Ami nő az csökken, de hol a mobilom?

A Metro zújság szerint "62ezerrel több az állásban levő".
Csak az a kérdés, mihez képest.

Egyfelől ritka értékelhetetlen grafikont közöltek, amin csak egyes évek azonos hónapjainak összehasonlítása lehetséges.
És bár a képen úgy tűnik minden esetben növekedés történt, ami avatatlan szemlélőnek azt mondaná, a foglalkoztatottság folyamatosan nő minden hónapban, ez korántsem feltétlen igaz.
Ugyanis a grafikon csak a foglalkoztatottak számával foglalkozik, a népesség teljes számával nem, ahogy a tartósan munkanélküliekkel sem, vagy hogy a foglakoztatottaknak mekkora hányada talál tartósan munkahelyre.

Az eredményt továbbtorzítja, hogy a "közfoglalkoztatás" durvűn tolja felfele a stastisztikát, holott:
- személyesen ismerek olyat, akit csak névleg foglalkoztatnak,  amúgy csak "a székét őrzi hogy el ne lopják", amilyen "állásokból" számos az "átkosban", a "kommunizmusban" volt
- a közfoglalkoztatás nem munkáltatásnak, hanem keresetpótló juttatásnak minősül, tehát a statisztikában nem szabadna megjelenjen.

Továbbá komolyan érdekelne a 2012. márciusa előtti állapotok is.

De akárhogy is, az "1,000,000 új munkahely" még sehol sincs, a Fidesz-KDNP-kormány előtt még mindig magasabb volt a foglakoztatottság (és abban messze alacsonyabb volt a közfoglakoztatottsági arány) mint most.


------

A mobilom meg elkallódott (elveszett/ellopták), és hát mindannyian tudjuk hogy egy mobil helyzetét simán be lehet mérni ha legalább egy aksi benne van, a simkártyától és bekapcsoltságtól függetlenül. Az amcsik nagyban le is hallgatták/hallgatják vele az egész világot (és ez nem holmi összeesküvéselmélet).
ÁM se a mobiltársaság(ok), sem a rendőrség nem volt hajlandó közölni velem a mobiltelefonom jelenlegi helyzetét hogy visszaszerezhessem.


Hát ilyen világban élünk.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad