüla 3. felvonás: A Doktor dicsősége pillanatában KINYÚL AZ ERŐVELA FÉNYKARDÉRT. Epic fail.

És még a gömbök is langloierek.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad