Amityville horror-filmek (7. rész)

 (2020, Witches of Amityville Academy)

Ez egy béna boszorkányos film. Ilyen SyFy-originál szinten mozog.


Van benne egyébként egy általános Suspiria-utánérzés.
 
 
--------------------------
 
(2020, The Amityville Harvest)
 
 Egy héttel később jött ki mint a következőleg tárgyalt (utolsó megjelent) film.

A másfél órás filmben talán 40-45 percnyi anyag van. Szokásos low budget slock, minden értelemben olcsó. Van bármi köze az Amityville-filmekhez? Nincs, azon kívül hogy a végére odavágták hogy "he, végig Amityville-ben voltunk!"
Szellemek helyett vannak vámpÍrjaink, akik elég random módon működnek, és ha megnézzük az imdb-n milyen más filmmel van kapcsolatban ez, akkor látjuk, hogy ez a Lazarus: Apocalypse (2014) folytatása, tehát tisztán pépnzkicsalási szándékkal ragasztották rá az Amityville-matricát. Ami itt már véglegesen semmi más mint egy matrica.
 

A fő "történés", hogy az Amcsi Polgárháborúról interjúznak valami pofát. Igen, vámpír. Nem, az egész értelmetlen, mert szemben az Interjú a Vámpírrallal, itt még fel se lehet venni amit vámpír mond.

 --------------------------
 
A kész filmeket ezennel befejeztük, lássuk mit tartogat a brand jövője:
 
Ebben egy démondmegszállta sorozatgyilkost kerget egy zsaru egy baszomnagy pisztollyal a kezében. Fogadok a vége az, hogy a démon átugrik a zsarura.

Nem sokat udni róla, de van egy elvetélt crowdfunding projectje amellett hogy az imdb jegyzi mint előkészületben lévő dolog. Valószínűleg halott a project, de ha már ilyen szépen összehoztak neki egy oldalt...

Van neki posztere, és a taglineból arra következtetek, ez olyan lesz mint a Rémálom az Elm utcában Freddy halála, az utolsó rémálom. Azaz "minden városban van egy Elm utca", azaz már a városban sem maradunk meg, és nem kell hordozó se (se tárgy se személy) a démonnak. Pfff.

Ahogy nézem, ez egy Mezsgye-szerűség lehet majd, vagy hasonló baromság, amiben a számítógépképernyőn át gyilkolnak a szellemek, és az interneten terjednek.

Nézzétek. A Gyilkos Kobold A Gettóban még elment. De ez már tényleg komolytalan.
Azért  a poszter jó, és  ezek az "in the hood" filmek mindig aranyosan komolyanvehetetlenek.

 Újabb brand/franchise-keveredés. Ezúttal a Kukorica Gyermekeivel tűnik beköszönni.

Na, ez legalább hellyel-közzel Amityville-filmnek tűnik.
 
-----------------
 
És akkor ejtsünk szót azokról a filmekről is (csak említés szinten), amikre rá akarták tenni anno az Amityville-címet, de végül mégse:
 
Valami apácakolostorban van démonjárás, aminek a végén állítólag az egyik szereplő az Amityville-ből feltűnik . Felteszem a pap az eredeti filmből, vagy valami.

Ez egy ideig viselte az "Amityville: The Final Chapter" címet, ami címet az egyik Amityville-regény is viselte. Van ebben minden, csak Amityville nincs.
 
 Ez vmi britt zombifilm lehet, idegen megszállás útján a'la Kilences Terv A Világűrből, amit az olaszokkal "Terror az Amityville Parkban" címmel etettek meg, próbáltak megetetni... Szóval feltehetőleg kalap szar.
De ez talán egy "olyan rossz hogy attól jó" kategória, legalábbis a trailer elég hasfogós:


-----------------
 
Végül létezik még két dokumentumfilm is az Amityville-dolog kapcsán, a teljesség kedvéért említsük meg őket:
 
 
Ennél hallotam hogy aki odavan az egész sztoriért, annak érdemes megnéznie. Következőt legfeljebb említették hogy van:
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad