Dopeman és a Kölcsey-féle Himnusz

"Az ügyészség szerint megalapozott a himnuszgyalázás vádja" hangzott el a híradókban.

No akkor álljunk meg egy szóra, és mérjük fel a kérdést.

1) miért most?
A Youtube-on már egy hónapja fel van töltve a videoklip. A fickó pedig abból él hogy énekelget, tehát egyáltalán meg sem próbálta dugdosni a feltehetően számos TV-csatornán sugárzott, CD-n kiadott stb. zeneszámot.

2) miért gyalázkodó?
Aki meghallgatja a számot, egyértelműen hallja, hogy a nóta során egyszerűen változtatás nélkül elénekli a rapper a Köcsey-féle Himnuszt. Adódik a következtetés: az említett alkotást tilos szavalni.

3) hol itt a bűntett?
Ismerős-e esetleg ez: "Ég a napmelegtől a kopár sík szarja, tikkadt szolganyájak henteregnek rajta. Egy, csak egy legény van talpon a vidéken: Toldi, kinek hatalmas faszát talicskán köll tolni."
Nos, nyilvánvaló, hogy pl. a Boci-boci tarka... esetében a "szar" minősítés bármilyen trágár megfogalmazása esetén se merülne fel a "műgyalázás" vádja, tehát mi adhat kiemelt státuszt a Kölcsey-féle Himnusznak?
Mint nemzeti jelkép NEM tarthat számot semmilyen privilégiumra, mivel nem alkalmas nemzeti jelképnek, alkalmazása ugyanis sértené kezdésnek a midnenori alaptörvényt (mindegy hogy akotmány vagy mi), az ugyanis rendelkezik az egyházak és az állam különválasztásáról, a Kölcsey-féle Himnusz viszont egy "Isten"-hez szóló ima (történelmileg deklaráltan a keresztény istenségről van szó), ilymódon szavalása vallásos tevékenységnek minősül, viszont vallásban való részvételre senki nem kötelezhető, és ezt az Alapvető Emberi Jogok Nyilatkozata - amit Magyarország (bármi is legyen a hivatalos neve) elismer, és ami mint nemzetközi szerződés, felette áll még a mindenkori alaptörvénynek is.

Ja, és aki nem érti mi a probléma, kéretik elképzelni mi lenne, ha az alábbi lenne a mindenkori országhimnusz:

"Sátán áld meg a magyart,
Öd meg ellenségeinket,
fullaszd vérébe csecsemőiket,
Sieg Heil, Sieg Heil, Orbán Viktor a király!"


Szóval én személy szerint HUGYOZOK A KÖLCSEY-FÉLE HIMNUSZRA, a szememben semmivel nem jobb, mint egy náci induló (lévén a nácik is mind keresztények voltak).

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad