Lapozgatós könyv franchise-ok 33. - Vampire the Masquarade: The Path of Storytelling

 Az egész akár ITT online végigjátszható.
A könyv igazából 3 különálló kaland, klántól függően. Nagyon haosnló a szitu a Találkozás FEAR-rel-hez, csak itt legalább nem folynak egymásba a kaland-utak, hogy jól elrontsák a végét.
Az egész 51 fp, tehát mindenképpen gyorsan vége van, de minden karakter kap úgy 3 eléggé különböző befejezést.
Annyira egyik sem különböző hogy ne legyen mind szívás :D Bocs a szóviccért.

Az egész elég alapszintű játékbemutatás, terjedelmét és műfaját tekintve tulajdonképpen elég sokat sikerült belezsúfolni. Az érdekesebb része az, hogy itt nem egy már átváltozott vámpírral vagyunk, hanem akit épp most változtatnak át, és az bizony nem sétagalopp. Ad egy: enni kell. Ad kettő: ezek Kamarilla vámpírok, tehát az egész város vámpírtársadalma számít az "érkezésedre". Ad három: más is lapul még a sötétségben.

Őszintén szólva, nem akartam elhinni, hogy a Gangrel annyira meg van lőve, és a 2 db befejezése mind tök hasonló és ultra pech, meghaltál. Oh, ja, spoiler. De ezt megerősítette egy olyan, aki kijegyzetelte a befejezéseket.
Megköszönöm neki azt is, hogy felhívta a figyelmet az 51. fejezetpontra, ami pont úgy nem elérhető legjobb vég, mint a Choose Your Adventure ufo-s sázmában (Inside UFO 54-40, volt róla szó).
Btw, nem kicsit bosszant, mennyi befejezés juttat a Sabbat markába.
A leg... előnyösebb(?) befejezés a toreadoré. Ebben a változatban felbukkan Victoria Ash a klánregényekből, és rá lettél bízva megőrzésre, mivel "nemződnek" bár egy órája sincs hogy vámpír lettél, el kellett ugrania megoldani valamit. És ugye az új vámpírok minden tettéért a ... gonviselőjük fellelős, így Victoria biztosítja, hogy ... biztonságban legyél, de ne keverhess bajt. Nem, nem fogom elmondani pontosan mi történik, olvasd el magad ;)

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad