Amerikai szuperhősfilmek - Zöld darázs (2011)

Oké, szóval döntik kifele ezeket a zupperhősfilmeket. De minek?
Ki emlékszik még rájuk?

Az rendben hogy idővel lett alattuk technika, és mittudomén, de egyúttal mintha elveszne közben maga a filmkészítés. Ezek mind villogó műanyag lónyálak mondanivaló, vagy bármi 5 percnél maradandóbb nélkül. Beülsz, átveszik a pénzed, eltelik pár óra - ÉS? És semmi.


Ha van forgatókönyv már boldog lehetsz. Látvány valószínűleg van. De az átlagszínvonal a Defendor(k), félreértés ne essék. A stúdiók nem erőlködnek, tisztelet a kivételnek.


Nem igaz pedig hogy az eredeti alapanyag is ennyire silány lenne, tehát műfaji sajátosság lenne a dologban. Az X-men harcolta rasszizmus ellen, a Spawna hajléktalanság kérdését feszegette, a kibebaszott Pókember is képes volt belenyúlni polgárjogi kérdésekbe, nem is szólva a többiről. Ez a filmes termésből az utóbbi 10 (20!) évben mind hiányzik, ahogy az eredetiség is.
Könyörgöm, az elmúlt 50-70 év lassan összes mega-sztoriját vászonra csapják. Ennyi van benne. Havonta 22 oldal képregény az ennyit tud. Mi lesz utána? Pókember eredetsztori-rebott 5000-edszer?


Új sztorik kellenének, mégpedig sürgősen. És nem egylövetű akármik, hanem ugyanaz a karakter kellene újabb és újabb filmekben - jelentőségteljes filmekben! - mint valami mega-képregény, amiből évente-kétévente egyetlen szám jön ki.
És nem kinyírni a főgonoszokat.

Mert nézzük meg a Marvel mit csinál: a Vasember 1-3, a Hihetetlen Hulk, az Amerika Kapitány 1-2, a Thor 1-3 mind egyetlencélt szolgált: hogy elmeséljék a Bosszúállók 1-2 történetet. Ennyi. Ez nem "Marvel Univerzum", hanem egy átkozottul szétnyújtott EGYETLEN FILM.
A jelenleg épített Második Marvel Megafilm pedig az Infinity Gauntlet, ami egyébként egy vicc-történet, kb. annyi hogy Kékarc felhúz egy kesztyűt, kicsit megpüfölik, majd leveszik róla, The End. Ez nem egy nagy szám, ráadásul nem tartalmaz semmilyen mondanivalót. A történet nem egy Titkos Háború a Túlontúli szervezésében. Csak egy harmatos VICC.

------------

De szóval van Ügyeletes Kreténünk, aki kb. Adam Sandler Dilidiák c. karakterét nyomja Amerikai Pite stílusban, és annak van egy autószerelője, akivel még sima-üzletember apuci csináltatott egy rakat batmobilt


A főellenség egy kis termete (kb. 160 cm) miatt kretén fickó, a zupperhőseink nyomán meg picit sok a járulékos kár az ízlésemnek, pl. ez a turistákkal teli turistabusz:


Megértem én hogy épp útáljuk a "migránsokat, de nem szeretném ha nyaralás közben velem történne bármi ilyesmi.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad