Vérfarkasok (2006)

Eredeti címén: Skinwalkers. Szóval ez olyan indi-jános vérfarkasos.


A film posztere jó volt, de ha a kulcsfigura/főszereplő egy 13 éves fiú, akkor olyasmire számítok, mint a Csontok Városa - nem jó jel.

A kérdésem: mi történik? Vmi csuklyás alak kerget egy srácot (aki ránézésre lehet úgy 20, ami filmes szemmel lehet akár 13). A srácnál ezüstgolyóval töltött pisztoly van, és"túl régóta védelmezitek ezeket a teremtményeket". De kiket? És ki a srác? És hol vannak a haverjai? Mert ha a femberek a szektások, akkor kik a többiek?
Na ilyenkor szoktam csatornát váltani.... De most salátát készítek.
Milyen fölvétel? Miért aggódnak hogy "ha majd vörös lesz a Hold", ha fél másodperccel azelőtt láttuk hogy VÖRÖS LETT A HOLD? És a srác az erdőben - ezek szerint ő is fember volt, és akiket véd azok is femberek, ezek szerint 3 fember-csoport van? - inkább szemen döfi magát egy késsel, mintsem lelőjék. Hol ebben a logika?

És egy dolog amit sose fogok megérteni: minek kínzol meg, ha utána úgyis megölsz? Mi lenne az ilyesminek a célja? Időt és energiát vesztegetsz, nem érsz el semmit.

A filmnek szintén dolga lenne konfliktust beállítani, megmutatni egyesek miért szeretnek fember lenni. Egyenesen nekik kéne lenni a jófiúknak, vagy legalább jó okuk kéne legyen. Amihez nem árt ha szimpatikusak. Deezek jönnek, kínoznak, gyilkolnak, miközben a másik fél áldozat. Ez így gyenge.
Egyáltalán, hol vannak a fember-alakú femberek? Mert ezek így csak emberek.

Mindenesetre Kölök valami amish-femberek között él, akik pl. nem használnak olyan modern, istentelen dolgokat, mint pl. egy kés.
Aztán a városkába megjönnek a rossz-femberek. Asszem.


Btw, a Hold - a valóságban - NEM lehet két egymást követő napon vörös, mert attól vörös, hogy a Föld árnyéka eltakarja, azaz holdfogyatkozáskor.

Mindenesetre kitör a hagyományos piű-piű, amiben senki nem talál el senkit.

Gagyi maszk:


A film ott dől össze végleg, hogy azt mondja, a rosszak azért nem élik meg átokként, mert drogként hat rájuk. Csakhogy a drogos a drogot átokként éli meg, mindössze élvezi.
Aztán meg már ez sem igaz, mert a rossz-fembereknek nincs választásuk, úgy lesznek hogy egy jó-fember meghal - ilyenkor rossz-femberként támadnak fel. Vagy ilyesmi. Mert amúgy elég sok jó-fembermeghal, aki nem támad fel.

A gonosz fember vezérről közben kiderül hogy a Kölök apja, és aTemrinátor 2 vége végén visszaváltozik emberré, és vagy meghal mert leesett,vagy bódogan élnek míg meg nem - ki a fenét érdekel.
És még mindig van 10 perc a filmből!

"El tudom mulasztani az átkot - a vérem erejével." - Csakhogy Apucit sose vérezte össze!

8 perc stáblista!!!









Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad