One Piece - Mindent a One Piece-ről, Negyvenhetedik Sziget

878-889. részek

Most komolyan. Ezt már csak ötéveseknek csinálják, vagy mi a szar?


És mint mondtam, hátra van még a főtengerész (Akainu), persze csak majd Kaido után. És még utána van Blackbeard, azaz Feketeszakáll.

Egyébként egyértelmű mi a gond a sorozattal a Grand Line után: MIÉRT keverednek szereplőink a Szigetekre?
Egyértelmű ugyan hogy fontos szereplőkkel küzdenek meg - de ennek mi a narratív oka? Mert papíron kipipálható a kiskocka a nevük mellett, de amúgy mivégre?
Egyszerűen rossz a mesélés, pont mint a Firefly sorozatnál.
És az se segít, hogy az infókat a karaketerek mint kiderül eleve tudták, vagy egyszerűen a Narrátortól kapjuk meg. Ez így túrós.

Szintén gond, hogy Lufi 10-fős legénységet akar, de eddig összesen 9-en vannak.


Btw, tényleg szükség van 1,000 rész és 47 Sziget után megint elmesélni a háttérsztori(ka)t?

További probléma, hogy mindegy kit győznek le, kineveznek a helyére valaki mást, teljesen újat. Akkor viszont mégis mit értek el?

Az meg simán rossz írás, hogy volt egy kvázi világháború, és a hangulat nem üllepedett le, hanem egyre nagyobb és nagyobb csaták jöttek, míg most megint lebegtetik ugyanazt: egy újabb világháborút. De ennek zéró feszültsége van amiatt hogy közben nem volt pihenő, ez meg nem a Dragon Ball (ahol egyébként szintén mindig volt pihenő két krízis között).

Nyilván alapvető probléma hogy mint a Pokemon, a széria itt is kiüresedett. A "világépítés" átment lényegtelen-érdektelen dolgok listázásába, amiknek semmiféle hatása sincs semmire, és azonnal elfelejtődnek.

A következő (filler) Sziget és a rákövetkező mega-Sziget mind 100% filler (lesz), amikben random ellenségeket kell lenyomni csak és mert, így most várhat aki akar pár ÉVET hogy megint rákapcsoljon a sorozatra binge-elni az az után következő Szigetet.
Papíron persze biztos jól néz ki hogy Lufi a Majom most egyszerre 2 fővezérrel kell összecsapjon - csak éppen narratíva semmi értelme, így pont leszarjuk.

Igazából az egész kezd átformálódni egy generációs termékké, mint a Power Rangers. Csak persze ezt ezzel nem lehet megtenni, az alapokban lévő különbségek miatt.

PS: a fickó nyilván öregszik, ezárt átment totál perverzbe, és minden női karakter egy szál csöcsben-pinában rohangászik már. Szánalmas.

PPS: a fejpénzek jutottak még eszembe. Elvilegaz egész csapat kapná, de már csak Lufinál tartja érdekes a szerző, aki mellett a gag kedvéért kapott még a kardos és a szakács. Szinte semmi nem maradt a sorozat alapvetéseiből mára.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad