MCU

Vasember: fasza kis film. A főhős kiemelt helyzetből kezd, csúnyán lezúzzák, aztán szépen kikupálódik. A retro-páncél persze az egész csúcsa.

A hihetetlen Hulk: király film. Kreatív bunyók, intelligens forgatókönyv (kivéve amikor az egyetemen rajtaütnek Banneren, azt nem értem mit kerestek ott). Az egy dolog hogy a film felét végül a későbbi filmekben kidobták, hogy Nortonnal kreatív vitájuk volt, meg hogy csapatban EZ a Hulk nem a megfelelő - de ez semmit nem von le a film értékéből.
2 ellenfél is van, mindkettő nagyon jó, a karakterfejlődés is simán király.

Vasember 2: Ócskaság. A film első 30 percében lenyomjuk a főgonoszt, a második 30 percben pedig azt nézzük hogy tölt windows. Nem izgalmas, főleg hogy itt még csak a film felénél járunk. A harmadik félóra semmivel telik, a végén Tonynak bejön egy deus ex machina az egészségügyi problémájára. Az utolsó fél óra pedig egy fantáziátlan, klónsereg ellen vívott, egyáltalán nem látványos csata.
A film egyetlen érdekes kérdést bír felvetni: Tony Stark apja tényleg lenyúlta-e az erőforrás szabadalmát. Erről viszont egyetlen szó sem esik.

Thor: full-CGI ócskaság, és nem érdekelnek más bolygók bajai. Meg hát ez a "gazdag emberek problémái" kategória. Azért legalább egy karakter-arc van benne. Viszont érdekelne, hogyan került Asgardból a SHIELD-hez a Tesseract...

Amerika Kapitány, az első Bosszúálló: Jó film, csak direktbe ellentmond a Thornak a Tesseract kapcsán.
Amúgy a karakterfejlődés kiváló. A nyüzüge kiscsávó übermenchs lesz, majd jól elvan a propagandaosztályon, végre hasznosnak érzi magát. Aztán rájön hogy nem annyira az mint hiszi magáról, és "végre" katona lesz. Szuperkatona.

Bosszúállók (1): amíg összeszedik a csapatot addig oké. Ám a film túl hosszú, és többnyire ami történik nem látszik hogy bármi funkciót szolgálna. Persze ha eltekintek attól hogy nincsen történet, éppen jó lenne a forgatókönyv...
A klónhadsereg is elmegy ezegyszer. Többször viszont nem veszem meg.

+++++++++++++++++++

A tanácsadó (marvel short, extended universe): segít elhelyezni a Hihetetlen Hulk stáblistavégi jelenetet. Kreatív megoldás.

Útban Thorpörölyéért (marvel short, extended universe): nincs kapcsolat. Egy futó gag, akár kimaradt jelenet is lehetne Carlsonnal.

A 47-es: na, ez jó. A Bosszúállók utáni romok eltakarítása. Nem lövöm le a poént.

Carter ügynök (marvel short, extended universe): végre megtudjuk mikor zuhant le AmcsiKapcsi.

---------------------------------

Vasember 3: a Mandarin most csak egy vicc, vagy nem? Ez egy családifilm, vagy akciófilm? A végén komolyan egy rakás drón a Vasember mostantól? És a gonoszak tényleg tüzet okádnak? Mindenesetre gyanúsan úgy néznek ki mint valami igénytelen X-men... A főgonosz játéka mint egy Val Kilmer-utánzat, a végső harc pedig közelik és shakycam - azaz pocsékosság.
Ja, és mit adott mindez az MCU-hoz? Pepper szuperképessége? Lenullázva. Tony Stark PTSD-je? Lenullázva. Ellenfelek? Lenullázva.
A rettenet, hogy a stáblista utáni jelenetnek van a legtöbb értelme, mert egyszerre tudunk benne egy pontot ahol éves és dátum össze van kötve Tony Starkra!

Thor, sötétvilág: Elég unalmas, de a legrosszabb a végtelen mennyiségű idegen (sőt, kitalált) nyelven való röfögés.

Amerika Kapitány, a tél katonája:Az akciórendező egy idióta,aki szarrávagdossa a felvételeket.
A sztoriról: nem tudjuk ki a gonosz, miért gonosz, mit akar. Nem tudjuk miért baszogatja AmcsiKapcsit a SHIELD hülyeségek miatt miközben lenne jobb dolguk is.
A Hidegháború, és az akkori paranoia pedig ma már hidegen hagy (bocs a szóviccért).
A film továbbá túl hosszú, és túl realista. Egy ilyen "nem tudom mi történik" filmnél minimum Arnold Schwartzeneggert akarom látni amint törülközővel a fején, hárommellű mutánsok között egy golflabdát húz ki az orrából.


Ja, és a film felénél ezeknél nem szokás lelőni az összes poént.
Buckyval meg az a gond, hogy sosem volt emlékezetes. A nézőt nem érdekli.

A galaxis őrzői: kellemesen agyatlan, könnyed film.

Bosszúállók, Ultron kora: Megtudjuk, hogy Tony bár a V3-ban felrobbantotta a robotruhákat, az semmis.
Ultron története maga meredeken elavult. Az internet miatt. Amikor kitalálták, a robotok fizikai valójukhoz kötődtek. Ha viszont egy AI kijut az internetre, onnantól legyőzhetetlen.
A film megint túl hosszú, egyes jeleneteket simán ki kellett volna vágni egy jobb sebességhez.
Btw, az is zavaró, hogy Ultron azért gonosz... Mert gonosz. Nincs logikai felépítmény a konklúzió mögött.
A Végső Csata is gon, mert Generic Clone Army már volt. Ráadásul egy órás harcjelenet? Mit képzeltek ezek??

A Hangya: különösebb jelentősége nincs, és még a saját szabályait se veszi komolyan. Bár utóbbi talán pont segíti a terméket, egyszerfogyasztós sima popcornmozivá teszi.

+++++++++++++++++++

Köszöntsétek a királyt! (marvel short, extended universe): Lenne értelme, ha lenne vége. Csinálhatnának egy következő filmet, vagy valami. De ez így, önmagában, egy nagy nulla.

WHIH Newsfront 1. évad: egy rakás teaser a Hangyához. Egyetlen infó van benne, megadja pontosan melyik nap szabadult.

---------------------------------

WHIH Newsfront 2. évad: a tartalom kicsit jobb, de nagyon beszűkült. Átvezető az Ultron Kora és a Polgárháború között, illetve teaser az utóbbihoz. A futó hírszalagon van még kapcsolódás Dr Strange-hez is (az ígért WHIH-epizód nem készült el). Szintén többször felhozzák a Vasember 3/All Hail The Kinget is. Ja, és a Hihetetlen Hulkhoz is.
Btw, miféle Dél-amerikai fosszíliák?

+++++++++++++++++++

Amerika Kapitány, Polgárháború:2016.03.22 mióta vasárnap? (Valójában kedd.)
A kezdés teljes kudarc. Az első hibáztató olyasmit hoz elő, amiben nyilvánosan a Bosszúállók nem hibáztathatók, Wakandáról pedig egyelőre semmit nem tudunk, így csak elkezdjük útálni őket. Simán a nyitóakciót kellett volna elővenni, nem ezeket.
A Bosszúállók sosem volt magánszervezet, a SHIELDen belül működtek. Azaz amerikai állami intézmény voltak.
Van sok ismeretlen nyelven beszélés is, persze felirat nélkül...
Az a bomba is teljesen hiteltelen.
A harci jeleneteknél a vágás megint szükségtelenül sok. A storyboard pedig nem egy filmé, hanem egy videojátéké.
A film végtelenül hosszú, és ez érződik is.
PS: kénytelen vagyok elismerni, hogy ezt a Pókembert nem útálom.

Doctor Strange: Jó film, jó casting, jó látvány. Karakterfejlődés természetesen van.
"Az Ősmágus nő, de ez nema karakter megváltoztatása, hanem egyenjogúsítása."

A galaxis őrzői 2: That's not how physics work.
Egyébként korrekt képregényfilm. Bár szerintem itt elég sokmindent összemixeltek: Ego, Celesitals, Túlontúli...
Ami kiemeli a korrekt középszerűségből, az a legvége. Ritkán mondok ilyet, de megható volt.
"Nebula esete tipikus példája az elnyomó patriarchátus működésének. Még a stáblistára se került fel az arca, pedig önálló filmet érdemelne!"
A gond igazán a branddel van, mert az első filmben mami-kötődés volt, ebben meg papi-kötődés. Elfogytak a rokonok akikről filmet lehet csinálni.

Pókember, hazatérés: Hááát ezt elcseszték. Az első Bosszúállók-film 2010+-ban játszódott, amikor ennek a filmnek a legeleje. A Polgárháború pedig 2016-ban, ám erről ez a film azt állítja "8 évvel később" történt, ami ugye 2018+ lenne.
Aztán a hónapokat is sikerül elszúrniuk, ami a plakát szerint október, de május kéne legyen.
Megvan: ez a film egy alternatív idősíkon játszódik...
Viszont az tetszik, hogy végre nem egy hodály kétemeletes kastélyban laknak Parkerék, hanem egy nagyon pici lakásban.
"Hogy May Néni dögös, azért oké, mert nem veszi fel a macsó ffiak ömlengését, nem borul a karjukba. Ő öntudatos nő, aki nem kér a ffiakból - követendő példa minden lánynak!"
Tudtátok hogy a "vibránium" az a mi világunkban a rádium? Stroncium, Bárium, Vibránium...
Btw, akciók jelentős részét a (Keselyű) ellen nem látom, mert túl sötét a képernyő.
Ja, és a Rengető nem sok műsoridőt kapott...


"Különösnek tartom hogy a toxikus ffi fandom nem hördült fel MJ miatt. Biztos ennyire alacsonya figyelemképességük"

Thor, Ragnarök: túúúl hooosszúúú. Ráadásul nyilvánvalóan csak kifogás a Planet Hulk leforgatására a copyright kikerülésével. Csak ez unalmas.
Plusz ott a retkon, hogy a Tesseract és a Jégóriások vacka nem ugyanaz - amitől persze az a film értelmetlen, mert mi a Tesseract azon a ponton?

Fekete Párduc: "2/10 Szörnyen bugyuta törtnet, d emég rasszista is (azt állítja a film explicite, hogy a feketék csak valami csodafém birtokában tudnának normális államot építeni, + azt is állítja, hogy hagynák fél afrikát éhenhalni maguk körül és inkább brooklinba mennének Átlag John afroamerikainak segíteni aki szegény nem kapott idén ájfont).
A szerelők nevetségesek (lennének de inkább szánalmasan bugyuta karakterek), szegény fehér kiscsajt meg úgy kezelik mint valami szörnyet csak mert nem néger."
Elég nehezen hihető hogy Ulysses 20 évig ült a  vibrániumon, hogy majd Ultron használhassa...
A "napjainkban" se 2018-at jelent amikor a fimet kihozták, hanem 2016-ot, a Wakandai király miatt.
A film alapvető nagy problémája, hogy miért aggódjunk egy vibrániumba öltözött lakért? A ruha sebezhetetlenné teszi - tehát?
Hosszú, üres snittek - mi ez, az After Last Season?
Fél óra után bealudtam. Bocs.
A gond, hogy nincs igazi ellenfél, konfliktus, karakterfejlődés. Tanmese van a feketék helyzetéről - de az önmagában uncsi.

Hangya és Darázs: Könnyed, szórakoztató kis film,semmi baj vele. Jelentősége persze nulla, de az kit érdekel? A színészi játék a kulcsjelenet(ek)nél viszont tuti. És ehhez bizony kellett Paul Rudd hogy kihozza a többiekből.
Amúgy a Szellem egy magánszektorban működő ipari kém/szabotőr volt, és ffi.


Egy másik ok amiért a film a középszerűség mocsarában kaptat, hogy a címszereplő Darázs... Nem igazán bír semmiféle jelentőséggel.

ManHate Kapitány:


Erről majd külön posztban részletesen. LINK.

Bosszúállók, végtelen háború part 1-2: Nos, a WHIH utolsó adását ez jól hatályon kívül helyezi, mikor Ross-tábornok (Hihetetlen Hulkban először) mégse vonult vissza.
És honnan a retekből tud Vas Férfi Thanosról? Nem látta, nem mondta neki senki hogy a csidorik onnan jöttek.


Vajon miért nem engedik látni a készítők a Wakandát rohamozó izéket? Olyan szép izék, és a Gyűrűk Urában simán meg lehetett oldani hogy lássuk a tömeg-orkokat. És itt az embereket látni. A lényeket miért nem?
És ti is észrevettétek hogy nem engedik Scarlett Johansont érvényesülni? Pedig messze a legjobb színész a stábban.

-------------------


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad