Vámpírnaplók s01e02-

s01e02
Bírom, hogy a szokásos YA-sztorikhoz képest mennyire megváltozott a karakterdinamika csak azért, mert Anyu/Apu helyett egy fiatalabb nagynéni a gondviselő.
 Amúgy ebben a részben Démon tolja kicsit Stefánnal, és Bratyó szerelmi háromszöge a fő cselekményszál. Fura, Főszereplő Lány mennyire... nem fontos.

 s01e03
 Démon Carolinból iszik, és kiderül hogy anno Katherine mindkét Salvatore-fiúval járt, majd "egy nagy tűzben" meghalt. Boszorkány volt, netán vámpír?
Elena kap egy vámpír-elleni amulettet.

s01e04
Az egy dolog lenne, hogy Stfán és Elena máris összevesznek, de miért kerül elő még egy (ezúttal ismeretlen rendeltetésű) vareázsszer?
És a tetejébe még Démon le is bukik hogy falatozik Caroline-ból! És rögtön le is szereli Stefán! Ettől függetlenül, de a cselekményből adódóan! És mindezektől függetlenül amúgyis jól lelepleződtek a vámpírok! És a város egy elit csoportja már rögtön elő is húzta a vészhelyzeti tervet ilyen esetre!
Ez egy kicsit tömör így :D A lelepleződés kb. egy évadfinálé lenne normálisan, hát nem?

s01e05
Stefán és Elena olyan mint két nagysebességű mágnes: vonzzák egymást, de a lendület miatt folyton szétpattannak.
Démon kiszabadul - miért is maradna bezárva legalább 1-2 részig, ugye.
A riporter meg ellopja Az Órát, ami nyilván egy újabb varázsszer...
És még Elena is kinyomozza hogy VÁMPÍR.

s01e06
Victoria vámpír lesz. Ami ugye azért is elmés ötlet, mert a polgármester gyerekének csaja. Vagy legalábbis olyasmi.
Ez a komoly a Vámpírnaplókban: bár a történés egy, de az egyszerre több történetszálra hat: Setfán és Démon kapcsolatára, Stefán és Elena kapcsolatára, a város és a vámpírok kapcsolatára...
 
 s01e07
Na Viki már meg is halt. Soha egyetlen más történet se csinált még olyat, hogy a Friss Beavatottat simán csak kinyírta, még az Alkonyatban is kihúzta a filmje végéig, ami sorozatidőben egy egész évad!

s01e08
...

Az évad első fele így telik. Összességében elég unalmas, bár részleteiben igencsak pörög. De a második felére ott lesz a boszorkány-szál: hogy mit jelent boszorkánynak lenni, a boszorkánycsaj egyre erősebb lesz, aztán megharagszik a nagymamája elvesztése miatt a srácokra, de ott van Elena is...
Aztán ott van Démon terve hogy felélessze/kiszabadítsa Katherine-t. Mikor felnyitja a mágikus börtönt csak annak régi minionjait találja, akik rögtön nekiállnak piszkálni a várost, így azok ellen is konspirálni kell míg ki nem halnak...
Ott a Városi Tanács szál, akik folyton összeesküvést szőnek mindenkiért mindenki ellen...
A Városi Tanácsba bejön Elena Apja, akinek van egy halhatatlanságot biztosító gyűrűje - az ő kapcsolatuk is egy szál, a gyűrű is egy szál, és Apunak nyilvánvalóan megvannak a maga tervei a Városi Tanácstól függetlenül...
Aztán persze ott van a Város Története minden részletével, aminek persze része mi lett Katherine-nel, és akkor ezt az egészet hogyan dolgozza fel Démon...
És persze ott van Stefán, meg Elene kapcsolata, Stefán és Démon kapcsolata, meg a Város és az ő mindannyiuk kapcsolata...
Meg ott van az összes rohadt egyéb karakter, mint Öcsi, Nagynéni, a focisták, meg ki tudja... És oké, hogy ők a szélre tolódnak, de ez az egész csak arra jó hogy túlterhelje az idegeinket, és átkapcsoljunk valami kevésbé követelőzőre.


Összefoglalom annak, aki nem tud angolul: a 2-3. évadban jönnek a farkasemberek, meg az originálok. A femberek pont arra kellenek mint az Alkonyatban: szerelmi háromszög egy vámpír, egy farkasember és egy normál ember között. Az Eredetiek kicsit érdekesebbek: 5 van belőlük, plusz még egy, meg mínusz egy és ők az eredeti vámpírok, akiktől minden vámpír származik, és ők igaziból is egy család (mármint anno még halandóként).
A "mínusz egy" az egy olyan, akinek valahogy sikerült farkasember-vámpírrá hibridizálódnia, ami amúgy halálos. Vámpír vagy és megharapott egy fember -> neked meszeltek. (Persze az egyik testvért a főszereplőkből megharapja majd egy, és az is egy történetszál). Tehát ő egy szpuervámpír a szupervámpírok között.
A trükk az Originálokban, hogy ha egyet kinyírsz, akkor minden leszármazottja megnyúvad, kinyírod mindet, nem marad vámpír. Ennek megfelelően a sorozat(ok) egyetlen egyet se pusztítanak ki közüllük. Akkor meg eléggé minek vannak, de egy évadot el lehet tölteni velük.
Aztán felbukkan az Öt Első apja (szintén családtag), és ő aztán nagyonszuper vámpír, és akkor ő volt a legelső. Ki is nyírják, de amúgy nem történik semmi, mert ő eleve nem csinált vámpírokat... Ööö...
A negyedik évadban aztán "tényleg" megjön a Legelső Vámpír, aki így már a második legelső...?

Az 5. évadban egy csapat gonosz bukkan fel a városban, pont mint a kripta-vámpírok, és kb. annyi hatásuk is van az egészre (azaz semmi).

A 6. évadban jön valami vámpír, aki erős, meg gondolkodás nélkül megöl bárkit, bárhol, bármikor - tehát egy elsőévados Démon-klón.
Ez az az évad, ahol a FŐSZEREPLŐ, az Elenát játszó színésznő kilépett a sorozatból.

A 7. évadban előkerül Stefán és Démon anyja, aki vámpír, de nem csak vámpír, hanem boszorkány-vámpír, és ők is egy újabb kriptavámpír-csoport, azaz nagy felhajtás, kevés jelentőség. Hagyjatok.

A 8. évadban szirének építenek egy harangot lelkekből, hogy megidézzék A SÁTÁNT. Azaz dobtunk egy Odaátot.

Azért komolyan sajnálom hogy anno nem adták rendesen tévében a magyarok.
Mindenesetre ha az egész érdekel, és úgy fejben fan-módra újravágjuk, az első 3 évad lenne érdekes, és még ez-az a 4. évadból, amik átkötnek a The Originals-ba (nem érdekel milyen címen futott magyarul).

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad