Mitől lesz sikeres egy börtönlázadás?

A börtönök ugyebár úgy működnek, hogy vacak körülmények között berakunk emböröket egy zárt helyre, ahonnan meg akarjuk akadályozni hogy távozzanak. Alapelvként.

Namost mivel az őröknek sokkal jobb az állapotuk, felkészültségük, helyismertük és felszerelésük, mindíg kevesebb őr kell mint fogoly.

Ugyanakkor minden őr pénzbe kerül, és minden börtön is pénzbe kerül, így ezek arány folyamatosan romlik az őrök kárára.

Ha az őrök száma elérné a 0-át, akkor mindenki lelépne, így az erőnek valahol mindíg jelen kell lennie.

Kezdetben nagyon útálják akiket a börtönbe küldenek, jobbanmondva inkább félnek tőlük, így biztosak akarnak lenni benne hogy nem szökdösnek ki, így az őrök száma mindíg akkora, hogy egy esetleges felkelés esetén minden foglyot le tudjanak mészárolni.

Ahogy a kedélyek lecsillapodnak, és a foglyok száma nő az egyre jelentéktelenebb ügyekre való kiterjesztése okán ezen büntetési fajtának, a rabok száma nőni fog, így túlzsúfoltság lép fel (ezért kell pl. hogy minden házaspárnak átlagosan 2 gyereke legyen, mert az ennél nagyobb átlag túlzsúfoltságot fog okozni, de térjünk vissza a konkrét börtönökhöz); míg ellenben az őrök ellustulnak, mert a foglyok tudatában lévén az őrök abszolut erőfölényének nyugton maradnak.
Az őrök számát tovább csökkenti a fenntartó, mivel HA a foglyok rendezetten viselkednek, elfogadják a rájuk erőltetett körülményeket, akkor csak akkora őrlétszám szükségeltetik, amitől minden fogoly tudomást tud szerezni a kiadott parancsokról.

Ez a szám az őrök részéről azonban már messze alulmúlja azt a létszámot, ami ahhoz szükséges, hogy a foglyokat probléma esetén is kordában tudják tartani.
És itt lesznek sikeresek a börtönlázadások.


Amúgy itt arról akartam írni, hogy a "gonosz IMF" már teljesen átvette az ország irányítását. Ezt onnan tudni ugyebár, hogy az úgynevezett tárgyalásokról hírzárlat van, de annyit mégis megírtak a lapok, hogy az IMF mélységes megdöbbenéssel fogadta a BKV többszörösen elavult járműparkját, és ennek átalakítását utasításba adták.

Az is eszembe jutott, hogy a mai híradó egyik riportjáról írok, amiben nem egyszerűen lehülyézték I. Orbán Vikort, hanem bevágtak korábbi felvételeket, hogy az arcába vágják: ÖREG, HAZUDSZ MINT ÁLLAT, korábban ugyanis pontosan az ellenkezőjét mondta demapó, mint amit most.

Arról is csinálhattam volna bejegyzést, hogy az utcán leszólítottak csak úgy, hogy vajon mit szólnék egy nyílt forradalomhoz amiben bevernék a kormány honatyáinak fejét...

Helyette arról írtam amíről írtam. Hogy miért, azt mindenki találja ki.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad