A magyar filmgyártás filmjei 165 - Ártatlan gyilkosok (1973) / Csínom Palkó (1973) / Hét tonna dollár (1973)

Ezzel a címmel egy állatos dokumentumkönyvet (mi a hivatalos neve az ilyennek?) ismerek.






Lássuk ez mi.

Ez kérem valami ami oroszul beszél. Úgy meg pont nem értem. Egy nyelv mind fölött, és azazangol. Remélhetőleg idővel fonetikus írásmóddal.

1/10

--------------------

Felmerül a kérdés: nincs Agyarországnak történelme?
Volt ugye István király, aztán talán egy 4. Béla meg egy Hunyadi Mátyás is dereng, de igazából rögtön a kurucok, lebancok, meg a törökök jöttek István után a filmek szerint, meg a'48-as szabadságharc (amit levertek - minden szabadságharcot itten levertek). Aztán volt 2(?) összemosódó viláháború - valahol ott fogytak el az originál magyarok, mind huszrá-díszmentében

Végigspontánéneklik a filmet, majd jól megházasodnak.

Én vagyok hülye, vagy az "agyarság érzése" mindig a "kuruc díszmentében megházasodik miközben az elérhetetlen végtelen szabadsg Valhallájába vágtat lován" életérzés a fejekben? Őrült vagyok, szörnysátorba való mutogatnivaló amiért nálam nem így van?

---------------------

Kevésnek találom a konkrét pénznyerési eseteket, valamint csöcs is alig 1-szer van, nem lesz itt semmi pornográfia. Mondjuk Kabos László rettenetes fejével nem is akarok.
A történet közepes, ráadásul felháborító hogy Szereplő 1 eladja a barátnőjét Szereplő 2-nek hogy a NemzetSzocializmust felvirágoztassák.

Másik oldalról meg ha rendszerkritikát akarok belelátni azt mondja a kommunizmus megöli önmagát ha valaha sikerre viszik? Ez azért nem A Tanú "nem vesszük komolyan de eredményesen csináljuk" hozzáállása, ez elvi szintű lázadás. Vagy a cenzorok voltak hülyék, vagy nem tudom.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad