Az USA elvesztett háborúja

Az USA egyetlen kilőtt golyó nélkül esett el a Közel-Keletért folytatott hadjratában.

Irak lerohanása sem volt egy fáklyásmenet, és az egyiptomi puccs támogatása is visszafelé sült el - ugyanis az egyetlen alternatíva a térségben a regnáló hatalmakkal szemben USA-ellenes vallási fanatikusok rezsimjeire cserélni őket.

Szíria viszont jól kicseszett az amcsikkal - az oroszokhoz, és az ENSZ-hez (értsd: Európa) fordult. ÉS gyakorlatilag bármit felajánlott cserébe a bántatlanságért.

Az oroszokról amúgyis látjuk hogy mostanság kerülik és megelőzik a fegyveres konfliktust saját házuk táján, legyen szó csecsenekről, irániakról (akik mesteri húzással felvételüket kérték az ENSZ-be, amit az USA szintén nem tudott megvétózni), vagy úgy általában párezer kilóméteres körzetben a szárazföldi határaiknál.

És úgy tűnik ezúttal az ENSZ/NATO tömbnek sem éri meg egy újabb fölösleges és kilátástalan nyílt háború, ami Irak után egyértelműen agresszorként sorolná be Európát az amerikaiak mintájára.

A helyzet ráadásként most ott áll, hogy megint felvetette valaki, hogy Izrael fegyverkezési és egyéb programjait kéne inkább már górcső alá venni, nagyobb fenyegtést jelentenek őkelmék mint néhány saját határain belül AK-kat lóbáló tevehajcsár.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad