Star Trek, Nemezis

Ahogy néztem az jutott eszembe: mi ez a f*s?

A cselekmény dióhéjban:
Csillagok Háborúja lövöldözés, majd Picard maszturbál a film 2/3-ában, végül megint Csillagok Háborúja lövöldözés a végére, pluszjelenetként "X-Professzor" előadja a Néhai Calib Úr (Artúr király legenda) nagyjelenetét ahogy Artúr ledöfi Mordredet. Persze még ezt a hülyeséget se lehet baki nélkül, mert az orkok királyának át kéne küzdenie magát egy fémtalpon, ugyanis van egy jó 15 centis fémlap a rúdon!

Újabb kérdés mit keres Wesley csillagflotta-egyenruhában, ha egyszer lelépett Az Utazóval hogy Csillagkapus Felemelkedett legyen? Civilben még ESETLEG, de így aztn végkép.

Még kérdés: honnan lett a Föderációnak hirtelen kocsija?

Ami jó, hogy végre látunk valakit fizikai töltetű fegyverekkel, nem holmi energiabigyóval.
Megjegyzem tudjátok miért van a fegyvereknek MARKOLATa, illetve az a bigyó a ravasz körül? HOGY KI NE EJTSD A KEZEDBŐL, azért. A Flotta fézerei ebből a szempontból komoly hiányosságot mutatnak.

Az egyetlen igazi pozitívum, hogy a romulánok kaptak egy saját filmet, amit végülis megérdemeltek, mert igazából sok szerepük végül nem lett a sorozatban. Pedig evickélhettek volna, akkor is ha a technikai fejlettségük nagyjából azonos a Föderációéval, így komoly előnye senkinek nem lehetne. És mivel a Romulán Birodalom nacionalista, így előbb-utóbb ötletek és népesség terén messze le lesz körözve a multikulturális Föderáció által.

Az időbeli elhelyezése a filmnek a kronológiában az alábbi adatokból lehet kikövetkeztethető:
- Janeway már admirális, tehát a Voyagernek már vissza kellett jönnie.
- történik egy utalás az előző (kilencedik) filmre.
- a filmben szereplő hajó a USS Enterprise NCC-1701-E, csakúgy mint az Űrlázadásban (9. film).
- Data meghal.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad