Hülye reklámok 202 - Choose Cthulhu

A franchise amúgy tényleg nagyszerű, és a Kicksstarterjét mindenki úgy szervezi ahogy akarja, de nézzünk rá a növekvő összegeknél felkínált ingyencuccokra.

Hogy 28K-nál kezdték, hát legyen az ő dolguk, mondom. Az, hogy viszonteladók nem nagyon jelentkeztek (értsd: egyáltalán nem két különmegállapodást leszámítva), azzal nincs mit csinálni, szerintem pusztán annyit jelez, ők mostantól saját lábon álló webhop/cég.
Szóval itt még nincs semmi baj. Most legalább számoltak költségeket, és nem lehet egyetlen könyveket rendelni.

A könyvjelző vs képeslap - tőlem aztán. Mindkettő elég haszontalan, de a képeslap tényleg több helyet foglal, és úgyse használja senki, szóval éljen akinek esze volt, és a könyvjelzőre szavazott.
Itt sincs a CC oldaláról semmi baj, ez nyilván standard szóróajándék.
És hogy MÉG EGY könyvjelzőt lehet facebook-post megosztásával kapni? Mondom: kit érdekel egyáltalán? Abból a fajta "ingyencuccból" mindössze a jobb papírminőség érdekelt, ami az első szint.

A köv. szint az volt, hogy a másik fedeles (puha vs kemény) kiadás borítójával kapjanak-e a könyvke külső borítót (kurvára nem érdekel), vagy kapjon mindenki egy A3-as térképet az egyik könyvhöz.
Utóbbi egyértelműnek tűnt - bár kiderült, hogy ez nem egy külön poszter lesz, hanem a könyvsajátja lesz. Azaz vagy külön lesz (mely esetben hajlamos lesz elveszni), vagy kihajtogatós szar lesz ami azt jelenti előbb-utóbb eltörik, és emiatt senki nem fogja tudni használni.
De ez tipikus kiadói hülyeség, így még mindig nem tudtam haragudni rájuk.

A köv. már tényleg poszter, ki tudja mennyi. Részemről totál érdektelen a dolog, illetve nem értem hogyha a legtöbben úgyis a keményborítóst veszik, miért nem a puhaborítós címlapok posztere kapta a szavazatot? A keményborítósnak ott vannak a saját illusztrációi ugye.
Hogy az egyik könyv kap egy plusz illusztrációt? Nem sokat számít, de az illusztrátor nyilvánvalóan marketingértékkel bír, és a plusz ingyencucc ami meg se volt hirdetve, az plusz ingyencucc ami meg se volt hirdetve.

Már eléggé benne jártunk itt a határidőben, így részemről mikor feltűnt a dobókocka a lehetőségek közt, megnyugvással töltött el hogy látják, az 1,000 facebook-megosztás úgyse jön össze, ez itt a végjáték, olcsó cuccot legyártattuk, vigyék.
A vonalasfüzet részemről a kutyának nem kell, mert vagy teleírom és kidobom, vagy csak a helyet foglalja, szóval éljen hogy nem úgy alakult.
Btw, néhány patreon (támogató, értsd vásárló)sírt, hogy neki jajj-de-kéne az a hülye füzet, és még a lehetőséget is kisírták, hogy ha összejön az 1,000 megosztás, akkor arra módosuljon az ingyencucc. De ha már eddig eljutottál, te nem biztosítanád be a kívánságod? Nem kezdenéd őrült módra megosztani azt a hülye posztot? A facebookengedi hogy valamit úgy ossz meg hogy csak te látod, később úgyis törölheted a dolgot, és óránként (vagy kevesebb) enged 10 megosztást. Nem az lenne a "normális", hogy őrült módon elkezdem megosztani azt a szart? Lúzerek.

Ezen a ponton viszont - erősen visszaesett az új vásárlók száma, alig több mint egy hét a kampány végéig), kiszórtak még 5 megnyitható szintet. MINEK? Úgyse fogja tudni megnyitni a nép, viszonteladók még mindig sehol, és őket amúgyse érdekelnék ezek az ingyencuccok, mert nekik nem jár.
Tehát MINEK fájdítják a népszívét ezekkel?

A Végső Nagy Titkos Stretch Goal az előző (első) kampány alapján ingyen pluszkötet. Mi a faszt kezdenék vele, ajándékozzam tovább? Szóval nem érdekel. És titkosnak feltűntetni is fölösleges volt.

A keményborítós illusztráció-gyűjtemény? MINEK? Szükségtelenül drága hülyeség, mikor a könyvekben úgyis ott vannak az illusztrációk. Azért gondolom kreatív, meg olyan későn már tökmindegy, de ha a VNTSG nem egy fölösleges extra kötet, hanem valami értelmes, akkor ez itt csak az elől foglalja a helyet.
De mivel úgyse lesz megnyitva, igazából nem érdekel.

A Világtérkép a Mítoszhoz vs Útlevelek elég izgalmasnak hangzik. Az "útlevél" nyilvánvalóan túlárazott, használhatatlan dísztárgy, egy (vagy több) extra kalandlap. Azt már megtanultuk hogy hivatalos kalandlapra NEM ÍRUNK, így megint csak a helyet foglalná. Szóval részemről jöjjön a Világtérkép.
Ja, nem, ha csoda történik se lesz megnyitva ez a dolog, mert útban van 2 ingyencucc még.

A "hogyan készült"nyilván elég standard dolog. Kár, hogy a felét az előző kampányhoz már megírták, így egy kicsit fölöslegesnek tűnik, meg olcsónak, meg mennyivel jobb lenne már az a világtérkép. De oké, végülis elmegy. mondjuk már ezt elérni is kétségesnek tűnt, nem tudom hogy a hajrá, vagy a hétvége miatt ugrottak be még egy maroknyian.

És akkor a jelenleg következő cuccról/célról, ami ezt a bejegyzést igazán indokolta.

Szóval az ingyencucc egy vésett kép. Hogy ez mire (fa, fém, papír), azt nem tudni. De ne szaladjunk előre. Először felhívnám a figyelmet az egyik támogatási (rendelési) lehetőségre.Vagymindjárt háromra.


Tehát a lehetőséget sikerült úgy megfogalmazni, hogy a 2-300 eurós "támogatási díjazás"-okkal szemben nem tartalmazza az ott meglévő extra cuccokat: plushfigura, könyvtámasz, védőborító (ami higgyétek el, ráfér a cuccra, mert a keményborító vacak kartonpapír).
Amit tartalmaz, az pusztán egy limitált, de nem egyedi művészeti tárgy.


A másik dolog mindenesetre, hogy mindössze HÉT ilyen rendelés lehetséges. Természetesen a kutyának se kell ez a túlárazott vacak.

De ekkor jön a kiadó, és hirtelen 7 helyett ÖTSZÁZ ilyet dobálna a vásárlóihoz mégpedig INGYEN.


Kérdés: ha senkinek nem kell az a szemét, nem lehett volna hogy egyszerűen igyekszünk megfeledkezni róla?

De ezek után még van pofájuk meg is forgatni a kést, mert ezúttal az ingyencucc megnyitásához nem elég 5K euro, NYOLC K kell nekik.
Elmennek a picsába. (az elején a nagyobb ugrásokat az erős kezdés indokolhatta)


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad