Star Trek: Lower Decks - 3. epizód

Ha már volt az összes többi Trek, belenéztem ebbe is.

Voltamin csak szenvedtem (Star Trek: Enterprise 2. évad), van ami szerintem sehova nem tartott (Star Trek: Új Nemzedék), és van ami szvsz hulladék (Új Star Trek filmek: személyi teleport ami szükségtelenné teszi az űrhajókat, STD: űr-orkok), de a ST:LD egyszerűen minősíthetetlen.

A 3. rész gondolom akkor,. vagy még nagyobb fosh mint az első kettő, hát gondoltam csak a blog miatt megnézem ezt is, utolsóként. Csapjunk bele.

------------

Fehér Fickó előad. Ez olyan ST-szokás. De miért undorkodik mindenki? Legalább illendőségből tapsolna mindenki egy igazi ST-ben.
Azt gyanítom, esetleg ez a sokadik száma, és mindegyik az anyjáról szól... De ilyenkor vagy mindenki tisztelettudóan végigüli, vagy a Kapitány feladata közbelépni ha más nem teszi meg, és diplomatikusan leterelni Illetőt a színpadról.
No "végre": Fekete Csaj és Zöld Csaj bejönnek, tolnak vmi heavy metalt. Kérdés: hogyan szűrődik át a hang sok-sok fedélzeten? A kantin hangszigetelt, pláne a híd, a holodekken egész világháborúkat vívtak meg úgy, hogy a szomszéd szobában nem vett észre belőle senki semmit.
Mindenesetre a hajó éppen klingolnokkal tárgyal, a diplomáciai problémába belehal egy klingoln (a vezérkar kivégezteti a  másik hajón).
És akkor beront vmi fejes, és összetöri Fehér Fickó hegedűjét, mert Fekete Csaj és Zöld Csaj hangosak voltak. Mi van? Eleve nem kaphat dührohamot és vetemedhet tettlegességre egy ST-parancsnok!

Az intro-wish elmegy, aztán a hajót átirányítják.
Valaki szóljon ha jön egy humoros rész.

Fekete Csaj majdnem megöli Fehér Fickót egy védelmi erőtér teszt alatt.
Ez már a vicces rész?

Fekete Csaj, Zöld Csaj, Fehér Fickó, és Kiborg a DC-univerzumból alkoholtisznak munkaidőben.
Most már tuti jön a vicces rész.

Fehér Fickó elárulja a Kapitánynak hogy lassabban dolgoznak mint lehetne, mire ... Kapitány mindenkinek előírja mennyi idő alatt kell mit elvégezni. Az igazság azonban az, hogy ezt a poént még az Eredeti Sorozat lőtte el, és Kirk Kapitány, mint MINDEN kapitány, TUDOTT ERRŐL. És azt is tudta Kirk, hogy neki fogalma sincs mit meddig tart megcsinálni, de amíg el volt végezve a munka, ADDIG kit érdekel! Ezek meg itt betolnak egy tervgazdálkodást A SEMMIRE.
Ez nem vicces!!!
És lehetne mégis egy epizód itt, mert a hajó el is kezd összeomlani - de aztán mégsem. Ennek mi értelme volt akkor?

Aztán leszállnak vmi bolygóra. Mire ez a szóváltás zajlik le:
- A legköri nedvességkicsapódás emelkedését érzékelem.
- Mármint felhők.
- Ezért kikapcsolom az automa pilótát.
- Az pontosan ezért van: egy automatikus pilóta.
Azaz nyilvánvaló hogy BEkapcsolnia kellett volna az automata pilótát, nem KIkapcsolni.

No, mégiscsak lett zűr. Elcserélték a lentieknek vitt diplomataajándékot. Mire Fekete Csaj lekaratézza a felbőszült bennszülötteket.
Mi lett a fézerekkel???

Klisé, klisé, klisé, aztán egyszercsak minden rendben van.

Fekete Csaj meg kivágja a hisztit, ami teljességgel elfogadhatatlan a csillagflottában. Miért van még a sorozatban?
Ja, mert ő lenne a főszereplő? MIÉRT?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad