Energiatakarékos izzók!

Hát milyen jó nekünk! Ismét sikerült idiótákat felvenni a döntési pozíciókba!
Nincs többé zseblámpa, dobhatjátok ki a zárt lámpabúrákat,a lépcsőház, WC, mosdó és hasonló fényeit el lehet felejteni: mindneki végezze sötétben a dolgát és essen hasra!
Nem árt kifejleszteni az éjjellátást sem, mert nyista éjjelilámpa melletti olvasás - hacsak nem akarod elszenvedni a túl magas szintű elektromosság okozta ártalmakat!
És nem igaz, hogy ne tudnánk mik ezek, mindenki tudja mit cisnál a magasfeszültségű vezeték a környéken lakókkal: rákot okoz! Éljen a rák terjesztése! Éljenek a politikusok akik faszt nem tanultak az iskolában!

Jut eszembe, tudod hogy lehetne spórolni? Abba kéne hagyni a HAVI 100milliós fizetéseket! Megszűntetni a "garantált prémium" fogalmát - ha "garantált", akkor az nem prémium, hanem a fizetés része, nemdebár?
Lássuk, mennyire lehetne növelni az életszínvonalat és a foglalkoztatást ekkor:
Az átlagkereset (leszámítva a felső 10%-ot és a segélyen, vagy azon sem tengődő réteget) a minimálbért keresi meg.
Ez havi 70,000 forintot jelent. Ez egy évre 70K*12 = mondjuk, felfelé kerekítv 1,000,000 azaz 1 millió forint per év. Ebből nem evett, nem adózott, nem cisnált semmit.
Tehát, egyetlen embert egyetlen évig 1millió forintból lehet foglalkoztatni - legalábbis állambácsinak, mert a többieknek kb. ugyanennyit le is kell adózni, azaz lesz az 2millió is.
Szóval ha havi 100milliót keres valaki HAVONTA, akkor 1,000,000,000+ forintot keres évente, ami 1 milliárd forint minimum.
Ez azt jelenti, az ő fizetéséből 1000-1200 ember kaphatna munkát! EGYETLEN fizetésből! (5-600 ember ha nem az állam fizeti a bérét.)

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad