Riverdale, a szappanopera (1-4 évad + Katy Keene)

75 évvel ezelőtt (1941) - Riverdale-t megalapítják az uktena-indiánok lemészárlása árán. A telepesedést colonel Barnabass B. Blossom indítványozta és támogatta anyagilag. A város fő terméke a juharszirup, a gyártás miatt kapta a Sweetwater-folyó is a nevét.
Az indiánok maradékából lettek a Serpentek.
 
1941 - a Riverdale-középiskola megnyitja kapuit. 
 
1942  - a Riverdale Register indulása

 
1945, Riverdale High első végzős osztálya, "75 évvel ezelőtt" (2020-hoz képest, lol) elás egy időkapszulát
 
??? - A Nővéreknél "ápolt" egyes őrültek (mindegy hogy a Nővérektől őrültek-e meg) megalkotják a G&G-t, és a Nővérek támogatják ezt, hogy növeljék bennük a félelmet és az engedelmességet. 

??? - Betty dédapját meggyilkolta Cheryl dédapja Cherrly dédapját meggyilkolta Betty dédapja, mire az akkor még Blossomok, onnantól Cooperek nevet változtattak.
 
kb. 60 évvel ezelőtt (1966) - a South Side Serpents megalakul 
A Nővéreket kiközösíti a Vatikán kegyetlen szokások miatt.
 
JJ nagyapja 5,000$-ért eladta a Baxter Brothers jogait ...-nak. (s04e16)
 
40 évvel ezelőtt (1986) - The Riverdale Reaper, Harold "Hal" Cooper apja a Róka-erdőben kinyírta Conway-családot (apu, anyu, 2 gyerek) "az Ördög Házában" puskával, mert azok tudták a Cooperek névváltoztatásának okát, és megzsarolták őket. Volt egy harmadik gyerek is: Joseph Convay. Megúszta, nevet változtatott -> Joseph Svenson, az iskola későbbi takarítója. A tettest pár utcai vagány "elintézte", jobban mondva egy ártatlant akire J. rábökött. Joseph a Nővéreknél nőtt fel. Ahol egyetlen és egyszeri látogatója Nana Rose Blossom, Blossom-nagyi volt, Cooper-nagypapa (Luis) társaságában.

??? - Jughead nagyapja ugyanoda járt (Stonewall Előkészítő) mint Jughead, és az ottani kékvérűek ellopták a regényét.

1970.02.12 - Harold "Hal" Cooper megszületik

1970.05.23 - Fred megszületik

1979 - Lázongások.

??? - Penelopé Blossom (8-éves korában örökbefogadták a Nővérektől)

??? 14 éves kroukban Clifford puskával elkergette Claudiust.
 
??? - Clifford Blossom öngyilkosságot kísérelt meg.

??? - Hiram Lodge az iskola birkózóbajnoka.
 
??? - Alice Cooper SSS-tag volt. (legalább harmadévesen) 

??? - Jaime Luna nevet változtat Hiram Lodge-ra.
 
the junior year of highschool, (harmadévesek) 25 évvel ezelőtt (1992, s03e06) - 
FP nem akar belépni az SSS-be, az paja eltöri a karját.
Hermione (akkor még: Gomes), Hiram (s03e04), Kevin apja (Tom Keller) (s03e04), Penelopé Blossom (8-éves korában örökbefogadták a Nővérektől), McCoy-polgármesternő (anno: Sierra Samuels), FP, Alice (anno: Smmith) és Fred Andrews G&G-zik. A játékot egy szombati bezáráson találták a tanári asztalban a négy hétből. Pár alkalom után LARP-olni kezdtek. Archi(e)bald apja és Hermione Lodge jártak egy rövid ideig ennek köszönhetően.
Mint kiderült, egy másik partyban futott Hiram, Kevin apja (Tom Keller), Dilton apja és Reggie Mantle apja.
A két csapat égül együtt tolt egy nagy játékalkalmat, aminek a közepén Alice lelépett, az igazgató eltűnt, és Fred apja mire hazaért meghalt, hála Dilon apjának aki igazából megmérgezte az egyik(?) serleget.
Alice és Hal összeházasdnak.
199? (1993) - Cooper-apuka intézett egy abortuszt Cooper-anyukának. (s01e13) rávette Cooper-anyukát, hogy adják örökbe a születendő fiukat, Charles Smith-t, amikor megtudta a dolgot a szalagavatójukon (Hazatérési Bál = Homecoming Party = Szalagavató Bál). Egyébként ők ketten lettek a bálkirály és -királynő, és az ő évfolyamukba járt FP és Fred is.
 
1994.06.29 - Veronica Lodge megszületik. Ami azt jelenti, hogy a 4. évadban 25 éves! 

 
???,  Fred 18 évesen beáll a családi építkezési céghez.
 
???  - Dilton apját valaki leanderrel megmérgezte, és öngyilkosságnak állította be, amit Kevin apja eltusolt.
Archie börtönigazgatója volt a katonaiskolai kiképző. Alice pedig az újságban mondta hogy öngyilkosság.
 
??? - Archie apja és a felesége Mary elváltak, a nő most Chicagoban él. 

2002, 30 évvel 2019 előtt - Jughead nagyapja lelép otthonról, mert fél hogy a Baxter Brothers 2-5 írója meg akarja öln ahogy megölte a munkatársait. És FP ekkor még gyerek volt. És JJ végzős évében 50 éves.

Tíz évvel ezelőtt (2006) - Jellybeans megszületik

Kilenc évvel ezelőtt (2007) - Charles Smiths megszökik a Nővérektől.

??? - Jughead apja, FP Jones az Andrewsnál dolgozott mint társalapító és -tulajdonos, de az üzlet nehezen indult, ezért elvállalt pár nem legális munkát. Fred kifizette az óvadékot, és azt mondta ezzel kivásárolta FP-t, amiközben a részesedés jóval többet ért. Mindenki másnak azt mondták, FP-t kirúgták, mert lopott az építkezésről. FP felesége meg lelépett, magával víve a lányukat, Jellybeans-t.
 
??? - FP beállt az SSS-be, és vezető helyet harcolt ki.
 
??? - Hiram Lodge felbéreli a SSS-t, hogy tegyék értéktelenné az autósmozit. 

Hat évvel ezelőtt (2010) - Jugheadet berakták a javítóba gyújtogatásért.
  
Két évvel ezelőtt (2014) - Archie anyja elköltözött

Egy évvel ezelőtt (2015) - Ms Groundy elhelyezkedik a riverdale-suliban, és ez az első állandó állása, eddig mindig helyettesítő volt. 

??? - Jason és Polly elkezdenek járni
??? - Jason és Polly szakítanak
??? - Jason és Polly eljegyezték egymást a nagyi gyűrűjével, teherbeesés okán. Jason nekiállt bármi áron pénzt felhalmozni, beleértve egy egyszeri drogszállítást is a város déli feléből az északiba.
??? - Polly apja megpróbált elrendezni egy abortuszt
??? - Pollyt berakták egy egyházi nevelőotthonba.
 
2016 máj. vége/jún. eleje? - Hiram Lodge-t letartóztatják, közvetlen azután, hogy a Lodge Vállalat felé a Blossom juharszirupgyár beszüntette a kifizetéseket, amik 75 év óta folyamatosan történtek.
 
2005. (s01e03) 2015 (s01e07) 2016 Július 4-én, röviddel hajnal után Jason (17*, a vizilabdacsapat kapitánya) és Cheryl Blossom (ikertestvérek) lementek a Sweetwater-folyóhoz csónakkal, hogy megrendezzé Jaso halálát, aki le akart lépni a városból.
6.00-kor Archie Andrews és Ms Grundy egy lövést hallott - amit Doiyle adott le, aki lőgyakorlatot tartott a cserkészeknek.
Nem sokkal később Dilton Doiley - aki a cserkészeket vezette éppen madárlesre - rátalált a parton egyedül üldögélő Cherylre.
*Az, hogy Jason és Cheryl 17 évesek, ugyanakkor 2. osztályba (sophomore year) járnak azt jelenti, hogy nem csak évvesztesek,  de mindketten buktak is egy évet.
 
Hal Cooper felesége, Alice Cooper remélte, hogy Jason Blossom amennyiben halott, sokat szenvedett, mert tönkretette idősebb lányuk, Polly életét.

Egy héttel később a Blossomok egy üres koporsót temettek el. De Jason igazából 11-én halt meg, a saját apja lőtte fejbe. A testét egy raktárból takarította el FP és Joaquin.
A nyári-szünet utolsó napján Hermione Lodge megérkezett Riverdale hotelébe, az egyetlen ingatlanba ami az ő, és nem férje nevén volt. Vele jött lánya, Veronica is.

Betty (Elizabeth) Cooper egész nyáron nem látta a pasiját, Archiet, aki az apja (Fred) építkezési vállalatánál dolgozott, és közben verseket - pontosabban dalszövegeket - írt. Meg a zenetanár Ms. Geraldine Grundyt kúrogatta. A nyár alatt egyébként B. gyakornoknak jelentkezett kedvenc írójához, Toni Morrisonhoz.
Forsythe Pendleton "Jughead" Jones a Harmadik regényt ír a Jason-esetből.

Főszereplő srácaink másodéves gimnazisták a négyéves rendszer szerint (azaz tizedikesek).

Betty dextroamphetamine-t (Adderall) szed (tanulásserkentő) szülői nyomásra.

A városban két klub van: a Hoe-zone (Dívazóna) nevű striptease-club, és az Inuendo (Sejtés) nevű melegbár (s02e03). Péntekenként (s01e02) Hétfőnként focimeccs van, szombaton nyit a mozi.

Kevin Keller a meleg-srác a sorozatban, egyben ő a sherrif fia.

A suli zenekara a Pussycat, a vezető-énekese Josie (Josephine) McCoy, mellesleg a polgármesternő lánya. Előző évben megnyerték Rockland megye (county) versenyét (battle of the bands).

Az iskolaév első napján Hermione felvetetné magát Frednél könyvelőnek, de az visszautasítja, mert Hiram Lodge, Hemrione férje ellen éppen vádemelés zajlik csalás és sikkasztás miatt.
 
Archie pedig korrepetálást kér zenéből Ms Grundytól (aki visszautasítja), illetve továbbra is játszik a focicsapatban (rögbi) (s02e11) kosárcsapatban (s03e02) rögbicsapatban.
Cheryl felkéri Veronicát hogy lépjen be a szurkolócsapatba, akiről kiderül hogy már van gyakorlata, és egyúttal beprotezsálja B-t is, aki egyébként előző évben is jelentkezett, de nem vették be, túlsúlyra hivatkozva.

Az évadnyitó bál az első hétvégén van, szombaton, Kevin összejön közben Moose-al (focizik). Archie meg kiharcolja a zeneórákat.
Továbbá előkerül Jason fejbelőtt holtteste. Boncolás hétfőn, ami hideg és kötelek nyomát találja.
Hermione a Popsban dolgozik felszolgálóként.
 
Kedden, az 5. tanóra közben elvezetik Cherylt, és kihallgatják, amiről a szülei (Penelopé és Clifford) mentik ki.
Archie szobafogságot kap, mert apja engedélye nélkül igazolja Cheryl történetét a lövésről, de kilóg a Pussycats-el gyakorolni.

szerda?
Chuck Clayton, az igazgató fia és a focicsapat kapitánya azt terjeszti, Veronica lefeküdt vele, amiért nem feküdt le vele. És mint kiderül ez nem egyedi eset, konkrétan 5 fiú pontgyűjtéssel van elfoglalva...

Riverdale 75. évfordulóját ünnepli.
B és V nekilátnak leleplezni a focistákat, és B egy kisebb pszichotikus epizódot produkál.

csütörtök?
Doylie hogy ne foglalkozzon az iskolaújság (B és Jughead) a lövéssel, elárulja, hogy látta a folyó partján Grundy kocsiját.

A következő héten:
A város autósmozija kiderül, végleg bezár, ezzel Jughead elveszíti a munkáját. Az eladás oka, hogy sok arra a drogos, néző alig, és érkezett egy névtelen ajánlat Hermione Lodge jóvoltából. A mozi bontását hétfőn kezdi meg az Andrews-vállalat.

Groundy valódi neve Jennifer Gibbson? Mikor Archie rákérdez, azt állítja, egy bántalmazó kapcsolatból menekül.

Az utolsó vetítésen Hermione éppen kifizeti a South Side Serpents-et az autósmozi kapcsán végzett hatékony munkájukért.
Archie épp szakít Ms Groundyval, amibe beletapos B anyja, aki megtalálta B naplóját... Végül abban maradnak hogy Groundy felmond.
Kevin meg összejön Joaquin de Sontos-szal, egy serpenttel.
B apja ellopja a sherriff jegyzeteit a Jason-ügyről, mert fél hogy rájönnek hogy a Cooperek és a Blossomok közös ágról származnak, és a rendőrség azt feltételezné, ő követte el a gyilkosságot, mert Jason és Polly vérrokonok - amivel csak egy baj van: még csak nem is unokatestvérek, azaz törvény szerint NEM számítanak közeli rokonnak, tehát nem déd-, hanem nagyszülőknek kellett volna megölniük egymást.

 
 Viszont hogy egyáltalán felmerült a probléma, leszűkíthetjük, mely államokban lehet Riverdale:


Jason valódi temetésén Archie apja felajánlja a könyvelői állást Hermionénak.

Október (s02e21): Archie a Pussycatből Valerievel dolgozik össze/barátkozik. Valerie kilép a Pussycatből, Veronica belép, mert akkor Archie nem vele lép fel, és mert Archie apja csókolózott Hermionéval..

Bettie és Jughead meglátogatja Pollyt, aki csak tőlük értesül Jason haláláról - egyébként meg van egy terve a szökésre.

Fred megpróbálja megszerezni az autósmozi helyén kezdődő építkezést, de ahhoz módosítani kell a szerződést, amit Hermione meg is tenne, lévén a jelenleg kijelölt cég eléggé szürke, de ehhez kellene Veronica aláírása, amit nem ad meg, mert nem akarja hogy anyu és apu szétmenjenek egy szerető miatt.

Valerie visszalép a Pussycatbe, Archie úgy dönt, menni fog ez egyedül is.
B és JJ megtalálják Jason menekülőjárgányát.
Polly megszökik a zárdából.
Valaki felgyújtja Jason kocsiját, ami teli volt droggal.

Jughead lebukik Archie előtt hogy a mozi óta a suliban lakik. Archie felajánlja hogy ledumálja, nála lakhasson, de ehhez kell FP beleegyezése.
FP visszamegy dolgozni Fredhez.
Polly a családja házának pincéjében bújkál, főleg mert anyu és apu örökbe akarják adni a születendő gyereket.
Cheryl felajánlja B-nek hogy segít Pollynak a gyerek miatt (amit titokban ő szeretett volna Jasontől, ühüm).

Jellybeans 10 éves.

Jugheadet meggyanusítják, Fred munkalapot hamisít hogy kimentse, a srác beköltözik Andrewsékhoz.
Polly beköltözik a Lodge-okhoz.

Cliff Blossom elszívja az összes munkást Fred cégétől, hogy az ne tudjon építkezni, mert ő akarja a földet.
Archie-ék állnak be dolgozni, de első nap este megtámadják a telepet Hiram Lodge bérencei, akiket féltékenységből bérelt föl. A sheriff nem szeretné Cliffordot gyanúsítani, ezért a SSS-re mutogat.

Cooper-anyu kidobja a házból Cooper-aput.

FP elviszi Andrewshoz dolgozni az SSS-t.

Polly beköltözik Blossomékhoz.

A juharszirup-termő éves ceremónia hete, tél (s01e09). A Blossomok hogy biztosítsák a helyüket az igazgatótanácsban, megpróbálják megvenni Archiet a lányuknak.

Ethel Muggs apja, aki tönkrement a Hiram Lodge-al való üzelmeknek köszönhetően, öngyilkos lett.

Valerie szakít Archieval.

Fred aláírja a válási papírokat

5 hónappal ezelőtt tartóztatták le Hiram Lodge-t. Az iskola 2 hónapja kezdődött (s01e10).
Jughead születésnapja.
Archie összejön Veronicával. Másnap beállít Archie anyukája, Mary Andrews. Veronica pedig ragaszkodik hozzá hogy az egyszeri alkalom volt.

Polly és C megtalálják Blossom-nagyi gyűrűjét a Blossom-szülők cuccai közt.
A sherrif "megtalál" egy pisztolyt (Ms Groundy pisztoját?) FP-nél.
FP vallomást tesz - mert Clifford Blossom megfenyegeti hogy kinyírja Jugheadet.

Mustangot az SSS-ből holtan találják egy motelben.
Joachim lelép, de előtte elvezeti őket Jason dzsekijéhez, amiben találnak egy pendrive-ot, rajta Jason megölésének videofelvételével.
Hiram Lodge szabadul.
Mary Andrews visszamegy Chicagoba.
Cliffordot meggyilkolták tetradotoxinnal, majd felakasztották hogy öngyilkosságnak állítsák bea halálát - mint kiderült, a juharszirup csak a drogbiznisz fedőszerve volt.

Cheryl kilép a szurkolókórusból.
Archie és Veronica hivatalosan is járnak.
Jugheadet nevelőszülőkhöz adják a déli oldalon, és emiatt iskolát is kényszerül váltani.
A város kábítószerproblémával küzd, és a Blossom-gyilkosság miatt feszültségüket a SSS-en akarják levezetni, bár azok nem árulnak, csak füvet.
 
Cheryl öngyilkosságot kísérel meg.

A 75. évfordulós ünnepség.

Cheryl felgyújtja Torn Hillst.
Jugheadet beveszi az SSS.

A kávézó kirablása közben rálőnek Fredre.
Jughead megígéri, hogy utánajár nem-e egy SSS volt-e, akit Fred cégétől nemrég kirúgott Hermione (jelenleg nincs munkás a cégnél).

A Fekete Csuklyás megölte Ms Groundyt.

A Pops minden alkalmazottja kilépett, ezért bezárás fenyegeti. Ekkor a ChugMo, egy szeszesitallánc ajánlatot tesz.

Josie belép a szurkolókórusba. Cheryl visszaveszi a csapatkapitányi címet.

Archie drogot vesz hogy éjjelente "őrségben üljön".

Hermione azt mondja, a fenyegető levelet ami miatt Veronica tanúskodott Hiram mellett, ő írta.

Cherylt megzsarolja B hogy tanúskodjon FP mellett, Hiram pedig lecsap a Popsra.
Archie pisztolyt vesz.
A Fekete Maszk lelövi Moose-t és a barátnőjét (Midge).

Toni Topaz körbevezeti Jugheadet a déli iskolában, maga is SSS.

Archie kitalálja, hogy a focicsapatból (s02e11) kosárcsapatból (s03e02) focicsapatból megverbuválja a Vörös Kör-t, akik majd jól járőröznek civilben a város utcáin.

A ghoulies Riverdale drog-kereskedő bandája, az SSS riválisa, autók?

Polly elutazik a farmra ahova Jasonnel tervezték.

Jughead odaül a SSS-hez, mert megverték - állítólag a ghoulies.


Az SSS kihívásnak veszi a Red Circle-t, Archie meg elhatározza hogy átnéz a déli oldalra, mert "biztos egy déli abajgatja az északiakat, mert az északiak lenézik a délieket".
Fekete Csuklya egy kódolt üzit küld Bettynek.

Archie-t kitiltják a suliból.
Veronica a folyóba dobja Archie pisztolyát.

A Fekete Csuklya felhívja Bettyt. Azt akarja, közölje le ismét, évtizedekkel később, hogy az anyját egyszer letartóztatták mint SSS-tagot.
Az SSS nem bírja elviselni a vereséget, Sweetpea azt tervezi, felrobbantja az újságot, ezért Jughead hivatalosan is belép a bandába, hogy átvegye apja helyét és csillapítsa a kedéjeket.

 
Hiram Lodge meg befektetőket keres.

A két FCs-levelet nem ugyanaz írta.

FCs újra hív. Azt akarja, zárja ki Veronikát az életéből.
FCs újra hív. Azt akarja, zárja ki Jugheadet az életéből. TT ráhajt JJre.

Hiram partnerének fia, Veronica volt barátja beginázza Cherylt. A srácok kimentik, és ő lesz FCs következő célpontja.

FCs azt akarja, Betty találja meg a Cukrosbácsit (SugarMan), a város drogjainak gyártóját, aki Clifford haláláig a Blossomok alkalmazásában állt. A legutóbbi vmi tanár a déli iskolában, hamar lekapcsolják miután megvan a kiléte. A FCs meg kinyírja a rácsok mögött.
 

A polgármester letartóztattatja a SSS-eket, ezért azok szövetkeznének a Ghoulieszal hogy feltötlsék soraikat.
Erre Jughead kihívja őket autóversenyezni, amire Archie ráhívja a zsarukat, így a ghoulies 1-3 hónapra ki van vonva a forgalomból.

Jughead leszállít egy lda drogot az SSS-ügyvédnő kérésére, akinek vmi elszmolnivalója van FP-vel, ezért szivatja Jugheadet.

Josie kap egy szóló-lehetőséget, amit a többi Pussycat megtud, és dobják.

A sherriff félrelép a polgármesternővel.
 
FP-t kiengedik a börtönből. Betty belép a serpentekhez.

s02e09 - karácsony
Blossomék kifogytak a pénzből, Archie-éknek megjön a minden képzeletet felülmúló kórházszámla, amit névtelenül Veronica fizet ki az anyja kártyájával.
Jughead lenyúzza a tetkót az ügyvédről.
Jeoseph Senwsont, a takaírtót, a Fekete Maszko(?)ot lelövi a sherrif.
Cherryl anyja konzumhölgynek áll.

A déli iskolát megszűntetik, összevonják a Riverdale Highal. Lode-ék újabb földvásárlási akciója. A polgármesternő lefizetésén keresztül.
Polly közben lebabázott.
Egy "FBI" (valójában Lodge-ék bérence) keresi meg Archiet, mert Hiram ellen nyomoz.
Betty megtudja, hogy Charles Smith az örökbeadott testvére, el is megy érte, a srác prostiként él.

Egy héttel később:
Veronica össze akarja hozni egy alkalomra a Pussycatet a Pickens-napra (a város alapításának napja).
Archie felvételizik a birkózócsapatba, hogy imponáljon Hiramnak.
Archie apja átadja 20%-os részesedését az építkezőcégben Lodge-éknak, mert a becsülete azt diktálja a 86,000$ miatt.

Az ünnepségen a Pussycats Josie nélkül lép fel.
Valaki levágta a Picket-szobor fejét. Hiram persze az SSS-t gyanúsítja.
Hiram felveszi ~gyakornoknak Archiet.

FP/JJ-nek 14 napja van kiköltözni, polgármesteri rendelet alapján.
Kiderül, hogy a szobrot Tall Boy fejezte le. Hiram ajánlatára. A fickót kidobják a bandából.
Valaki (valószínűleg André, a "limuzinsofőr") kinyírta Hiram egyik "üzlettársát", aki ki akarta nyírni Hiramot (Hiram megbízásából).
Cliffordéknál meg Joseph kinyírt egy drogdílert, akit ő hívott oda. Betty és az anyja eltakarítják.

McCoy polgármesternő lemond, hogy megelőzze a botrányt ami a Hiram-földszerzések és az SSS-konfliktus miatt a nyakába szakadt volna.
És elhatározzák a sheriffel, hogy elválnak és összeköltöznek a gyerekek érettségije után.
Hiram megvette a Reiverdale Register-t (a város újságja).
Cheryl bevalljy az SSS-csajnak hogy meleg.

Lodge-ék felkérik Franket hogy induljon polgármesternek.
Cooperék 20 éve házasok. Hal el akar válni, mert így több pénz jutna neki Clifford Blossom eddig késleltetett végrendeletéből.
Előkerül Clifford Blossom titkos ikertestvére, Claudius.
 
Hiram úgy néz ki, börtönt akar építeni Riverdale-ben. Fred nem megy bele, hát elindul Hermione Lodge (is).

"Chick", úgy néz ki nem Haltól van - de Alice-tól igen.
Veronica indul az HÖK-elnöki posztért.
Tina felvételizik a szurkolókórusba.

4 nap telt el mióta Jughead a Southside High-ba átkerült. (s02e16)
Egy hét múlva bontják a déli iskolát.
Cheryl hallott valamit, és azt hiszi, Claudius meg akarja ölni.
Cheryl ráhajt Tinára.
Blossom-nagyi "leesik" a lépcsőn.
Jughead indul a HÖK-posztért.
Cherylt bezárják a Nővérekhez, és torazinnal tömik.

---------------------------------------------------------------
Ezen a ponton a sorozatot kifejezetten kellemetlen nézni. A sorozat gonoszai folyamatosan nyernek, a főszereplők pedig vagy maguk is gonoszak, vagy teljesen eszköztelenek, PLUSZ kétségbeesettek is, tehát nincs ami miatt reménykednénk hogy bármi jobb lehet, ami egyben azt is jelenti, nincs okunk nézni a sorozatot.
---------------------------------------------------------------

Előkerül a halott drogdíler kocsija a folyóból.
A maffia meg részesedést akar Hiramtól. És "Adams ügynök" most nekik dolgozik. Archie megalapítja a Dark Circle-t.
Charles meg 10K$-t sajtol ki Cooperékből. Úgy értem az ismerősei. Mármint ha elhiszem hogy nem a bérencei.

Hal visszajön.
Midge-t megöli a ... Black Hood? Ethel a legfőbb gyanúsított.
És kiderül, hogy "Chick" biztos hogy nem Charles Smith, az örökbeadott Cooper-gyerek.
Nick Saintclaire meg elrabolta Archiet bosszúból a Lodge-ok ellen.
Chick azt állítja, Charles Smith vmi ismerőse (szobatársa a Nővéreknél?) volt, mostanra pedig túladogolta magát droggal.
A Fekete Maszk felhívja Bettyt. Feltehetően Chick már halott - persze hogy nem.

Hiram elveszi a Dark Circle-t Architól.
A Ghoulies kijönnek a börtönből. És kis bíztatással az Ügyvédnőtől... Akit pedig Hiram látott el ötletekkel.

A Black Hood rátámad Cheryllre, az meglövi nyillal.
Midge anyja lelövi a SSS-t aki nyomult Midge-re az előadás előtt, bár Hiram úgyi lelövette volna a Dark Circle-lel. Kitör a zavargás.
Hal felfedi magát a családja előtt mint a Black Hood. Magára vállalja Midget, Fred Adnrews-t, ebben a részben), Ms Grundyt, Cukrosbácsit, dr. Masterst - de a polgármesterjelöltek vitáját nem vállalja (azt nyilván Hirami ntézte). Ja, egyébként már Nagypapa Cooper is "írtotta a bűnt" állítólag. Letartóztatják.
Az évad elejéről a (s02e22) Black Hood megint lelövi Fred Andrewst.
És Papa Putin fiacskája meglátgatja Lodge-ékat. De semmi gond, Hermione leszedi.

Cheryl nagykorúsíttatja magát/a gyámja a nagyanyja lesz.
A Blossom-szülők is konspirálnak Hirammal.
A déli iskola diákjait át akarják raakni egy harmadik suliba, jó messze a várostól.
Az új sherrif kinyírta (s03e10) Tall Boyt, és ráfogta a városházi lövöldözést, meg Fred legutóbbi megtámadását.

Cheryl belép az SSS-be.
Hermione Lodge az új polgármester.
Archiet letartóztatják a z erdei házikó melletti gyilkosságért (amit André, a limuzinsofőr követett el).
Veronica megvette Popst.

Nyár, "before the junior year of highschool" (2017 - > s03e12: Ozark)
Polly elhívott valami szektást (Edgár) a Farmról.
 Doyle vmi szerepjátékba merül, vmi vmi, Gargoyle King.
Archie bezáratja magát 2 évre a fiatalkorúak közé. Joachim ugyanott ül a zavargások kapcsán.
 Dilton belehalt a szerepjátékba (Griffins&Gargoyles).
 
 iskolakezdés (S03E02)
 Ben, Ethel LARP-partnere öngyilkos lesz.
 
3 héttel Dilton halála után Archie újabb hetet kell töltsön sötétzárkában, mert nem akar Maddog lenni.
1 jéttel később? Archie belemegy a dolgoba hogy Joaquimot ne verjék szét az illegális boxmeccsen.
Ethel öngyilkosságot kísérel meg (G&G).
1 héttel később?: Archie második meccse.
FP elégeti a nehezen megszerzett G&G szabálykkönyvet. Nem mintha számítana, másnap mindenkinél lndol egy példány.
Archie elhatározza hogy megszökik. Meg is próbálja, nem jön be. Hiram(?) erre kinyíratná.
Archie megszökik, de közben Joaquim megszúrta. A börtönigazgató pedig G&G-módra öngyilkos lesz.

A városon furcsa rángásrohamok söpörnek végig. 
Joaquim most gargoyle. Azaz csak volt, amíg meg nem ölték.
Alice elmegy a Farmra, Betty becsukatja a Nővérekhez.
Veronica talál felmentő bizonyítékot, Archie szabad, Hiram sherrifjét kirúgják.
 
 A két nap gyaloglásra lévő Athénban is G&G-znek, és az összes ffi lakos elment építeni Hiram börtön/kábítószergyárát.
Hiram sherrifje "eltűnt". minden valószínűség szerint Hiram likvidáltatta. (s03e11) Hermione dugdossa (minden értelemben) az erdőben.
Ethel beköltözik Betty mellé.
Hiram újabban kísérleti patkánynak használja a drogjához (Fizzle Rock/Robbanócukor) a Nővérek áldozatait.
Archie ELHAGYJA AZ ORSZÁGOT.
Riverdale-t 5 hétre karantén alá helyezi Hiram.

5 héttel később (február? március?) - 
Cheryl és Toni betörőnek áll, talán csak poénból. Ellopják Hiram Nem-Fabergé-Tojását, mire kidobják őket az SSS-ből.
Betty próbálja elhelyezni a Nővérektől megszöktetett fiatalkorúakat. De Alice kihasználja az alkalmat és elküldi a Farm szektájábaő őket.
Archie puszta kézzel agyonver egy grizzlyt.
A Nővérek csoportos öngyilkosságot követnek el, mert mindvégig sátánisták voltak.
 
Alice ellopja Betty összes pénzét.
Hiram kinevezi sherrifnek Claudiust.
Reggie pattog, mert kezdett összejönni Veronicával, erre megjött Archie.
FP rálőtt Hiramra, Hermione megbízásából. És Hermione megpróbálja eladni a droghálózatot.
Tall Boyt, aki eddig a Gargoyle Kinget játszotta, véletlenül halálosan lelövik.
FP az új sherrif.
Claudius meghalt. A sorozatszédülésekért a fizzle-rock-gyártás mellékterméke volt a felelős, amit a vízbe öntöttek (vmiért csak nőket fertőz).
Archie meghiusítja Hermione (és ezúttal Hiram ex-sherifje) merényletét Hiram ellen.
A Hiram elleni első merényletet rákenik TallBoyra.
Hermione végez a szeretőjével.
A drogüzem-vásárló (FP exe!) meg kérik ami a pénzükért jár.

Moose "kijön a szekrényből".
Moose apja beöltözik Gargoyle Kingnek, hogy "egyenesre ijessze" a fiát. Mikor lebukik, elköltöznek.

Cheryl megalapítja a Pretty Poisons utcai bandát. Ehhez vajon milyenm aszkot fognak viselni?

Kevin belép a Framba.

"Valaki" ellopja az iskola laborjából a drogkészítéshez alkalmas dolgokat.
Gladys, FP-exe beszervezte a SSS-be a ghoulokat, akik G&G-függők, velük lopatta el "Valaki" a droglabor-cuccokat.

Archiehoz beköltözik Joaquim titkos testvére, vmi árveházból fut. Állítólag. Állítólag a G&G elől, valójában G&G-zik.
 
Alice eladta a házukat, mire Betty felgyújtotta azt. A vevő Gladys.
 
FP idén 50 éves.

Archie megoldja hogy ne legyen többet "Áldozat".
Cheryl és TT szakítanak.

Hiram most azt találta ki, hogy különköltözik, mert el akar válni.

JJ és Betty felgyújtják Grace összelopkodott laborját.

Az iskolaigazgató belépett a Farmba.
Cheryl belép a Farmba.
Hiram anulláltatja a házasságát.
Fanget? Babyteetht? kinyírták a G&Gzők.
Alice bedta a válókeresetet.
Betty elrabolja Alice-t hogy kihozza a szektából.
A FizzleRock receptje megváltozott, őrjöngést okoz.
JB G&Gzik.

A szekta azt mondja Cherylnek szakítson TT-vel, mire az belép a szektába.
Hal aláírja a válási papírokat.

Archie boxol egy meccset (visszavágót) a kaszinós-maffia-srác bajnokával, az Módosított FizzleRock-túladagolásba belehal, Archiet lecsukják drogbirtoklásért amit MadDog hozott neki hogy kiegyenlítsék az esélyeket (Archie nem használta).

Hupsz! Eldervail anagramma a riverdalere?

E L D E R V A I L
R I V E R D A L E

Hát akkor nem. Riverdale-ben 1 r-rel több van mint Eldervailben. És Eldervail-ben egyel több L van mint Riverdaleben.

Kiderül, hogy Evernever farmita szektavezér "lánya" valójábana  felesége, és vagy tíz éve járja a 11. osztályt toborzás céljából.
TT belépett a Farmba.
A fő-ghoul halott, megölte egy Gargoyle King.
Jodie turnéra indul az apjával. (s03e19).
Gracey lelép a városból, JB marad.

Hal átszállítás közben meghalt.(d03r21) megszökött, miután levágta a saját kezét, és egy kampót illesztett a helyére.
Kiderül hogy Pop'st még mindig Hiram birtokolja, a szerződés hamis volt. (?)

junior prom = febr/márc
 
Betty beköltözik a Framra.
Fangnek és KEvinnek Edgar kivette és eladta a veséjét.
Hiramot letartóztatja az FBI.

A FőNővér mégis él.
Penelopé kihozza Bettyt a Farmról.
Az utolsó Gargoyle King Chick, aki hogy mentse életét beállt gyilkoli Halhoz, akinek viszonya volt Penelopéval, aki bíztatta Halt hogy öljön.

2019.05.19 - Penelopé fejbelövi Halt, aztán ismeretlen helyre távozik.
Chicket letartóztatják.
Polly és Alice (meg Fang, Kevin legutóbbi fiúja, SSS)  lelépett a Farmmal.
Hermionét letartóztatják.
Alice az FBI-nak épült be a Farmba (s04e08), az összekötője Charles Smith FBI-ügynök.

2019.07.03
Fred Andrews halálos autóbalestet szenved.

Július 4:
3 év kihagyás után ismét lesz felvonulás Riverdale-ben.
Cheryl a szobájában őrizgeti Jason oszló tetemét.
Fred halálos autóbalesetet szenvedett. Temetés 2019.júl.6-án.

senior year, 1. iskolai nap
Új igazgató van.
Jugheadet elhívják egy egyetemi előkészítőbe. Ahová Moose is jár (másik specializáció).

Edgar kinyírt egy FBI-ügynököt lehallgatás közben. Nem értem miért nem rohan rá a kommandó.
Kiküldi Pollyt egy öngyilkos-mellénnyel.

Cherylék felvesznek egy gondozót a nagyi mellé.

A Farmot felszámolják, Alice lelövi Edgart. 

Valaki videokat küldözget a városban, amin a házad bejárata van. Simán le lehetne kapcsolni az illetőt. A valóságban.

halloween
 
Kastey Keene még iskolába jár. (Katey Keene s01e01)
Polly a Shady Groves elmegyógyintzetben van. Ilyen n évvel mi baj történhet.
Btw, hogy is volt azzal hogy Charles együtt lakott Chickel, és most FBI-ügynök?

Moose belépett a katonasághoz.
Charles indít egy FBI-előkészítő-különórát az iskolában.
Feltűnik Hiram Titkos Lánya, Hermosa, és kihozza a börtönből.
Archie meg Batman.
Jughead tanára meg öngyilkos lesz.
FP összeköltözött Alice-al.

thanksgiving (nov.25)
Hiram polgármester lett.
Úgy tűnik, Cherylék véletlenül megölték Bedford-bácsit, mikor az a pincében kutakodott.
Közben Jughead sulijában:


Cherylt leváltják a szurkolócsapat éléről.
Bettyt jelentkezését a Yale-re visszadobják.
Veronca: "Congratulation to your acceptance to Harvard's class of 2024".Valahol a show végleg elbaszta, és ez az év 2018/19 helyett 2019/20 lett, eltolva mindent egy évvel.
Valaki hipnotikus telefonhívásokat intéz Hiram börtönéből (Edgar felesége).
Penelopé játszott eddig szellemet Cheryllel.
Négy héttel később Jugheadet holtan találják.
 
(s01e01)
***Katy anyja halott.
***Katy Keene KO-val jár, aki boxoló.
***Josie (a Pussycatsből) nála dekkol, mert Katry mielőtt Riverdale-be költözött, nagy barátja volt. Josie rögtön kap egy stúdiómeghallgatást. Nem kapja meg a lemezszerződést.
***Katy egy másik lakótársa Jorge, a transzvesztita előadóművész. Nem kapja mega  Broodway-fellépést.
***Katy nem kapja meg a várva várt előléptetést, amiért mindenkit letaposott három éven keresztül. Berakják a raktárba, onnan sikerül kikerülnie kirakatrendezőnek. Így nem kell elmennie KO-val Pensilvániába. Azért KO megkéri a kezét.

(s01e02)
***Mielőtt Katy bármit mondhatna, egy tolvaj elszelel a gyűrűvel.
***Az előző részből viszajön a fontos ügyfél, és Katy nekiáll kihúzni az ex-főnökét a szarból - csak nem értemm iért.
***Jorge vmi utazó-showban kap szerepet, de lemondja, Pepper adósságban ül, Josie meg talált egy bakelitboltot ahol dolgozhat, de azt meg két egy hét múlva bezárják. Pepper beköltözik José helyére.
***Katy összeköltözik KO-val.
 
Emlékeztek hogy az Andrews Constructionst eladták Lodge-éknek? Nos, úgy tűnik, mégsem. (s04e10 és előtte)
És a könyvelést nem tudni ki viszi ki tudja mióta.

Veronica és Cheryl társulnak rumgyártásra maple-szirupból.

Kevin csikizőspornóban vesz részt.

Betty iskolai vetélkedőre megy, az anyja ellopja neki a kérdéseket, azt Jughead iskolatársa kihalássza a szemétből, ezért Bettyt egy hétre felfüggezstik, és kirúgják az iskolaújságtől.

(s04e12)
*Veroica és a többi Lodge elugrik New Yorkba, és persze belefut Katy Keene-be.
*Katy anyja végstádiumú rákos. 
Franket a zsoldos múltja üldözi, ezért lelép.
Veornicát felvették a Bernard Egyetemre.
 
s01e03
valentin nap (febr.14), péntek (2020)
***Egy héttel a lánykérés után KO beköltözött Katyhez.
***Poppernek sürgősen és sok pénzre van szüksége, ezért prostinak áll. Nos, a szex alól kiszélhámoskodja magát.
***Katy ellógja a valentín-napot egy üzleti party miatt.
***Jorge doja a pasiját. Egy tűzoltóért.
***Katy szakít KO-val. 
 
s01e04
egy héttel Katy és KO szakítása után
***Peppernél melegpornót forgatnak.
***Jorget zavarja hogy a tűzoltó mennyire dögös.
***Katy szerez egy designert a boltba

s01e05
***Katy jelentkezik a Parsonsba, a varrógépe viszont eltörik.
***-10 fok, "az év leghidegebb napja -> febr.21
***Jorge fél mi lesz, hogy az anyja meglátta dragben
***Josie rájön, hogy Pepper ki van tiltva a hotelből, nem mellesleg kap egy csekket amiből fizethetne egy kis-albumot, de cserébe "randiznia" kellene a főnök fiával (aki még az első részben feldezete úgymond)

s01e6 - egy héttel később? (csütörtök, 02.27 a vége)
***Josiet meglátogatja McCoy ex-polgármesternő
***Kiderül hogy Katy anyja a cégnél dolgozott, de kirúgták mert terhes lett. Asszem.
***Jorge-t felkarolja Katy kirakatrendező-főnöke (na abban se csinált Katy semmit)

s01e07
***Jorge előadást szervez: A Pókaszony címmel.

s01e08
***Jorgét megverték mert meleg. Az apja kiakad, mert rájön hogy aJorga drag.
***KO Josie pénzes barátjának családjánál modellkedik, és jár Xandrával.
***Josie videoklippet forgat, majd felajánlják neki, hogy szervezze újra a Pussycatst.


márc 11 (s04e13) - Jugheaddel közlik, hogy kirúgták a nem-Skull-and Bones-ból, ÉS visszadobják a Baxter Brothers-regényét.
márc.13 - Jugheadet megvádolják plágiummal
márc.14 - Jugheadtől legálisan ellopták a regényét.
tavaszi szünet, senior year, márc. 15 (s04e15) márc. 18.
Jughead "meghalt".
 
 
Ezen a ponton azért totál unalmas a sorozat, mert Archie&Co-nak nincs semmilyen kezdeményezőképessége. Nem csak semmi nem sikerül nekik, hanem el se kezdenek csinálni semmit, és ha elkezdenének, azt csírájában elfojtják.
 
 
spring semester/tavaszi negyedév?
Bettyt behívják meghallgatásra a Yale-re.
Archiet, Veornicát és Bettyt letartóztatják Jughead meggyilkolásáért.
Bettyéket kiengedik.


A "Jughead mégis él?" plotnak semmi értelme a Stonewall szemszögéből. Ha ugyanis Jug él, hogyan akarják a meggyilkolását rákenni Bettyékre?
Ha pedig nem él, miért ragaszkodnak hozzá hogy él? Abban az esetben örüljenek hogy nincsenek feljelentve súlyos testi sértésért, összesküvésért gyilkosságra stb. És annak is örüljenek hogy Riverdale-ben nem létezik kamerás biztonsági rendszer, meg hogy Betty nem vette fel a Donnával folytatott telefonbeszélgetést.


Mr. DuPont, a Baxter Brother-franchise tulajdonosa öngyilkos lesz mikor Jughead lelplezi.
Jughead visszahelyezteti magár a Riverdale Highba.

s01e09
***Josie összerakja a Pussycats új verzióját, ami miatt a Cabot Apu kirúgja.
***Jorge tol egy édeshármast a pasijával és az exével, és most lehet azok ketten jönnek össze.
***Pepper a felesége (válási papírok vannak) és ex-bűntársa zaklatja.

Harmadik sorozat videokazetta szétküldve. Jughead a videokat nézi ahelyett hogy ... felzárkózna? De hát iskolába járt, méghozzá elitbe! Előrébb kén tartania a többieknél!
Kevinnek nem engedik a musical-témáját, mire átmegy dragbe.
 
 
Archie és Betty kavarnak.
Kevinék beveszik Reggie-t a csikizásbe, aki felveti, csináljanak saját weboldalt - és mint minden "üzletember" Riverdale-ben, a régi cég is csupa verőember. Illetve annyi ezsük nincs, hogy legyen ügyvédjük.
Veronicának problémája akad vmi aalkoholgyártókkal - és mint minden "üzletember" Riverdale-ben, ezek is csupa verőember. Cheryl inkább kiszáll.
Archie jelentkezik a tengerészethez, és az anyja leszbikus barinője be tudja nyomni.
Jugheadet felveszik az Iowai egyetemre.
Mr. Honey távozik az iskolából, bár az s04e18 azt a látszatot keltette, hogy ő áll a video-küldözgetés mögött. Elképzelhető hogy ezt tényleg megváltoztatták, de én nem bízok az írókban.
Btw, legalább hét videózós van már, nem csak kettő.
 

 Hiram meggyógyul a degeneratív genetikai betegségéből, mert az utcán veri a konkurenciát. Ököllel.
*Archie versenyben van a tengerészet helyéért KO-val. És Archie veszít.
szalagavató bál, végzősök
TT családja útálja a Blossomokat, ezért Cheryllel megy egy kis dráma.
 
Bret a Stonewall-ból a börtönben elhalálozott. Joannak az írókörből szintén annyi. Kinyírták a videokölcsönzőst is. A tettes: Mr. FBI. Asszem lecsukják.
Jogilag Hiramtól a lányai átvették az üzletet. Hermione pedig válni akar egy másik pasiért.

Penelopé megmérgezte a többi Blossomot.
A videokat meg Jellybeans készítette.Frank visszajön és elmond mindent a rendőrségnek a zsoldos múltjáról. FP elköltözik Grace-hez Jellybeannel (vagy mi, azt hittem Grace elhúzott máshova).

utolsó tanítási nap
Archie bukja az utolsó évét. Helyette beáll a seregbe.
Cheryl dobja a fősulit, az üzletet vezetné.

Rejtély: ki fizeti a Bunker közüzemi számláit?

aug.15. - a Barnard Egyetem első tanítási napja


2021: Jughead jelenik csak meg az évfordulón a Popsban.


s01e10
***Kevin, Josie féltestvére (igen, a meleg Kevin Riverdale-ből) ott dekkol náluk. Amúgy drámát tanít a Riverdale Highban. Ami azt jelenti, eddigre tanári képestíést szerzett. De Josie viszont még nem írt új dalt az új Pussycatsszel (és nem tartanak sehol a bandával). Ez nem áll össze.
***Glóriának vmi könyvbemutatója van. Helyette úgy alakul, hogy kirúgják. Katyt kinevezik társ-osztályvezetőnek, próbaidőre.
***Jorgéval szakít a tűzoltó
***Josietól törvényesen ellopja a dalait Xandra

s01e11 - 12 nappal később, Met(a) Gala -> 2020.05.04
***Peppernek gondja van a stúdiója beindításával, különösen az exneje miatt, rászáll Josie kitagadott (jobbára ex-)gazdag pasijára. Jó hír azért: az ex aláírja a válást. De moast majd magyarázkodhat a többieknek.
***Katy&Co ruhát tervez a gálára, és mellesleg elutasítják a jelentkezését a Parsonsra.

s01e12
***Alex rendőrrel fenyegeti Peppert.
***3 hónap, és elveszi a város a házat ahol laknak
***A Lacy's-t eladták.

s01e13
Ez a rész inkább aaas02e01-ként működött volna.
***Katyt felveszik a Parsons előkészítőjébe.
***KO Phyladelphiába költözik.
 

2027: s05e04

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad