Minden Resident Evil filmtermék - 3. rész: animációs filmek

 Az animáció macerás, így mindegyik ezekből hivatalos. Nyilván nem illeszkednek semmihez egymáson kívül, ha azt egyáltalán...

Kaptár: Bioterror (Resident Evil: Degeneration, 2008)

A kaptár: Kárhozat (Resident Evil: Damnation, 2012)

A kaptár: Vendetta (Resident Evil: Vendetta, 2017)

A kaptár: Végtelen sötétség (Resident Evil: Infinite Darkness, 2021, 4 epizód)

Eredetileg úgy terveztem, (újra)nézem ezeket és írok részletes tartalmat, de végül ellene döntöttem, mert nincs összefüggés a filmek között, teljes epizodikus az egész.

Az első filmben az Umbrella laborjában kotor Leon és Clair. A szereplők a 2. játékból vannak, de a helyszín és a körlmények inkább az elsőt idézik.
 
A második filmben Leon rendőrből CIA-ügynök lett, de ez az egyetlen előrelépés a karakterekben, vagy úgy egyáltalán. Előkerül Ada Wong, de rohangászik itt valami Plaga-parazita, ami miatt sokkal későbbre helyeződne a játékok sroában - Ada a 2. játékban tűnt föl és kavart mindenfélét Leonnal.

A harmadik filmben egy karatert sem hoztak át, és a wikibejegyzés rögtön a Re 6-7 játékok közé teszi a sztorit. Jó nagyot ugrottunk. És akkor ez leginkább egy spinoff.

A legkésőbbi animációs termék meglepő módon a Re 4-5 közé illeszkedik elvileg, azaz mi is van az időrenddel?
Leon és Clair együtt térnek vissza, ami tovább erősíti, hogy a Vendetta valamilyen értelemben spinoff, azaz még lényegtelenebb mint ez az egész széria, aminek elemei között amúgysincs igazi kapcsolat.
Plusz a sorozat végén Leon dob egy konzervatívat. Mindent eltitkolni, a felelősöket felmenteni, árnyékkormányt játszani. Pfúj.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad