kalandjátékok 8. - Monkey Island 2: LeChuck's Revenge

 Egyfelől első játéknakm ég mindig erős, másfelől egy újabb kalandjáték-faktor jelenik meg: a főszereplő egy seggfej. Ellopjuk egy félvak szemüvegét, levágjuk egy falábú műlábát - ez nem normális viselkedés, de kalandjáték-trope.

Ennél is nagyobb probléma - a gonoszságra végülis rá lehet érezni - az a fránya majom. Az minden ízében csak a kitalálhatatlan probléma. Miért dermed le attól hogy banánt tűztünk a metronómra? Miért lehet ekkor már zsebrevágni? És kinek jutna eszébe, hogy egy egyébként semmilyen információt nem hordoz vízpumpán állítható csavarkulcsot használjon? Ja, hogy hogy jön ide a csavarkulcs? Hát az angolul "monkey-wrench". Hogy ennek semmi értelme? Pont azt mondom!

Van még néhány igen nehéz puzzle, például nem vagyok biztos benne mennyire lehet észrevenni, hogy neked a zöld ital kell a köpködéshez, ÉS még a szélnek is kell fújnia közben, vagy valamiért a végén a lift nekem (elsőre?) nem indult el, ami ugye probléma.
De ami tényleg lehetetlenné teszi az egész végigjátszást, az megszerezni LeChuck ruhadarabját. Mert ahhoz az kell, hogy az elénk kerülő tárgyat ne gyűjtsük be egyből. Ami teljesen szembemegy azzal, ami egy kalandjáték.

De ezeken kívül, és hogy alapvetően nem szeretem ennek a játéknak a sztoriját, a feladványok nehézsége tökéletesnek tűnik. Nem mondom hogy szeretem a feladványokat akár, de a megoldhatóságuk pont olyan, amit egy kalandjáték-kedvelő keres. Szerintem. Eltekintve a fent említett kivételektől.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad