Választások 2014 - pártok

Fussuk át gyorsana központi listát:

- Magyar Cigánypárt: jellege miatt ez nem is indulhatna országos választáson, hiszen etnikailag kirekesztő. Nemzetiségi választáson van helye természetesen. Várhatóan nem jutnaka Parlamentbe, támogatottságukat HA értékelhető szinten megjelenik, 1-3% közé teszem.
- Jobbik: neonáci párt. Rég fel kellett volna oszlatni. Fix szavazóbázisukat 3% köré teszem, végleges szavazatok alapján 10%-ot várok.
- MSZP-blablabla: annyi neve van, hogy már ők sem tudják kicsodák. A "Zelőzőnyócév"-vel elásták magukat, minden várakozás szerint eltűnik majd mint az SZDSZ. Jelenleg fix szavazóbázisukat 10%-ra tippelem, és 20-30%-ot fognak kapni, merta népek megszokták hogy rájuk szavazzanak, és MÉG volt elég költségvetésük reklámra, hogy "mi vagyunk a másik párt a fidesz mellett" szlogenjüket eladhassák.
- KDNP-Fidesz. Nem véletlen írom azt a pártot előre. Végleges szavazatként olyan 30%-ot várok, mert az emberek hülyék. Tippre úgy fognak járni mint az MSZP: kapnak még egy időszakot, aminél látványosan csődbemennek stb.
- Kisgazda Párt: ez még létezik? Várható támogatottság 1-2%, mertegyesek szerint poén.
- Zöldek: írhattak volna LMP-t is.
- LMP: az 5%-osküszöb náluk a cél, ami reális is. Nem politikai párt, hanem a Greenpeace a Parlamentben. Programjuk, tevékenységük az ész nélküli természetvédelmezésre korlátozódik, valódi szagember (se olyan aki a természethez ért, se politikus) nincs köztük.
- Összefogás: Szánalmas névválasztás a többi párt nevét és üres szlogenjeit ismerve, a programjuk főleg az oktatásra koncentrál, viszont ez az egyetlen ami nem egy konkrét tevékenységgel mint alapítvány jött létre, a honlapja tisztességesen van összerakva (sőt, profi módon), így szvsz BELŐLÜK még egyszer lehet valami. Ha a sok rossz között van olyan ami kicsit is jó LEHET, én rájuk voksolok.
- Együtt: ez most vmi MSZP-blablabla klón azzal hogy nevében összefogást hírdet. Kamu. Programja nincs.
- Közösség a Társadalmi Igazságosságért: ez most vagy tolószékeseket képviselő civil szervezet, vagy zsidómentő civil szervezet. Semmi helyüka Parlamantben.
- Szociáldemok.... Másszóval SZDSZ-utódpárt: várható támogatottság: 1% alatt.
- Munkáspárt: jórégen léteznek, senkit nem érdekelnek. Átlagos támogatottságuk 1-3%, azaz nem tényezők.
- Új Magyarország: a név szép, de ez csak egy újabb KDNP-párt. Halál rájuk.
- Sportos és Egészséges...: LMP más célközönséggel. Civil mozgalomként még lehetett volna értékük. De mit kezdenek egy olajipari megállapodással, az elméleti tárgyak oktatásával, a devizaárfolyamokkal....?
- Új Dimenzió: valami ezoterikus jógatanfolyam indult pártként. Hát akkor már mindent láttunk.
- Seres Márisa....: internetes hírdetéseit láttam. Azok szerint illető vmiféle "jólmegmondom újságíró", aki egész nap SMS-eket akar küldeni a mobilunkra, illetve puszta megfigyelőként kíván jelen lenni. Most komolyan? Az újságíró aki megfigyelő, a politikust azért tartjuk hogy csináljon valamit, nem hogy arcoskodjon.
- A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt: most mozgalom, vagy párt? És tényleg olyan sokba került volna nem egy ingyenes blogoldalra regisztrálni, hanem kifizteni azt a nyamvadt domainnevet? Amúgy vmi őrült NagyMagyarország párt.
- Jólét és Szabadság Demokrata Közösség : a honlapján összehordottak zavarosak, a paksi bővítést ellenezni meg egyszerű ostobaság. "Megújuló energiákra" jelenleg nem lehet alapozni egy ország működését (technológiailag lehetetlen, és nagyon sokba kerül).
-

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad