A kormány akcióterve

Eredetileg egy újabb "rossz reglámok" sorozatelem lett volna itt, mert olyant találtam, rögtön kettőt... Halljátok őket előbb:
1) egy animációs sorozat promójában: "csak ez kell, csak az kell, meg persze egy kis tündérpor".
TÜNDÉRPOR? Ja, felszívod, és máris "tündérországban" jársz!

2) XY szőrtelenítőcsoda "4 héten keresztül" nem kell majd újra szőrtelenítened, mondja a reglám, miközben az animáción pörögnek a napok: 5 nap, 10 nap, 15 nap, 20 nap - és itt meg is áll!
De könyörgöm, bár 4 hétben 20 MUNKAnap van, de jár még hozzá 2 pihenőnap is, és az már majdnem 30 nap, ami 10 nappal több mint 20!

Nem mondom hogy "szombat-vasárnap" mert abban a rendszerben nem hiszek, de a heti 5 munkanap 2 pihenőnap nekem bejön.


No, Herr Kormány küldött lapot, amiben "részletesen" leírják "munkehlyvédelmi akciótervüket".
Ezzel kapcsolatban lenne néhány észrevételem:
1) A tartalma minden, csak nem részletes.
2) Én nem nézek híradót, de még én is hallottam HÓNAPOKKAL EZELŐTT ugyanezeket a pontokat.
3) Mi a fenének küldték ezt ki? Ha érintene is, ha érdekelne is, ha nem automatikusan történne azzal akit érint, akkor is miért nem csak bemondják a tv-ben, ami ezerszer olcsóbb?
Számoljunk picit! Lakik itt (Agyarországon) mondjuk 10,000,000 embör. Tegyük föl csak a 15-65 év közöttiek kapják meg (a "munkaképes korúak"), azaz mondjuk 600,000 személy (lévén a várható életkor 65-70 év, statisztikai kényelem érdekében egyenlően osztjuk el a népességet az évek között, tehát 20 év nem dolgozókorú áll szemben 40 dolgozókorúval az egyszerűség kedvéért történő kerekítés után, elvégre ezek csak sacc-per-kábé adatok, amik valószínűleg alacsonyabbnak fogják mutatni a költségeket a ténylegesnél). Ehhez kell papír, nyomtatási költség (színes nyomtatóval!), valamint postaköltség. Számoljunk mondjuk borítékonként 300 forinttal. Az 180,000,000 forint A NAGY SEMMIRE. Ez persze csak az anyagköltség, amihez hozzá kellene adni a munkaerőköltséget, jutalmakat, miegymást, és máris 300,000,000 = HÁROMSZÁZMILLIÓ forint költséget jelent.
4) Hogy lett a munkhelyteremtésből a gyakorlatban bekövetkezett munkahelycsökkenés megállítását célzó program?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad