A magyar filmgyártás filmjei 191 - Kopaszkutya (1981) / Köszönöm, megvagyunk (1981) / Mephisto (1981)

Igazán nem tudom minek kell a prosztó-beszéd. Lehet normálisan is előadni a "kevésbé kulturált" réteget.

Az alapötlet az Üvegtigris végén is visszaköszön: rakjuk át a büfé/banda helyszínét.
Amúgy egy együttesről szól, akik pénz fogytán, népszerűség híján egyszercsak váltanak mikor a tagok egy része is elkezd már lelépni (a változást nehéz belökni).

Amúgy bár nincs ráírva, de a Hobo Blues Band összeállásáról van a film, de erős játékfilm-stílusban, mint mondjuka Cry Baby, vagy  La Bamba, vagy a fene tudja, szóval nem dokumentumról vanszó, inkább legendaépítésről.

Remekül van összerakva, szegmentálva, eljátszva. A számok is jók, érdekesek.

Nem mondom hogy ma, a sok Adél, Justin Bieber, meg hasonlók között mindenki akármikor megnézné, és tényleg paraszt módon tudnak benne beszélni, de feltétlen vancélközönsége, mert filmileg jó, és láthatja a fiatalság mi volt őseik korában a "menő" hülye szenvedés, állami propaganda és szatirikus humor nélkül. Tart valahonnan, tart valahová, és GYŐZNEK! Ezerszer nagyobb hősök mint akár Mátyás Király.

Ez egyszerűen egy jó film egy jó együttesről. 5/10

------------------

Közvetlen váltottam át az előző filmről, és nagyon lol az elektromos gitár zúzásába beletolt légkalpácsoló dobszoló XD

Erős dráma, de így kell filmet csinálni. Két csóró, nagy korkülönbség, egyik túl sokat vár el, másik nem ad eleget, tragédia a végkifejlet.
5-6/10

--------------------

2.5 órás, de működik, nem véletlen kapott Oscart (akkoriban még ért valamit. Ma már nemazért szurkolunk hogy vmi nyerjen, hanem hogy jelölést kapjon, mert hogy kinyer az előre tudható). Dráma, meg 2VH, de működik. Szép, nagy játékfilm.

7/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-8)

Fegyverek házilag - krumplipuska

Naruto - Shippuden - filmek - ovak - sorrend