Posts

Showing posts from June, 2024

Az Ördögűző 2: Az eretnek (1977)

Image
 Na ez teljes értékű sequel. A legnagyobb különbség, hogy mint az Ómen 4, ez is New Age film, azaz nem érdekli honnan jön a mana, a fő hogy történjen a varázslat. Van jó és gonosz, de azoknak nincs nevük. Így tágabb a mozgásterük. Széljegyzet: aztán a kereszténység lenyúlta az egész mozgalmat, aminek így meg is szűnt a potenciális tudományos értéke. Van egy új papunk, aki indításból ördögöt űz (valahol Afrikában), ami szerintem jó hír. Bár asszem ez most nem jött be. Linda Blair közben visszatért, és stepptáncosnak tanul be éppen. Meg megpróbál bepasizni is, ha sikerül. Van őrült tudományos laborunk is, de ez most nem ellenséges mint az eredeti, igencsak keresztény filmben, hanem a lehetőségek tárháza - mert erről szólt a New Age. Felderíteni az ismeretlent. Egyfelől tök jó, hogy a két karakter kölcsönösen észreveszi egymást, másrészről Regan itt még kezdeményező is, mert emiatt gyanítja hogy a pap tőle akar valamit (kikérdezni Merlin haláláról), így végül belemegy a ~telepátiakísérlet

Bújj, bújj, ördög! (1990)

Image
 Eredeti címe: Reposessed, azaz Újra Megszállva. Így bár spoof, ugyanakkor egyfajta folytatása is az eredeti Ördögűzőnek. Főszerepben Leslie Nielsen ami jó jel, szarós-fingós poén az első jelenet, ami rossz ómen.  A trehányul felrakott paróka nem ad okot bizakodásra: Picit javítja a képet hogy valahogy beszervezték erre Linda Blaire-t magát: A poénok enyhén szólva is langyosak.   Megjegyzés: a kutya meghal a filmben.   A szokásos random bohóckodásoon kívül a ... nem is történet, hanem csak szituáció annyika, hogy "Nancy" (Linda Blaire) ördögűzését egy tv-prédikátor élőben közvetíti, hogy kimásszon az adóhatóság karmaiból. Mert csak. Ja, és a tévé a Sátán műve, ami elrohasztja az agyad, tehát ne nézz tévét. Egyébként ahogy látható, amit a legutóbbi Ördögűző-film bepróbált, azt itt már ellőtték:    Aztán lassan vége. A média-papok meg valahová eltűntek, nem kezdett velük végül semmit a film.  

Az Ördögűző (1973)

Image
 A film azzal kezdődik, hogy Allahu Akhbar! Hát meg is néztem még egyszer biztosan j filmet nézek-e. Észak-Irakban áskálódik a Vatikáni Illuminati. És meg is van a démonszobrocska: "Gonosszal a gonosz ellen" - ez vajon mit jelent? The dialogue is klunky. I mean this is not a good conversation: - Szeretném ha nem hagyna itt minket. - Valamit még el kell végeznem. Közben Gerogetownban vmi háziasszonynak 2 cselédje is van. Hát Regan nagyon nem az az "ártatlan kislány" akinek a nosztalgia mondatja. Nem csak hogy felsőosztálybeli, egy filmsztár lánya,    de első szóra vesznek neki egy lovat is, hogy tudjon a pasijával hetyegni. És igen, ez tudom hogy hangzik. Amúgy emlékszik bárki Regan TESTVÉRÉRE? Mert az is volt ám neki. A film gyakorlatilag három teljesen különálló film, ami csak azért nem untat halálra, mert egyikben se történik semmi, így nem mondhatjuk hogy háromszor kezdődik el, mert fél óra után is arra várunk, hogy kezdődjön már végre el a film! Ah, ouija-tábla!

kalandjátékok 12. - Flight of the Amazon Queen

Ez egy nagyon egyszerű kalandjáték – nem számítva a frusztráló részeket, mint pl.    - vegyél több banánt! Semmi sem jelzi, hogy hány banánra lesz szüksége, vagy hány banán fog újra megjelenni.    - mozgasd azt a metrikus tonnás szarkofágot! Mert ez reális... - és mielőtt elfelejtem: a játék EGYSZERŰEN HAZUDIK a porszívóról. A boltos azt mondta, hogy "csak kiemelt vásárlóknak", így elakadtam, MERT NEM AZ. Csak egy kis pénz kell hozzá, nem pedig a speciális vásárlói küldetés, amihez szükség van a porszívóra. Ez nem sok, de amikor véletlenül bezártam a játékomat, elég fárasztóak voltak ahhoz, hogy ne játsszák újra. A következő feladatom a fehér kígyó volt, szóval nagyon közel a végéhez, de már nem tudtam eléggé törődni vele.

Bigfoot vs Illuminati movie universe

Image
gfhfghfgh    Ez a Van Helsing folytatása kellene legyen, és látványra úgy néz ki úgy is indult de hamar kiderült hogy dobták a koncepciót valami újabb bullshit miatt. Szóval XTerminátor bankot megy rabolni, elfogják, elküldik megmenteni a lezuhant elnököt, erre van 24 órája, különben.    ----------------------------------- 2022-ben kezdődött a Nagy Világkonfliktus. Valami, valami, atomháború. Talán az eredeti Van Helsing, már az akárhanyadik leszármazottja a Draculaölőnek, kavar valamit a poszt-apokaliptikus világban, leginkább zombik között. Ja: mivel túl sok érdekességre senki nem számít, szólok, hogy ez 18+os besorolást kapott! Random screenshot:   A szitu annyi, hogy VH, miután a 10. percre elveszítette az összes emberét, úgy dönt megpróbál eljutni egy űrhajókilővő állomásra, talál egy működő és kilövésre kész űrhajót, és lenyúlja.  Egy évvel később, úgy a 15. percben már a Holdon van egy kisebb kolónia. A kolóniának a 20. percben vége, X-Terminátor szétlövi a francba. Ebben a vari