Bud Spencer emlékére - hagymás bab!
Kezdetben vala a babkonzerv. Én részemről evék rögtön kettőt, úgysem respektálja errefelé más a főzelékeket. Én meg nem bírom a sózott-agyonfüstölt-cubákos húst hogy sóletet egyek.
Aztán még mindig éhes levék, meg még fért a lábosba, ezért legközelebb félig megdínszteltem egy fej hagymát (végülis a babbal az még tovább fog főni). Így nem csak mennyiségben növelte meg az étket a dolog, de a víz + bab helyére egy érdekesebb étel került (rántás persze mindenképpen kell).
Plusz több olaj is került bele, ami látám hogy jó. Pláne ha többféle olaj van otthon, mert akkor a hagymát érdemes nem a közönséges napraforgóolajban dínsztelni és átforgatni, hanem ami éppen jólesik.
És mivel az öreg szerette a hasát, lássunk tőle egy receptet!
Aztán még mindig éhes levék, meg még fért a lábosba, ezért legközelebb félig megdínszteltem egy fej hagymát (végülis a babbal az még tovább fog főni). Így nem csak mennyiségben növelte meg az étket a dolog, de a víz + bab helyére egy érdekesebb étel került (rántás persze mindenképpen kell).
Plusz több olaj is került bele, ami látám hogy jó. Pláne ha többféle olaj van otthon, mert akkor a hagymát érdemes nem a közönséges napraforgóolajban dínsztelni és átforgatni, hanem ami éppen jólesik.
És mivel az öreg szerette a hasát, lássunk tőle egy receptet!
Comments
Post a Comment