A magyar filmgyártás filmjei 250 - Jadviga párnája (2000) / József és testvérei (2000) / A kis utazás (2000)

Random fact: számmisztikusok örülnének. 250. poszt 10. hó 25-én (10*25 = 250). Mintha ennek bármi jelentősége lenne.

Azt hiszem ezzel mindent el is mondtunk a filmről:

A kezdés nagyon jó, de a jelenetek túl hosszúak (a vágómunka ott van, de a jelenetek túl hosszúak), és előszeretettel beszélnek érthetetlen nyelveken. A színészi játék túlságosan visszafogott, a szövegkönyvön meg erősen érződik hogy regényfeldolgozásról van szó :(
És bár sokat ágytornáznak, nyalják-falják egymást, de húst azt nem villantanak, ez nem egy szexfilm ::((

Gondolom adhatok egy 4/10-et összességében, de biztos nem többet.

-------------

Warning! Ez nem a 2003-as azonos című film! Csak a cím azonos! A 2003-asnak ráadásul lehet vanegy alcíme is.

Erősensistereg, emiatt 1/10-eznem kéne, de csak érdekelt milyenre sikerült az agyar Színes Szélesvásznú Álomkabát.


Nos, az előadás egy kisebb költségvetésű, kevés szereplős balett modern fülnek is tetsző zenével, olyasmi mint az István a Király rockopera. Ezerszer jobb mint az Attila Isten Kardja ('93), mert eredetien álltak hozzá, nem csak meg akartak lovagolni egy sikeres produkciót.

7/10, de kifejezetten ajánlom. Ha életedben nem fogsz más balettot látni (ki nézné azt önszántából???), már csak azért megéri.

-------------------

Vajon van ennek köze a Nagy Utazás c. dalhoz?
Mindenesetre az ugyanbíztató hogy "közönségdías lett", de azzal a társinfóval már nem tudok mit kezdeni hogy "a 31. Agyar Filmszemlén". Mikor volt az? Egyáltalán, milyen elismertséget jelent a díj? Azt tudom hogy időnként kiosztják, de hogy? Postai úton? Nem lehetne egy órás műsort rittyenteni köré évente egyszer, amitől lenne kis nézettsége az M1-nek vag éppen mi a neve?
Nem kéne bele nagy felhajtás, csak mondjuk felsorolni az adott kategória jelöltjeit, és a nyertes filmelőzetesét benyomni míg személyesen felfárad a színpadra és átveszi a díjat. Az egész mondjuk 3 szegmensben, 20-percenként tolni valami átvezetőszöveget a'la ShowderKlub két fellépő között a műsorvezetőnek kijelölt aktuális csóka hogy kicsit felengedjen az agyunk. Mit szóltok?

Amúgy ez a '99-es Amerikai Pita agyar retroverziója lett volna,ami ha a '80-as években készül király, de így egy retro-vicc. Mutatom a különbséget a két alkotás között:


A retró-jellege miatt gondolom kénytelen vagyok neki adni 4/10-et, de részemről nem vállalok vele több közösséget. Eddig azt sem tudtam létezik. Nem is hiányzott eza tudás, megleszek nélküle ez után is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Swamp Attack Wiki (episode 1-8)

Fegyverek házilag - krumplipuska

Valóságshowk - Amcsi Benzinfalók (Fast N' Loud)