Doctor Who - Marco Polo

Az első olyan történet ami "elveszett", bár létezik pletyka róla hogy ma már nem létezik elveszett epizd, csak a BBC rejtegeti és mélyen kussol róla - no persze.
Elméletileg nem lehetetlen, hogy ha már elkövettek mindent a megmaradt nyersanyagból való helyreállításért egy időre ráülnek dolgokra, de azért ez nem valószínű.

Mert ehhez a 7 részhez nem maradt fent képanyag (pár másodpercet kivéve a legelejéről). Egyáltalán. Nyilávnvalóan a franchise legelején vagyunk, így a népek nem feltétlen törték magukat még, nem tudták még hogy kéne :D

Viszont elég sok fotó fennmaradt a forgatásról, meg egyéb háttéranyag, annyi, hogy egy nagyon jó diavetítést már össze lehetett hozni belőle. És hogy emeljék a dolgok fényét, a BBC ki is színeztette technikus szakemberekkel az egészet.

Merthogy nagyon-nagyon sokáig az egész fekete-fehérben készült.

És ez, ebben a "rekonstrukciós" formában zseniálisan néz ki. Annyira faja díszletek és ruhák vannak benne, hogy lehet még jobb is mozgókép nélkül!

Sajna a BBC képes volt ráülni a 2-3. epizódokra a jogdíjaik érdekében... Bah!
Mondjuk darabolva még fellelhető, de fogalmam sincs hogy tudnám összeragasztani ezeket.

Ja, és a feliratkészítésről: nem tudom mihez készült éski készítette a magyar feliratot, és nem tudom mennyire volt része az eredeti változatnak a reconstrucion-verzió első kb. másfél perce, de eltartott egy darabig míg átidőzítettem magamnak a feliratozást ehhez a legfrissebb változathoz!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad