A szilmarillok cselekménye

Komolyan útálom mikor nem lehet megtudni sehonnan amire kíváncsi vagy. Én részemről ennyire voltam kíváncsi a történetből, ami egy olyan írás ami főleg egy rakás egymásradobált (és kitalált) név, így nem "nehezen lehet olvasni", hanem legnagyobbrészt egyáltalán nem lehet olvasni, mert érdekli a francot:

1) Kezdetben vala - mondjuk ki: Isten. Ez skizofrén tudathasadást kapott és éjjel-nappal nyomatta a Szérák Zenéjét a'la Azatoth Lovecraftnél, a korlátozást nem tűrő démonszultán, kinek nevét egyetlen ajak sem merészeli hangosan kiejteni, ki felfoghatatlan, fénytelen cellákban rágódik éhesen az időn túl, ráut dobok tébolyító tompa döngése, elátkozott fuvolák egyhangú vinnyogása közepette.
Nem volt ráadásul neki elég egy sima kis tudathasadás, a hasadt tudata minden részét ráadásként külön élőlénnyé varázsolta, because reasons.



Ahogy annak lennie kellett az alkotásvágya, uralomvágya, hatalomvágya, elnyomó seggfejsége is egy ilyen tudat-lény lett (név: Melkor/Mogroth), hiszen miért pont azt ne? Ebben a sztoriban ő a Sátán analógiája, akinek most bűne az újdonság iránti vágy, és eme tudatlények a judeokeresztény angyalok analógiája.
És ahelyett hogy megdícsérnék, foglalkoznának vele, vagy legalább felismernék hogy Herr Gott hülye, nem-Isten letrollkodja hogy "úgyis csak kihasznállak, én vagyok a nagyobb és erősebb, szóval letérdelsz és szopsz".
Az meg nyilván ezen jól megsértődött.

A poén mindenesetre az, hogy a Teremtést nem pusztán Gawd végzi, vagy a nem-angyalok akik nem-Isten seggnyalói és előre kiszámított módon cselekszenek, hanem  nem-Sátán is, és ezen három csoport szózatának összhangja adja ki végül az anyagi teremtést.

2) Na, mennyei kórus után jöhet végre az anyagi világ. Egy központi bolygó van a Gyűrűk Urában, csillagok, Nap, Hold még sehol, és az is lapos.

Melkor testet ölt ezen a világon, kurva jól néz ki, léptei nyomán lángok csapnak fel, meg nagy, meg erős, a feje meg olyan magasan van hogy a felhőket veri és dér koronázza.
A fickót persze az Egyesült Seregek lezúzzák és elzavarják a Külső Sötétségbe, a Semmibe, vagy ilyemsi.

Ja, Melkor mellett áll pár magafajta nem-angyal, nincs mindenki ellene. Szintén van a tudatlény-angyalokon kívül egy "maja" nevű szellemlény-csoport, mondjuk kvázi dzsinnek az iszlám mitológiából. Ilyen nem-dzsinn Szauron is. Ja, meg az összes balrog. A balrogok egy faj Szauronnal csak gyengébbek. És egyébként Szauron, meg a balrogok is mind maják. Bikmak!

3) Az angyalok/annunakik felhúznak két oszlopot hogy legyen világosság, és folyton világosság van. A két lámpaoszlopra eszetlen sebességgel elkezd nőni a gaz.
Ez így kurvára nem izgalmas, így Melkor/Melchior visszatér egy halmazállapotváltozás után. A Sötétbe való száműzetés nem tett jót neki, maga is "sötétség"/antianyag lett. Elrothasztja a gazt, jönnek a legyek, ledől a két oszlop, Melkior meg elszalad és a föld alá bújik. Giga-kukac lesz ami ahol megy ott vagy a sarki jég terjeszkedik, vagy vulkánok törnek ki.


4) A nem-angyalok ültetnek két fát amik felváltva világítanak rohadt hosszú időszakokig. Az egyik nem-angyal megteremti a törpéket, erre lejön Gawd hogy b*szom, én teremtek először, mindeki letérdel és szop, szóval törpök mennek hibernációba míg nem lesznek elfek.
Az egyik nem-angyal feldobálja az égre a csillagokat.
Egy másik meg csinál enteket, de az entek nem baj, mert azok civilizálatlanok.
Ja, és véletlen csináltak sasokat is.
Előkerülnek az elfek, és a nem-angyalok a városukba telepítik őket. Az egyik elf csinál egy csomó bizsut, amik közül az egyik a "szilmarillok" nevű ékszerkészlet, ezek a két Fa fényével világítanak.
Amelyik elf nem megy a tudatlény-városba, az jobbára megdöglend.

Ja, még a telepítés előtt, mielőtt az angyalok beléjükbotlottak, Melkior ott riogatta az elfeket, meg volt egy csomó rémlénye, és az elfogott elfeket addig szaporította míg lett belőlük ork. Hogy az elfeknek nyugalma legyen az angyalok gyorsan 3 korra (3,000 évre) megkötik és a Mélységbe/Verembe vetik nem-Sátánt. A "három kor" nagy vicc, semmi különbség nincs köztük.

5) Melkiort kiengedik a pincéből, és rögtön elkezdi terjeszteni a saját verzióját a történelemről: a nem-angyalok féltékenyek az elfekre, rabszolgának tartják őket, miegymás.

 
Mivel van benne logika, az elfek egy része beveszi, mire bebörtönzik őket ami nyilván nem tesz jót a dolgoknak.
Az se, hogy megjelent az ember, de ezt anem-angyalok jól eltitkolták (Melkior kivételével) az elfek elől.
A vége az, hogy Melkior benyögi "minden nem-angyal az ellenségetek", és csak későn kap észbe hogy ő is nem-angyal.

Melkior összejön ex-csajával, egy bazinagy pók alakú tudatlénnyel (egy majával),

 
ami minél többet eszik annál éhesebb.
Közösen eldzsalnak és megszúrkálják a két világfát, amik innentől Sötétséget árasztanak és szépen megpusztulnak. A párocska pedig ismét összevész, mert Melkior nem akarja megetetni a szilmarillokat a pók-tudatlénnyel nehogy az olyan éhes legyen tőle hogy mindent elnyeljen.
Végül a pók-lény meg miután megbaszott egy rakás szörny-pókot egyszerűen megeszi önmagát is (Banyapók, érted?).
Mielőtt teljesen kivágnák a nem-angyalok a Fákat még megtermelik rajtuk a Napot és a Holdat. Ezeket szekéren viszi egy-egy nem-angyal, de a fiú-nemangyal gerjed a csaj-nemangyalra, ezért jár gyorsabban a Hold.

Az elfek nagyon berágnak, és egy részük felesküszik hogy "halandó" többé nem érintheti, és senki nem bitrolohatja a szilmarillokat, because reasons.
Ez a csapat elmegy Melkiort gyakni, de ehhez át kell kelniük vmi tengeren, ezért a parti-elfekkel megállapodnak hogy 1000 évig nyomatják nekik a technológiát hogy ne kelljen tovább putriban lakniuk, ha cserébe kapnak pár hajót.
Persze nem kapnak hajót, így legyakják a parti-elfeket. Melkior végül megússza, a node-elfek meg visszakullognak, viszont innentől az elfek egyik fele örökre útálja a másik felét, ami miatt a másik fele örökre útálja az egyik felét, ami miatt az egyik fele örökre útálja a másik felét, ami miatt...

Közben ja, vannak törpök is, ők még jobban mindent tudnak mint az elfek, de még sokkal gyopárabbak, szóval hagyjuk.
Meg Melkior csinált sárkányt is, de azt is hagyjuk.
Ja, és a szilmarillokból csinálta a koronáját Melkior.

6) Az emberek elvoltak mind az orkokkal (bár azokat Melkor ostorral hajtotta ellenük egy idő után), szintúgy az elfekkel. Aztán az elfek elkezdték a gettósítást, amit az emberek éppen nem bántak, de a folytons csatározásokkal a birodalmak szétválásához vezetett.
Az elfek fogytak és öregedtek (bár meghalni csak csatában haltak), Szauron pedig elfoglalta Minas Tirithet.

És volt egy ember aki belezúgott egy elf bulába miután évekig csak ork-húson élt, meg ilyen farkasokon amik megdöglöttek, aztán Melkior fogta a lelküket, visszanyomkodta beléjük, és ettől lélektelenné váltak... 

 
Lépjünk.
Tünde-papa elküldte szimlarilt lopni az emberkét - és az összehozta. Egyet a háromból.
Ezen annyira belelkesült mindenki hogy megpróbálták ismét lenyomni Melkort, ismét sikertelenül, sőt, két főkapitánya (az első sárkány és a balrog vezér) is megmaradt.

Szauron valamikor ekkor megadja magát, de mikor k*ra meg akarják szégyeníteni azzal hogy mindenki előtt végigvonultatnák a világon, aszondja basszátok meg, és inkább maradt ellenzékben, és nekilátott némi beolvadás után elkészíttetni a Hatalom Gyűrűit. Az Egy Gyűrű igazi hatalma hogy a többi gyűrű viselőjének szemével láthatsz (a'la a palantír), még a gondolataikat is ellenőrizheted, ÉS ha megsemmisül, akkor minden más Hatalom Gyűrűje is erejét veszti.
Az elfek eldugták, (és nem használták?) a Három Gyűrűt (valami három elf ősre utal a szám), a törpék a Heteket idővel elvesztették beleesve a magmába, sárkányok miatt vagy mert Szauron megszerezte egyiket-másikat (a hét eredeti törpe adja a számot), a Kilencek pedig teljesen kihasználva nazgúlokká tették az emberket (az egyetlen referencia a számhoz Númenor seregének kilenc túlélő hajója, de az picit később jön).

7) Vmi kiccsaj, híres harcosnak lánya kinyírja az Első Sárkányt a'la főnazgúlt a rohani királyjány.

A visszaszerzett-lopott szilmarillt a törpék és az elfek ide-oda passzolgatták egymás közt egy ideig kisebb háborúkban, míg végül a visszalopók félelf gyerekénél kötött ki.
Btw, az elfek majd jól eltűnnek, az emberek tovább élnek és halnak - de mi lesz a félelfekkel?
Nos, kettő mindenesetre (a szilmarillal) eldzsalt a nem-angyalokhoz segítségért. Egyikükből lett az Esthajnalcsillag, a másik meg madár.
PS: Úgy tűnik a  végén minden félelfnek választania kell hogy az emberek vagy az elfek végzetét kapja.

A nem-angyalok eljöttek, és nagyjából felszámolták a balrogokat, meg a sárkányokat, és Melkort megint megkötözték, plusz lenyúlták a másik két szilmarilt, amit aztán két elf ellopott tőlük. Az egyik aztán beugrott a magáéval egy vulkánba (ismerős?), a másik meg "bedobta a tengerbe" ~ "elhajózott nyugatra". The End vagy mi.

PS: Melkort kidobták a Világon Kívüli Ürességbe, és most nagyon őrzik ám. Ezúttal tuti működni fog eza megoldás!

-----------

Az emberek története Szauronnal függött össze inkább mint Melkorral. Az emberek, akiket az orkok folyton megtámadtak, akiket az elfek és nem-angyalok folyton magyarázat nélkül korlátoztak kapva-kaptak az alkalmon mikor Szauron valódi információkat adott nekik, elérhetővé tette a tudást.
A nem-angyalok pedig értelmes beszéd helyett inkább csapásokkal súlytották az embereket, ami egyértelműen támadásnak tűnt, szóval a helyzet szépen fokozódott.
Amikor pedig az emberek (a númenoriak) hada partra szállt hogy most lenyomnya a nem-angyalokat, Gawd szépen kiírtotta őket, mert az yolo. Az emberek hadából mindössze 9 hajó maradt.
Númenor/Atlantisz elsüllyedt, és a világ gömbölyű lett, a nem-angyalok földje már nem kapcsolódott hozzá.

----------------

8) Az elfek látva hogy Szauron országa Mordor elsővilágbeli vezető gazdasági hatalommá erősödik jól megtámadták rasszista indíttatásból, meg a versenyhelyzetet nem toleárálva; és hát mit tehetett volna Szauron mint védekezik?
A többit ismerjük a Gyűrűk Urából.

-----

Függelék:
- Gondor addig volt erős amíg fenntartották a fajtisztaságot. Mihelyst "multikulti" lettek és "alsóbbrendű (más országbeli) emberfajokkal keverdetek, rögtön buktak is a lépcsőn.
Hiába, azok a Háború előtti idők!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad