Ha vmit nem tudsz, az nem bizonyíték semmilyen istenre!

Nézzétek, a Bibliáról annyit, hogy az ALAPVETŐ TÉNYANYAG szintjén éppúgy Önellentmondó, mint hitelvek és előírások kapcsán.
Pl. Jézus halászott vagy vizen járt? Nyitva volt a sírja vagy nem? 1, 2 vagy legalább 5 nő ment a sírhoz? Beszéltek-e a tanítványokkal után vagy sem? 1 vagy 2 angyal, vagy ember volt a sírnál? A sírban vagy a sír előtt? Mik voltak Jézus utolsó szavai?
És a Biblia továbbra is ELLENTMOND a VALÓSÁGNAK:
- Ai városába mikor odaértek a zsidók már rom volt
- Salamonnak sosem hódolt be a kínai császárű
- Heródes nem rendelt el gyerekgyilkosságot
- Heródes i.e. 4-ben meghalt, Czyrenius csak i.sz 6-ban lett Szíria kormányzója (azaz: mikor született Jézus? A megjelölt időpontok ellentmondanak egymásnak)
- SOSEM volt egyiptomi fogság
- SOSEM volt pusztai vándorlás
- SOSEM történtek meg Józsué népírtásai
- a Királyok könyvének egyik csatája (mikor az asszírok rohamozzák Jeruzsálemet, és a sztori szerint Mr. Isten angyala a seregüket egy éjjel megöli) meg van örökítve egy asszír sztélén, és ott látszik milyen elkeseredett csata dúlt! Meg lehet nézni a British Múzeumban!
- boszorkányok márpedig nincsenek.
És akkor már ne hagyjuk ki azt sem, hogy a Biblia ELLENTMOND a normális MORÁLIS és ETIKAI elveknek:
- gyűlöletre buzdít
- ellenzi a szexet az emberek közt
- népírtásra buzdít
- jóváhagyja a pedofíliát
- bátorítja a rabszolgatartást.

Egyszóval a hívő ember hülye. A különbség az, hogy a hívő ember minden ember pusztulásáért imádkozik és vissza akar süllyeszetni minket a barbárságba. Azt hiszik SEMMIT nem érhetnek el, és meg KELL AKADÁLYOZNIUK minden erőfeszítést a valóság megismerése kapcsán. A különbség az, hogy a hívő embereket félelem és kapzsiság motiválja, és fogalmuk sincs mi az az erkölcs, csak a hatalom terrorját ismerik.
A szekuláris gondolkodásúak (ateisták, agnosztikusok, és bármi hasonló) viszont hajlandó tenni azért hogy éljünk, hogy jól éljünk, és hogy ne tegyük tönkre a környezetet. Hajlandóak vállalni a felelősséget és bátrak hozzá hogy kiálljanak a Világegyetem ordító űrjével szemben, és azt mondják: CSAK AZÉRT IS MEGPRÓBÁLJUK!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad