The Curse of Humpty Dumpty

Ahogy az egy évvel korábbi Relikviában, itt is Anyu küzd a demenciával, de amíg az nem fogott meg, ez itt igen. A demencia témája, a realitás és az emlékek/álmok közti különbségtétel nehézsége a történetvezetésben és a film szerkezetében is jelen van, annyira, hogy az utolsó ~20 perc kifejezetten megerőltető lehet, így ahelyett hogy próbálnád kitalálni pontosan mi történik, csak haladj az árral, és tegyél lábjegyzeteket a fontosabb dolgokról.

A poszter/thumbnail figyelemfelkeltő, és igazából nem is hazudik, de ez nem egy szörnyfilm. Ez egy feszültségre építő drámai horror, ahol a feszültségforrás nem holmi jumpscare, meg leeső edények, hanem pont az, hogy nem tudod eldönteni pontosan mi történik, hogy kell-e félni vagy sem. Kalandozunk az emlékekben is hogy mi történt anno, mert ugye demencia - és mivel át kell venni egy élet irányítását Anyu gyerekeinek, hát sorre derülnek ki családi titkok is. És közben végig ott a baba, Humpty Dumpty, ami most vagy megmozdult vagy nem, vagy metafora, vagy nagyon is valóságos veszély, és hogy ost mit is kellene kezdeni ezzel az egész helyzettel.


 Mivel ez a film a feszültségből él amit teremt, nincs sok értelme elmondanom, konkrétan mi történik benne. Ezt látni kell, és érdemes is. Sajna angol, és felirat sincs hozzá, pláne nem magyar. Sajna így van ez ha nem hólivúdi filmtermékkel van dolgunk - ez britt.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad