Naruto - Shippuden - filmek - ovak - sorrend

1-5

Nah, vki rábeszélt hogy nézzek bele, és...
5 rész után azt mondom nem nézhetetlen mint a Bleach, de azért nem egy Dragonball.

A karakterek össze-vissza vannak lopkodva (pl. Naruto maga nyilvánvalóan egy GoKu-klón, a Mester egy Baba-klón, szintén Dragonball-karakter), de van egy nagy különbség az eredetikhez képest: ezek itt idegesítőek, nem szimpatikusak.

Naruto pl. egy s*ggfej, és még a vihogása is idegesítő, pláne a Hello Kittys bajuszkája.
A Mester Unokája is hihetetlenül ellenszenves.
A többiek meg olyan üresek mint egy feneketlen luk (egyelőre legalábbis).

A "technikák" valójában varázslatok, ráadásul Narutonak meg kellett volna buknia a vizsgán, mert:
- nem teljesítette a feladatot, ami a klónozás
- tiltott mágiát használt
- mivel TUDJUK hogy képtelen megcsinálni a klónozás-varázslatot, biztosak lehetünk benne hogy a cucc fejlettebb változatát IS elszúrta.

Szaszuke meg nem tudom mit csinál, neki spermabankba kéne járnia, nem harci edzésekre!

Továbbá a 3. rész egyszerűen egy pisi-kaki vicc. Ha már ilyen korán lemennek arra a szintre, az nem sok jót ígér.

A részek legalább nem túl hosszúak, 23:40-ből 1:40 az intro, újabb 1 perc a recap, 2 perc outro = 19 perc marad egy részre.

Ami esetleg nálam pici esélyt adhat neki, az az a pirinyó kreativitás amit eddig fel tudott mutatni.

------------

6-10
Első harc. Nem különösebben jó harc, de ismét megjelenik egyfajta kreativitás benne, és talán a sorozat saját hangja. Kivéve Cseresznyevirág, aki olyan üres hogy semmit nem tud.
Problémásnak látom a varázslatozást, mert ehhez folyton új varázslatokat kell kitalálni.

PS: A korhatárosabb dolgok gyakoribbak - viszont éppen ezért nem is olyan különlegesek mint a Dragonballban.

------------

10-18

Második harc: Tenshinhan + Chaos vs a majommá változó GoKu!

Lehangoló hogy egyes részeknek akár 50%-a flashback. És nem visszaemlékezés valami eddig nem látottra, hanem az előző részek újrajátszása.
Szintén szánalmas hogy Cseresznyevirág nyilvánvalóan haszontalan, és talán picit túl gyorsan pörög a sori. Ha rajtam múlt volna a "főszereplő" egy ideig Shakura (aki nem csak biodíszlet lett volna), aztán Szöszke, aztán a démon-megszállta Naruto (aki úgy néz ki mintha a Street Fighterből szökött volna, de még a Digimon-srác szemüvege is megvolt neki), és VÉGÜL Naruto. Mondjuk legalább nem csak úgy ő akar lenni a legjobb mint GoKu.

Mint mondtam korábban némi kreativitás van a harcokban - de nyilvánvaló hogy az csak egy pontig viheti el a dolgokat. A harcok ugyanis nem olyan jók. Ami miatt vki úgy érezheti, az leginkább a ZENE. Jó kis ritmusok szólnak alatta.
De sajna a sori nem elég bevállalós. Azoknak a kutyáknak szét kellett volna tépniük a fickót. Helyette pózolnak.

-------------

19-27

A sorozat gyakran szájbarágós. A Zabuza Vezeklése egy jó rész volt, de pl. a Vizsga 1. része vacak volt, mert Shakura továbbra sem csinál semmit. Elvileg ő lenne a csapat "esze", de eddig nem állt elő se taktikákkal, se tanáccsal, se semmivel. Remélem kiírják. De N sem volt valami nagy szám - semmi megkérdezem a többieket mi legyen. Shakrurának itt megint lett volna lehetőség karaktert építeni, ő mondhatta volna hogy hajrá, megbízunk benned. De nem.
Hinadának meg olyan vinnyogó hangot adtak (eredetiben és szinkronban egyaránt) hogy az már fáj.

------------

28-36

A sorozat érzésem szerint súlyosan hímsoviniszta. Hogy ezt belássuk nézzük meg mit tudnak a női karakterek:
- Shakura nem tud semmit. Szó szerint 40 rész alatt nem csinált még SEMMIT. Azért van hogy "szerelmesek" lehessenek bele a ffikarakterek.
- Hinada egy vinnyogó kis alárendelt. Ő se csinál semmit, csak kiszolgálja Narutot.
- a szőke ninja pedig bár a saját csoportjának vezetője, de deklaráltan - éppen ezért, nyilván - a leggyengébb csapat az övék.

Btw, az mókás lenne ha félszemű ninjaedzőről kiderülne ő írtotta ki a másolószeműek klánját, majd kivágta a saját szemét és berakott egy másolószemet. Persze ehelyett úgy néz ki ő Unalmas Szöszke (akivel Naruto csókolózótt is) bátyja.
Ja, eléggé távolkeletiesen áll hozzá a sori a nemiséghez.

--------------

37-50

- bár nagyon emlegették a csapatmunkát, nem látunk mást mint 1 vs 1 küzdelmeket
- nem edzenek, nem tanulnak új technikákat, így csak a szereplők tömegével képesek próbálni elfedni hogy MINDENKI egy "one trick pony". És jó lenne ha mást is csinálnának harcon kívül.
- végtelenül unalmas újra és újra csak semmirenemjó filler harcokat nézni csak azért hogy újabb kör 1 vs 1 párharcokat lássunk közvetlen utána UGYANEZEN karakterek között
- rendszeresen előfordulnak lipsynking problémák

---------------

51-59. rész:

Elvileg ez lenne a "levezető" szegmens, csakhogy annak nem működik. Mert mit kapunk a harcok feszültsége után? A lányokra vadászás feszültségét, és az edzés feszültségét. Hiányzik hogy csak úgy napozzanak egy kicsit, meg eszegessenek egy egész részen át, meg hasonlók.
Azért a rész amiben N. megidéz egy istent, az megint egy kétségkívül jó rész.

Sajna az is durván nyilvánvalóvá válik ezen részek alatt hogy - ha esetleg nem vettük volna észre - minden női karakter kiesett a versenyből. A gonoszok persze nem számítanak, mert ők nemiség nélküli gonoszok akár ffiak akár nőlények. Ennyit arról hogy "vannak erős női karakterek a Narutoban". Nincsenek. A nő itt teljesen alárendelt, legalábbis egyelőre. A DB-ben legalább ott volt Bulma, aki más területen volt verhetetlen mint a ffi hadosztály (no meg Android 18 is érdemel egy szót, nem szólva Chichiről, aki nélkül GoKu nem lett volna képes normális életvitelre és valószínűleg csövesként éhenhalt volna valahol) - ennek fényében még nem írnám le a témát, csak annyit mondok, eddig a női karakterek nem produkáltak gyakorlatilag semmit azon kívül hogy kikaptak (külön hangsúly SzakéÚrra, akinek egyetlen saját technikája vagy jellegzetessége sincsen, nem véletlen örvend közútálatnak a neten a rendszeres nézők körében).
Sajna az is nyilvánvaló hogy a HegyiKéjenc egy egyszerű Master Roshi-klón.

-------------

60-82. rész

- a WoW "I am murlock" számának alapját innen lopták. Ez már korábban is feltűnt.
- Voldemort?
- nem tudom hogy említettem-e milyen jók a vágások, viszont az intro/outro akárhányszor változik, mindig ugyanolyan rettenetes vinnyogás marad. Pedig elég gyakran váltogatták. Oké, a legutóbbi már majdnem nem volt szörnyű.
- remélem a sori tudja hogy egy nagyon erős történetet kell aláraknia, mert az alapkoncepció mérhetetlenül kiszámítható. Mert ugye a cím/szereplő Naruto. Mik is az ő céljai? Hokage lenni (de minimum az S-rang). Hogyan érheti ezt el? a) végigmássza a ninjarangokat b) ő lesz a legerősebb és mindenkit eltakarít az útból - azaz megnyitja a démona mind a kilenc "farkát". Namost eltelt 80 rész, és eddig EGYSZER PRÓBÁLTA az ELSŐ ninjarangot, és semmi. A démonhoz meg alig fér hozzá. Márpedig amíg valamelyik célt el nem éri, addig 100% Plot Armor védi, pláne hogy itt nincs feltámadgatás mint a DragonBallban - azaz nincs igazán tétje a küzdelmeknek, mivel a főszereplőt nem érheti komoly veszély. Igazából a többi nevesített szereplőt SEM érheti komoly veszély, meghalni maximum névtelen, arcnélküli biodíszletek halnak ugyanis, akárhogy emlegetik is hogy "halál, halál, halál".
A Gara elleni küzdelem is azért nem működik olyan jól, mert TUDJUK hogy először teljesen démonná kell változnia, a kis pszichopatának. Addig minden csak időtöltés. Után meg arra várunk hogy Naruto is átváltozzon démonná és legyalulja a kis Egyfarkú Rókát. No persze nem megfeledkezve a béna békaesőről sem. Azt a Csapást sose értettem. A béka finom. Miért rossz nekik ha megetetem őket valami finomsággal?
- a thaichis Lee&Co valójában hasznosabbak mint hinnénk. Bár haszontalanabbak is. Először is minden rovarninjának tökig kéne nyomnia a tajcsit, elvégre ahhoz nem kell mana, így megduplázódna a hatékonyságuk. Másodszor bárki aki nyomatja a tájcsít alapból lenyomja a bakuganokat (azok a vak-szemű ninják), mert kit érdekel ha nincs bennem mana ha alapból nem használom?
- az árnyékninjáknál a legevidensebb dolgot nem cselekszik: lenyúl, kiveszi a helyéről a kését, és elvágja a torkát. Persze a sajátját nem, mert ő ott ahol a többi ninja éles kést tart, élezetlent hurcol. The End. További manaköltség nélkül.
- felmerül az a kérdés, ezen a ponton miért nézte bárki tovább ezt a POKEMONT. Az előléptetési versenyt ugyanis mint történetszálat egyszerűen eldobták mintha az utóbbi 50 rész egyszerűen sosem létezett volna. Eredményhírdetés nélkül meg hiába nekem ilyen gonosz ninja, olyan gonosz ninja, meg apacuka-fundaluka-szervezet...!
Az persze nyilvánvaló hogy a képességekért fölösleges nézni, hiszen abból korlátlan mennyiség lehetséges.
Persze nem árt (nem) megfeledkezni róla hogy egy olyan sorozatról beszélünk, aminek közismerten 40-70%-a shennanigan.
- a kiberninják elég szimpatikus klán. A rovarok ellen viszont egyszerűbb bevetni Narancs Ügynököt.

--------------

83-98

- ha nem is mindegyik, de az N és a tanárai közötti interakció az jól működik. Kölcsönhatásban vannak, legtöbbször mókásak is.
- az időrenddel viszont gondok akadtak. Az, hogy előzőleg 20 részen át nyomta át a kardot az öregen Voldemort, hát uccu neki, de most egy hónapot eltököltek a város határában mielőtt egyáltalán keresni kezdték volna a nyanyát a városban. Tetejébe Béla még közli azt is, hogy hiába telt el N-éknél 1 hónap, itt, fél méterre tőlük csak "pár nap" telt el. Hát hm.
- a sori szeret párhuzamokkal dolgozni, ami az ismétlés egy formája itt. Ez egyeseknek zavaró is lehet, de ha túllépünk rajta mennyire szájbarágós amúgyis, hát simán elfogadható saját mércéjével.
- Naruto egyértelműen meleg. Ezt nem csak a csókja bizonyítja tudjukkivel ami olyannyira hihető véletlennek mint a talmudi példa tetőfedőjének esése, hanem hogy pl. Shakurára is csak azért hajt mert mint Hokage neki ugye mindenből a "legjobb" jár és mindenki más szerint a Sakk Ura (pun intended, merthogy valójában nem okos) a legdögösebb jány az osztályban, vagy mikor találkozik a Banyával se azon mereng mennyire dögös hanem technikailag analizálja lehet-e 50 éves. Ellenben akiről tudjuk hogy ráizgult N, az egy FÉRFI.
- ha már szóbakerült: a nyanya bár S rang, meg Ho-Kage, de azért mégiscsak leszbikus élettársával járja az utakat mint Xéna, mert nehogymá'. No és egy ványadt csigája van. De legalább a sori is észrevette végre magát, és próbált valamit menteni a sorral: "nézzetek sovinisztának, de". Mondjuk elképzelhető hogy ők úgy gondolták "történelmi kontextus", és megfeledkeztek - annyi mindenki máshoz hasonlóan - hogy mikor is nézik a filmjüket.
- ps: én tökre azt hittem legalább a ráncosorrú "ninja" meghalt. De ezek szerint itt senki nem hal meg.

----------------

99-106

- gáznak találom hogy N&Co mindig ugyanazzá a csajjá változik. Már ha az csaj, és a felhők nem a shemale péniszt takarják ki.
- a 2. ova bár egyértelműen inkább variáció a futósrácra, mégis könnyebben elviselhetővé teszi a hirtelen halomban érkező "funny shenannigan"-dömpinget (100. rész után megnézve). Btw, honnan jött ez a "mi van Kakaska maszkja alatt" dolog? Pláne hogy a maszk testresimuló, így eléggé kitalálható hogy hacsak a fickó feje nem rohad, valószínűleg elég jóképű originálban.
- a soriban létező technológia úgy tűnik nem találta fel a képátvitel módját, ezért erősen limitált. plusz valószínűleg nyersanyaghiánnyal küzdenek olaj, esetleg szén terén is. De azért érdekelne miért nincsenek kövezett utak, hogyan oldják meg a nők a havibajt, vagy hogy mekkora teljesítményű erőműveik vannak - utóbbinál gondolom feltételezhetünk egy atomerőművet, mert a mikroelektronikát nyilván gépesítéssel kell előállítani. Ja, jó volna látni a gyárakat is. Már csak a miheztartás végett.
- az 1. filmet a 106 után sikerült megnézni, meglepően jobbak a rajzok mint a sorozatban (ami alapból rendben van). Bár mint kiderült üti a kánont, mert az Öt Ninjanemzet közé sorolja a Hó Országát, mikor evidensen nem az. Plusz ellopja a DBZ CSH-páncélját... De a Kincs az kreatív volt, sőt, meglepő. Még akkor is ha utólag evidens. Ja, ráadásul újrahasznosítja a futóverseny-arcot ez is (l. 2. ova), csak itt ráadásul nem-Vegita tudatában van a  korábban a FÉNYKARDON keletkezett repedésnek, ami a következő arc ... karakter-(?) cselekmény-(?) fejlődés útjában lenne (bizonyíték hogy a film nem kánon). De legalább ismét találkozunk a Rókával.
- a futóverseny végre kellemes változatosságot jelentett az egyszerű "verjük be a fejét" csatákhoz képest, még ha erősen naív történetszerkesztéssel és zavaros (mondhatni elhihetetlen) időrenddel is rendelkezett. De legalább a sori nyíltan megmondta hogy Naruto a legfőbb maffiafőnök akar lenni, így innen ez már nem az én agymenésem.
- a Product Placement a Naruto Merchandise-okhoz jól sikerült. Bár a fene tudja ki akarna egy csigát. Az is felmerül, vajon Voldemort tud-e csigát idézni, hiszen "Gotta Catch 'em All!"


-------------------


107-134

- no, végre eszébejutott az íróknak hogy vó't ám egy vizsga is.
- továbbra is egyedi vonása a sorozatnak a folyamatos változás a történetben/cselekményben/karakterek jellemében. Nincsenek határozott, egymástól élesen elkülönülő arcok amiknek az elején bedobnák az aktuális motivációt, és a jellemek sem stagnálnak hogy az arcokhoz lépésszerűen idomuljanak mint egy DragonBallban. Ilyet igazából máshol nem is láttam szerintem.
- Naruto, Sasuke, Shakura = N, S, S = náci SS
- mikor a második a négyből elkezdett lemaradni már tudni lehetett a teljes forgatókönyvet: egyesével szépen mindenki lemarad, a Négy aktuális tagját viszonylagos könnyedséggel leverik a 13 éves lurkók, azok aktiválják pecsét1-et, mindenki jól bibis lesz, aktiválják pecsét2-t, tinisrácok győznek de közben nagyon bibisek lesznek ők is, plusz elfelejtik kivégezni az ellenfelet tutira, így végül majd jól kiderül hogy senki nem halt meg. És mivel öten vannak, a másikak meg négyen, Naruto majd jól a dobozból kimászó Sasukéval küzd meg. Mikor pedig benyögik hogy "ha a dzs-uccut használta még évekig nem lesz képes ismét testet váltani" nyilvánvaló lett az is hogy NEM fogja megszállni végül Sasukét, hanem a Ship-u-denhez ugrunk pár évet, és annak a fő története megint az lesz hogy Orocsimanus megint megpróbálja elvenni Sasuke testét. Ezzel pedig elvileg véget is ér az alap Naruto manga, a történetet papírvékonyságúra zárva, mert mi is történt? Van Naruto aki épp végzett a ninja/mágus akadémián és Hokage akar lenni. Ehhez 4 rangot kell meglépnie, amiből a sorozatban az ELSŐT próbálja meg EGYSZER. Az is SIKERTELENÜL. Tanul pár laza technikát, de ezzel max. az ereje növekszik, az alkalmassága a kívánt címre nem. Végül a legjobb haverja elugrik az egyik gonosz ninja/mágushoz hogy erősebb legyen mint a Plot Device-tól übererős Naruto. The End. Mint mondtam, papírvékonyságú a történet, inkább csak bevezető a Shippudenhez. De azt is mondtam, nem a történet miatt nézzük - hanem a kivitelezésért. "Vicces", de a kövér srác harca volta legjobb, pláne a pillangós harmadik rész (Muhammad Ali rulez). A kutyás srác különösen kreatívat domborított az ügyesen rejtegetet "mit tud a kétfejű"vel együtt.
- a klónozásban zavar hogy ha a klónoknak van tömegük, még taktika sem kell: a puszta súlyukkal összepréselhetik az ellenfelet. Ha nincs súlyuk, akkor is kérdéses miért nem támadnak hordában, elvégre senki nem nyerhet egy tömeg ellen, pláne ha a tömegnek fegyvere van. És az a másik: idézek egy rakat klónt, beállnak sorfalba, mind eldob egy kést, az eredmény meg ami a Hős c. film végén: kivédhetetlen halál. Erről jut eszembe, az árnyékos srácnak meg semmit nem kell produkálnia miután elkapta az ellenfelet, csak elővenni egy kést onnan ahol a másiknak nincsen, odasétálni, és szívendöfni vele. Mivel a másik követi a mozdulatait de nincs nála szerszám, minden gond nélkül azonnali győzelem garantált.
Emlékezzünk meg a többi karaktertámadásról is: nem lennék vérfarkas mert ha leszedik a lüke kutyát, vagy a kutya a szokásos 11-15 év után megmurdál, elveszik a hatékonyságom (ezért vacak az összes idézővarázslat is). A bábozás se túl hatékony, egy rakás mana árán ugyan nem érzel fájdalmat míg a bábút ütik, de ezzel egyúttal lekorlátoztad magad, kijelentetted nem vagy elég jó hogy magad harcolj a brutálabb (manaigényesebb) technikákkal (bár itt a klasszikus bűvésztrükk bemutatása tetszetős). A godzilla-ninják meg eléggé ... Hát én legalábbis nem sokkal többet tudnék még kitalálni nekik. A vakegerek klánja meg túlspecializált. Csak mert látják a manát mindjárt mást sem csinálnak. Akárcsak a bogár-klán (nekik még mindig nyitva áll a thaidzsutsu). A mélytengeriek meg egyszerűen bosszantanak.
Viszont átkozottul érdekelne mi a rákokat idéztek meg a Négyek.
- megjegyzés: a kálcium törékennyé teszi a cuccot, nem erősebbé. A csontok ugyan jó dolgok, de a kálcium (merevség) és a magnézium (rugalmasság) megfelelő arányú kombinációja teszi olyan hatékonnyá őket.
- az IQ-srác a legjobb. Még egy csajt is megcsöcsörészett, lol. Bezzeg Naruto és Szaszuke annyira egymásba vannak gabalyodva hogy még egymás gondolatait is kitalálják - ezt a szerelmesekről szokták mondani. És a végén ahogy kézenfogva állnak... Ennél egyértelműbb a viszonyuk már nem is lehetne.
- sokat jelent hogy Shakura helyett a roncs Leet hozták be inkább... Meg hogy az üldöző közül egy sem lány. A hokage is csak azért nő, mert egy ffi lemondott a kinevezésről. És belegondoltatok már hogy Guy = Gay? Ugyanakkor a szőke homokos csaj mond valamit... De hosszútávon ezek az egysorosak inkább fognak kármentésnek tűnni.
- Uhm, ha Orochi csak párévente castolhatja a megszállást, akkor hogy lehet most egy szürkehajú fickó testében, ha a chuninvizsga alatt egy kislány testében volt?
- sokat remélek a töméntelen most következő "filler"halmaztól. Btw, kiszámoltam, és a sima Naruto fillereinek mennyisége 41.4%. Jelen állás szerint pedig a N+NS filleraránya 42.4%, azaz kb. szinten van tartva. Nem tudom miért sír mindenki, nincs több filler mint eddig volt...

-------------------

135-151

- ha igaz hogy más írta ezeket a részeket, akkor jól érzem hogy más írta a részeket. A tanár-Naruto kapcsolat más, és N szinte már heteroként viselkedik az első filler-történetben (vki nyilván nem szólt a stábnak a subtextről).
- Sakura még a direkt rá írt történetben sem képes produkálni semmi hasznosat vagy egyedit. De legalább próbálkoztak. És végre látjuk hogy a N:S-re még lehet belőle valami.
- jut eszembe: micsoda hülyeség ez hogy "a filler az nem cannon" (= ágyú)? Dehogynem. Legfeljebb nem manga-kánon.
- Mizujski visszahozása pont jó helyen van, a zabaikrek meg jó karakterek és ismét egy klasszikus japán(?) forma (az az ázsiai matrujskababa valaki?), szóval nincs miért sopánkodni. Ismét.
- Heh, a Disney innen lopta az Atlantiszát? Ja, a 2. Milo-filmről beszélek. Btw, úgy tűnik a Naruto-filmeknél nem igazán fontos mennyire kanonikusak, mert önmagukban is elég jók hogy megnézzük. De ez talán nem lóg ki a fősorból, és végre N nem mint leendő bosszúálló zsarnok, hanem mint védelmező jelenik meg. Ja, amúgy a végén bejátszik egy kis Az Idő Urai (oh, micsoda emlékek!). De inkább az Inuyasha-utalást kéne említeni?
- A bogaras kölök is megkapja a maga történetecskéjét: mehet pikachura vadászni (az vmi elefánt-disznó-bogár).
- itt a srácok már 14 évesek, tehát Hinata már dönthető, gyerünk azzal a tánccal.
- Hinata szerepével (és lásd, a filler ismét jobbá tette amit a mangában összehordtak) a nők a Narutoverzumban továbbra is másodrendűek - hagyományosan. De innentől az összes többi női karakter (Cunadenyanya, Shakura, Hinata) átértékelődik Naruto-féle underdog-szereppé.

--------------

152-173

- hát ez egy kicsit darkosan indult...
- meg kéne tanítani végre az ázsiaiaknak a zsebkendő használatát... Undorítóak!
- miért van az hogy az összes Naruto-világtérkép hibás (nem egyezik az anime saját térképeivel)? Sőt, még egymással se egyeznek! Ahány térkép annyiféleképpen néznek ki!
- jók ezek a kis történetek világépítésre.
- a kutyás outronak egész jó a nótája.
- ha belegondolok hogy egyesek lebeszéltek volna a rámenfőzős részről... A kis önzők, megtartották volna maguknak a legjobbat, mi?
- még ez a sellőcsajos történetecske is betölt funkciót, de már kezd nyilvánvaló lenni hogy kezdenek kifogyni a (jobban) bemutatható karakterekből. Márpedig alapvetően az vezérli az itteni fillereket.

-----------

174-196

- Vajon miért "rejtett" faluk ezek ha mindenki (megbízók stb.) úgy sétál ki-be ahogy éppen kedve szottyan?
- De végre eltértek a karakterbemutatás céltól, inkább történetvezéreltek ezek a sztorik.
- Bár N-t nem látjuk edzeni, egyre gyakrabban használja a dobófegyvereket, azaz mégiscsak mintha fejlődne valahova.
- Vajon miért vágyik N egy káros (abusive) kapcsolatra? A Szag Urától egy dolgot kap: verést.
- Naruto rossz példa a fiataloknak azzal hogy folyton kifőzdékben eszik. Ez drága, és azt jelenti nem tud főzni. Szintén erősen kifogásolható hogy mindenkit gúnynevekkel illet. Mégis, mi jöhet legközelebb, azt mondja egy lánynak "hajad mint a kecske szőre"?
- Shakura: "Te, Naruto, mi az ott a hátadon? Tetves vagy?" *Lee egy hatalmas követ cipelve a hátán*: "Én fogok győzni!" Naruto: "Ez nem hátsúly, a fenébe is!" XDXDXD
- A Nevető Shino jól feleleveníti a csuninvizsga 2. részét - bár lehetett volna több ahol PazuzuMaki Nyárutó és Shivo a Holtak Ura együttdolgozik.
- Van egy olyan sejtésem hogy az Árnyékklónoknál valójában azért mindig az utolsó a varázsló, mert nem lehet kiszúrni melyik az igazi, mert mindig az utolsó életbenmaradt "klón" az igazi. Vagy ha úgy tetszik, mindegyik az "igazi".
- Vajon miért nem oktatnak ki mindenkit Alapvető Csakrahasználatra afféle testnevelésóra keretében?
- Minden ninja-varázsló ugyanazokból a lényekből idéz,és azokból meglehetősen korlátozott szám áll rendelkezésre (fajonként kb. 6 példány, nem számolva az olyan raj-lényeket mint a piranhák). Ez durván arra késztetheti a társadalmat, pontosabban a shinobikat, hogy megakadályozzák a népesség felduzzadását, ezzel persze a világ felfedezését, új városok alapítását stb. Újabb bizonyíték hogy ezek a yakuzák valójában többet ártanak mint használnak. Elvégre az erdők amiket egy-egy csata során kipusztítanak nem teremnek újra. A Gara által teremtett sivatagok sem válnak újra termőfölddé. A csakrahasználat egy természeti csapás!
- Most veszek észre vmit: mindenki egy irányba specializálódik. Kivéve Naruto (= Hullám&Örvény ~ Haragvó Tenger ~kamikáze).
- És ha már akkor: HegyiKéjenc miért nem tarajossülöket idéz?
- No, Naruto mégiscsak tud konkrétan alakot váltani, nincs beszorulva a szexidzs-uccujába.
- A 192. rész erősen 18+. És ez nekem tetszik!
- A 193. epizód, szintén oneshot, szintén zseniális :D És az a csillagos outro karaoke-feliratért kiált!
- Érdekes, de szerintem Naruto észrevette Hinatát. Ha másért nem, azért mert H-nak mindig jó véleménye van róla. Ha vki megkérdőjelezi a képességeit oda tud fordulni hogy "ugye milyen jó vagyok valójában, mondd meg neki(k)!"
- Tenten a malaccsaj (akinek a papírján vannak a fegyverek) nem tudom honnan jött, de jó kis karakterré nőtte ki magát. De egyelőre Ino vezet nálam. H. az eredetiben is olyan rettenetesen vékony hanggal szerepel (remek ám a szinkron, mindenkinek ugyanolyan a hangja japánul, angolul, magyarul), Shakura egy meh akor is, Cunadét meg végig banyázzák (pedig kb. ő lenne az egyetlen felnőtt nő a sorozatban).
- No, a 3. filmnek mindenképp javára írandó hogy nem a "maradék" megy akárhova, hanem látszólag összeszedetten a kellő csapat indult útnak.
- Akárki készítette is a feliratokat az is fejből dolgozott, mert a "chunin"-t "junin"-nak írta. És még engem cikiztek mert nem találom el az ilyesmit. (Kivéve amikor szándékosan teszem, lol)
- Wazze, növényevő kardfogú-tigris!
- Pff, újabb (és rendkívül nem-mozgalmas) feldolgozása a "pénzért nem vehetsz meg mindent" közhelynek. Annyira botrányosan Csak Úgy Van az egész hogy 30 perc után - hősiesen bevallom - kikapcsoltam.

-------------------

- Hmpf, a 202. rész egy klippshow, aminek egyetlen funkciója hogy csak beszuszakolják Szaszukét még a She-pooh-then előtt.
- Tetszik ez a növény-jutsu. Akkor is ha csak illúzió.
- Vajon csak a szinkron adta fel, vagy maguk a készítők, hogy 5 klónra is már nem "ányékklón dzsucu"-t mondanak, hanem b*nagy klónhadsereget?
- Yakumo története persze Gara újrafeldolgozása (bár annak inkább tükörképe, mert itt megfosztották az erőtől, míg Garánál éppenhogy sehogysem korlátozták), de sima shonen-anime helyett szépen kidolgozva és megrajzolva. Kudos!
- Nem mondjátok hogy az utolsó előtti és azelőtti (utóbbi jó volt) történetből mindkettő a gyereket mentő bandita? Mi ez, agyar szokás szerinti "egy pályázat, két pályázó, két nyertes"?
- Shakura anti-Joy Nővér lett!
- Először nem tudtam mit gondoljak Naruto folytonos szemhunyorgatásairól, de asszem vhol mégiscsak pozitív hogy olyan keletiessé torzul az arca időnként (még ha a rajzstílus ilyenkor le is butul) a tipikus kerekszemű mangaarcból.
- Btw, tudjátok ki élt még "zenei jutcukkal"? Orocsimaru négy hangoskodójából a nőstény!
- Utolsó történetként pedig szégyentelenül remake-elik a Szaszuke Távozása utolsó manga-történetet. Pfffffffffffff. Ha számítógépen tolnék egy játékot biztos értékelném a bosst, meg minden, de ez ezen a platformon nem pálya. És az sem segít hogy mint a 3. Hokagenál feltámaszt nem-Orocsimaru, és hogy a küzdelem vége az a Pokemon rész/film amiben tökugyanez volt (gép nyerni ki mágia barátságos lényből, barátságos lény lenni ideges, lenni nagy harc mindenkivel mikor gömb-gép összetörik). Még a homo-love pillanata is ugyanúgy megvan (most Garatól Naruto felé)!
- Nos, eltelt egy újabb év, a N:S-ig meg még 2 év van hátra.
- Miért nem tudják még mindig eldönteni hogyan kell lerajzolni Avarrejtek jelét?
- Éééés Naruto továbbra sincs egy fikarcnyival sem közelebb a Hokagesághoz, legfeljebb az S-ranghoz. Aki viszont tör felfelé, az IQ-gyerek. És hogy Szőke Csajból (Ino) is dokit akarnak csinálni az gáz, tönkrevágta véglegesen a karaktert, lévén egy év lemaradásban Rózsaszínkéhez képest! Aki mit is gyakorol? Feltámasztást??? Vajon miket gyilkol le hogy azok a halak újra éljenek?
- Btw, ha vkit "zavarna" hogy Gara nem megy el/nem hurcolják el, megnyugodhat, címe szerint az első N:S-történetre meglesz az is.

----------------------

1-32, Rock Lee and His Ninja Pals 1-17, NS: The Movie, Rock Lee and His Ninja Pals 18-23

- Újabb bizonyíték rá hogy Naruto meleg: PervSage (hetero) pornókönyvsorozatát úgy jellemzi "unalmas izé ami nem tart érdeklődésre számot".
- Hm, lehet hogy volt vhol említve a törzssorozatban, de én csak a 2. filmből emlékszem Homokváros lepusztítására. ezek szerint az a film kánon?
- Mi a rák van ezekkel a "kulcsszavak"-kal?
- Shakura sajna egy Cunade-klónná degradálódott. Így hiába lett ~erős, elveszítette önálló jellegét, azaz elveszett maga a karakter.
- Egy rész úgy néz ki hogy pár mp az előző részből, aztán a reklámszünet helyén/után megismételnek még pár mp-et, van az intro, az outro, meg "a következő részben" - marad összesen kb. 18 perc tiszta játékidő (tarkítva természetesen a szokásos flashbackekkel a korábbi részekből összevágva).
- A küldetésszint*ninjarangnak nincs értelme. Először is a ninjarang nem feltétlen áll összhangban a ninja erejével, helyette főleg a vezetői képességek szükségesek a magasabb ranghoz, így máris értelmetlen az egész. De ezen túl a genin-szintű Narutoékat gyakran küldték B/A/S szintű küldetésekre, ami nyilván lehetetlen volna, pláne az S még emberhiány esetén is. Btw, hogyan pótlódott a felmerült emberhiány ami tömeges elhalálozás következménye volt?
- Amúgy az ideális csapatlétszám a valóságban ÖT fő.
- Ja, 2.5 év telt el az alapsorozat óta in-time.
- a N:S valószínűleg úgy lenne a legjobb ha ezt nézné vki elsőnek (pláne ha tv-ben adnák), és utána ha kedve van tudni több lore-t, akkor nézni a sima Narutot. Bár Shakurát míg így se lehetne teljesen megmenteni, mivel szó szerint egy bábú. Nem csak a homoknyanya kezében (jó harc volt), hanem az alkotók kezében is hogy kihozzák Cunadet harcolni. Sajnos közben Shakura mint önálló karakter végleg megszűnt létezni, lévén míg mindenki saját verziókat fejlesztett a jutsukból - Shakura ezt sem. És ugyanezért aggódhatunk Boruto miatt. Ha Boruto mint várható egy Naruto-reboot, azzal a gond az, hogy MÁR LÉTEZIK egy Naruto-ifjú-klón: Konohamaru. Így Boruto nem közvetlen Naruto-klónná válhat, hanem Konohamaru-klónná, ami már korántsem olyan meggyőző.
- A klón-harcok nagyon átlátszóan plot-devicera sikerültek. Komolyan, bedobják hogy "higgy magadban" és kész, győztek? Oké, ezegyszer elment - de figyelünk benneteket.
- SPOILER: A robbantós fickó túlélése teljességgel hihetetlen, mert lehetetlen. Ráadásul tönkreteszi az üzenetet is miszerint "a művészet az művészet".
- A NS: Rock Lee Specials / Rock Lee and His Ninja Pals / Naruto SD: Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden kiváló, majdnem minden részében eredeti (a pár önismétlő részért kár), szvsz cartoon networkre való sorozat. Kár hogy nem ismerik többen. De tényleg.
- Igen, van elektromosság a Narutoverse-ben. Földgáz nem biztos.
- A bakugan egy VÉRÖRÖKSÉG (= genetikailag öröklött tulajdonság). Esetleg nem ártott volna megemlíteni szegény Leenek.
- Hm, Neji a Kívánság-fesztiválig csak túlzottan törődni látszott Hinatával. De ezek szerint valamiféle vérfertőző vágyai vannak vele kapcsolatban?
- Ha már a szexualitás kérdése: a sima Naruto homoerotikus felhangja mondhatni felszívódott, helyette általánosságban maradtak szexuális alapú poénok (különösen értve itt a hattyú-kungfut)
- A film kiváló, folyamatos akciózás (és nem 1 vs 1), több fordulat stb. És bár eseménytanilag nem illik a törzssorozatba, mégis érdemes megnézni hozzá, méghozzá a 33. részben kezdődő mozzanat előtt, mert tematikailag igenis oda illik.
- Heh, Dragonball mint "oldschool"?
- Jut eszembe, a franchise akkora hangsúlyt fektet a "klán"-okra, azaz a vérvonalakra nem is tudom hogy tudják elkerülni a beltenyésztést (rendesen átestek ezzel a közmondásos ló túloldalára), de mindenképpen felmerül hogy: Naruto felmenői/klánja mi? Mi az ő képességük/tradicionális technikájuk?
- És azt tisztázhatnánk: most elkezdtek vmit építeni Tenten és Lee között, vagy az csak afféle bajtársiasság? (Ne lőjétek le a választ!)

----------------

33-53, Rock Lee and His Ninja Pals 24-28

- Már a Sasori kéméhez való indulás előtt feltűnt hogy a városban töltött részek alatt a grafika mondhatni csapnivaló. A '80-as évek TMNT-jében még elment volna, de itt kifejezetten fájdalmas a többihez viszonyítva. És Naruto 4-es formája se egy nagy wasistdaß. Nem mintha nem értékelném a koncepciót hogy szó szerint "kivetkőzik emberségéből"...
- Miért köpködi ki folyton önmagát Orochimaru? Látványnak nem rossz, csak átkozottul fölöslegesnek tűnik. Reméljük vmikor kapunk egy megfejtést.
- Hű, az outroban egy softcore hentai kép is akad!
- Kezd kicsit fárasztóvá válni 50 rész után a folytonos szaladgálás, közben néha "Szöszke!" bekiabálással. Minek? Egyáltalán, mire ez a megszállottság? Fene, a sorozatban NYÜZSÖGNEK a megszállottak, értve itt a pszichopatológiás elváltozást. Naruto értelmetlen módon érzelmileg szélsőségesen vágyódik Sasukéra. Hinata ugyanígy vágyódik Narutóra. Lee ugyanígy vágyódik Guyra. Kabuto ugyanígy vágyódik Orochimarura. Orochimaru ugyanígy vágyik LevélFalva elpusztítására. Józsi Bácsi (Szai főnöke) ugyanígy vágyik a hokageságra. És így tovább. Fene, már az is épp elég nagy baj hogy HomokFalva lakói láthatólag az őrületbe menetelnek az egymást követő generációkkal, de ez már tényleg durva.
- Adja magát a lehetőség: fogunk olyan karaktert, jinchurikit látni aki kizárólag a démonára hagyatkozott? (pls no spoiler!)
- A Rock Lee Special 24 Sai-val mint elfogadott csapattárssal foglalkozik, ezért csináltam a tagolást.

-----------------

54-71, Rock Lee&His Ninja Pals 29-46

- Hű de megint hirtelen más lett a rajzstílus! (ezúttal sokkal élesebb)
- Tetszik hogy Sakura nickneve "Ugly" (Csúnya). De miért ugyanez Inoé? És akkor Sai (is) meleg?
- Miért nem élnek a hamvasztás lehetőségével?
- Ez egy jó filler. Sikerült egy karakterbe összeolvasztani Naruto és Szaszuke problémáit. No és a tanulság.
- Vajon ki az IGAZI főszereplő? Naruto, vagy a Kilencfarkú? És ha a bijuu, akkor az minek a jelképe?
- Tulajdonképpen miért kapkod elő Tenten egy legyezőt? Nem Temari ő!
- Hö. Sasorit "feltámasztották" (RL+HNP)? Még hogy időrend. Hát nincs elég akacki rajta kívül?? De legalább nem mutatnak olyan tagot aki még nem szerepelt a fősorozatban. Az is valami. Mármint lenne, ha igaz lenne, rofl. De még így is sebaj, úgyis épp elkezd a törzssorozat éppen komolyan foglakozni a szervezettel.
- Heh, az első lezbikus-történet! Hinata+Tenten!
- Hm, a 8-farkú gazdája teljesen kézben tartja azt az erőt? Naruto megint nagyot zuhant a szememben. A rész fő kapcsolódása azonban a fősorozathoz Neji bátyjának önfeláldozása az ikertestvéréért, amiről még az alapsorozatban volt szó.
- Heh, a hószobrászverseny alatt érdekesen bővítik ki Cunade Átkának történetét.

-----------------

72-89

- Érdekes mennyire különbözően állnak hozzá Avar és Homok öregjei a dolgokhoz.
- Oké, megvan az 1, 2, 8 és 9. Várjuk a többit. Kettőt elvileg kiszopkodott már az Apacuki...
- Tulajdonképpen mi a kányát csinál véresszem és pucérmellkas? Egyértelműen nem a Cthulhu Ébredését.
- Az N:S-ben eddig Sakurának elég jól karaktert írtak. Ha így marad, nem fogom érteni mi ez a nagy ellenállás. Oké, esetleg nem döngöl a földbe senkit - na és, nem azzal mérjük. És... Lehet hogy Sainál köt ki? Lee pedig Tentennél?
- Heh, szóval a N:S még az Avatar, az utolsó léghajlítóból is lopott.
- A halálról: nem hat meg. Mert végülis egy harmadrendű csapat alig látott ex-kapitányáról van szó. Szóval egy homályos arc egy emlékben egy tömegről, alig több. Kb. annyival több hogy ő volt kb. az egyetlen (az egyetlen élő) akinek hetero kapcsolata volt. Ennyi. Az meg max. egy meleg-világban különleges.
- Heh. A főnök Mordorban lakik? Nagyon olyan szaga van.
- Vörösszem csak egy újabb bábmester... Mr. Hallhatatlannál a robbantgatást legalább kifordították, de Mr. Szőrgolyó tényleg nem más mint egy Sasori-klón kevesebb babával. Btw, felnőtt férfiak amint babáznak - Margit, maga nooormális?

--------------


Meh, sikerült végigtolni a NarutoSD-t. Igazából lehetett volna még bőven halogatni, de ááááh.

90-112, NS Movie 2 - Kötelék

- hö, transzvesztita-béka. És hiába az outroban a lányok gogotánca, ha Lee szervezi a fiúkat. Akkor az puszta versengés, nem tánc.
- a béka-tréning gyerekessége lelóg a térképről :(
- Szóval eltelt újabb fél év.
- Tulajdonképpen mi is történik itt? Mire kell Orocsimarunak a Háromfarkú teknős-remeterák mellett a freakshow? És ha ez filler, akkor a mangában nincs is Háromfarkú? És honnan idézték meg ezt a nyavaját? És miért nem tud Tobi+Mr.Plastic Kabutoékról? Miért lenne jó O-nak egy háború? Mert ezen túl a részleteket már láttuk, a N/S-kristály/kisfiú párhuzam egyértelmű meg minden, csak mégis, a háttérre odafigyelhettek volna jobban.
- A Háromfarkú leginkább egy tengeri skorpió! A hangja alapján pedig bálna.
- Mellékesen: Tobi tényleg humoros.
- a film: Na, már megint egy újabb páncélos hadsereg.
- Ezek a repülősök totálisan anakronisztikusak a narutoverse-ben.
- Hm, 0-farkú?
- N miért nem szenvedi el itt a 4. farok következményeit?
- A Pokemon BW innen lophatta a repülő kard-erődöt. De beugrik még az Akira, és a DB:Z: Cell-Saga.
- A rentgeteg istenkomplexusos karakter tökéletesen indokolható ezzel a csakra-mágia-izével. Csak a baj van vele ha minden probléma nélkül az egyén a szó szoros értlemében úgy alakítgatja a valóságot ahogy a pillanatnyi kedve-képzelete diktálja. All hail technocracy.

---------------

113-118 Rock Lee&His Ninja Pals 47-51

- Fene, Orochimaru csak egy Sasori-klón (szülőhiány okozta komplexusos karakter)? Ebből következően egyébként ja, O = S = N, hiszen a sorozatban a szülők elvesztése vezet a hatalomhoz - de Narutonak gyakorlatilag soha nem voltak szülei, ezért ő a leghatalmasabb! Ám mivel a Kilenc Farokra, Nyolc Kapura és hasonlókra nem érdemes már várni - tulajdonképpen mi is pörgeti a sorozatot innen?
- Emlékszik vki a Fehér Féreg Fészkére? (Bram Stoker)
- A pszichó-ninjára van egy saját elméletem: ő egy meleg sorozatgyilkos aki útálja önmagát. Azért öl nőket mert útálja hogy nem vonzódik hozzájuk (társadalmi elvárás, ugye), ffiakat meg azért mert nem akar vonzódni hozzájuk. Tökre mint a sorozat írója, aki az elején még azzal jött imádja a N-S-pussz-pussz fanfictionöket, később mégis megnősült.
- az RL+HNP azért itt folytatódik, mert Sasuke már a Takaval jár.
- Pórázon vezetni a másikat... Az SzadoMazo?
- A 48. résznél miféle embargót emleget a Narrátor rögtön a rész elején? Nem találok említést a fősorozat anyagaiban, de azért utólag jó lenne tudni. Egyes jelek a "Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Heroes 3" videojátékra utalnak, de az ott dögöljön meg.
- Sai egyértelműen buzi.
- A 48. rész 2 epizódjában ismét szerepel Orochimaru. Ez vagy nem-kánon (mint Sasori megjelenése a 38. részben), vagy a fősorozat 341. része utánra helyezi a részt, de esélytelen hogy én addig várjak a megnézésével.
- Az 51. részben Sasuke lerohanja Avarrejteket, ami úgy a 372. rész környékére helyezi a részt. Maga a szándék sem merül fel a 270. rész környékéig. De ezt kivárni már tényleg esélytelen. Fölösleges tipródás lenne.

--------------------

119-212
*elvesztek a jegyzeteim, bocsi*
De jobbára elég jó emlékeim vannak róla ha ez vkit megnyugtat.

--------------------

213-242

Naruto megy vmi szigetre megtanulni kontrollálni a full démon alakot. A részek többsége "filler", azon belül önálló, jól kidolgozott kis történetek. Ha lett volna esze a "fanoknak", ezeket a nézőtábor kiszélesítésére használták volna (egy-egy gyors, önmagában teljes résszel könnyebb rávenni valakit hogy nézze a sorozatot) ahelyett hogy lekezelik, és megnézés nélkül azt mondják "ne nézd meg".
Különösen tudom ajánlani a 230. részt sokrétegű etikai dilemmájával.

- A 231 kilóg vagy az időrendből, vagy a kánonból, vagy valahogy tudnak teleportálni, és csak az időnket vesztegetik Naruto utazásával, khm. Ráadásul a rész átlátszóan lovagolja a Szkülla&Karübdisz-sztorit, ráadásul azt is hihetetlenül lustán teszi >(
A 232 meg annak folytatása, mindkettő jobb lett volna a hajóút elején, pl. mielőtt átmennek azon a ködön amiben azt a gombát eszik. Btw, Tsunade jól látom hogy - részegen - ráhajtott Hinadára?
- 233 jó rész lehetne, DE. A fejvadászok ténylegesen rendőrök, és jó okkal léptek - volna - fel az imposztorok ellen. Így helybenhagyni őket rontja az üzenetét a résznek-a shownak. A jó befejezés az lett volna ha felajánlják hogy a falu kifizeti nekik a fejpénzt.

------------------

243-252, NS movie 6, 253

N megérkezik a 8farkúhoz.És (szinte) az egész szegmens elmegy azzal, hogy Naruto születését bámuljuk. Hát a fillerek jobbak voltak. Sőt, ez fillerebb a fillereknél, pláne hogy mostanra elég nehéz emlékezni a szem-kánból ki, miért és mennyi szemet vadászott magának össze, khm, ami azért kb. a legfontosabb részletnek tűnik.
Az apacuki közben jelentősen megfogyatkozott. Akik maradtak: Mr. Félszem, Mr. JinJang és Mr. NemOrochimaru. Korábban volt belőlük vagy egy tucat. Céljuk a világ megsemmisítése volt és maradt, mert-csak alapon, amihez az összes dzsinn-csuri-ki-t össze akarták szedni hogy újraalkossák amiből szétszedték őket: a 10farkút (ebbena 0-farkú nincs benne!). Oh, és Orochichimaru? Meghalt, Sasuke kiiktatta. Tök mellékesen. Aztán a sorozat nekilátott itt-a-piros-hol-a-pirost jászani az uchihák szemeivel, és ömleszteni azok képességeit (a két dolog összefügg, mert egymás szemeit vágták ki mikor a sajátjuk tökrement, meg úgy amúgyis új és új képességeket kaptak). Ugyanakkor pár legenda elbeszéléséből elkezdett okunk lenni rá hogy feltételezzük, az eredeti Uchiha életben van, és ő mozgat minden szálat.

A film: nem rossz, nem rossz, és jó helyre van időzítve. A gond, hogy sosem voltam oda a párhuzamos világokban való következmények nélküli idétlenkedésekért.
És hupsz: a film NEM KÁNON, mert Naruto bár ismeri már az anyját, DE még nem szerezte meg a 9farkú erejének kontrollját.

------------------

254-300-361-375

- 254: a buzi majomkirály tatu barátnője(?) MINDENFÉLE állattal dug, és most rámozdul (az ember) Narutóra is. Ez aztán a perverzió! Btw, a sorozat egyenesen kimondja hogy a tatu nem lány hanem QUEER (azaz LGBT-személy, azaz BUZI).
- 255: az apacuki a seggéből előránt 100,000 harcost (nem-egy-ütésre-elpustuló-klónt), mega sorozatban eddig feltűnt ÖSSZES nyavajás meghalt szereplőt.
- 257-260: na itt meg kellett néznem nem kattintottam-e félre és a sima Narutót indítottam-e véletlen el.
261: na ez az a pont ahol azt mondtam "ugorjunk". A részben újra eljátsszák hogy a ninjaklánok hosszú ideje útálják egymást, csak most a közkatonák. Könyörgöm, a témát lerendeztük korábban. Hozzátéve a seggünkből előhúzott 100,000 zetsut akik "a föld alatt" közlekednek hogy ne leheseen észrevenni őket, az idióta feltámasztottakat (akik amúgy szintén lázadoznak) akiket egyszer már legyőztek, egyértelmű hogy hosszú, unalmas eseménynek nézünk elébe sok robbanással de kevés történettel, és Naruto seggének csókolgatásával. Kihagyható, és én bizony ki is hagytam.
- 300: ez most komoly? Még mindig tart az a talán-kéttucat feltámasztott legyilkolása? És bár megmondják hogyan kell legyakni őket ők maguk, a kretén ninja-varázslók ELBASSZÁK???
A rajzminőség is igen silány.
- 362: ok, szóval már Naruto is tud óriásállat-alakot ölteni. Nekem megfelel.
- 370: pocsék visszaemlékezős fölöslegesség, de Sasuke "lerombolom a Leaf Villaget" szálat hozza, hát nyeh. Még jó hogy a cím súgott hogy nézni kéne. Másik, hogy kiderül Orochimaru sose halt meg, sőt, most a "jó" oldalon áll! WTF????????????????????? Szöszke meg "ellenségem ellensége a barátom" alapon van a faluval.

Szánalmas hogy a legnagyobb csata, egy történelmi esemény, a Negyedik Shinobi War egyszerű FILLERré vált az író kezében. Nema fillerekkel van a gond, hanem hogy maga a "kánon" nagyrésze is fillerré változott, és hogy nincsenek többé részletek amik kibonthatóak lennének a hivatalosan-fillerekben, amik így csak még kínosabbá teszik a sorozatot, ami attól a ponttól fogva hogy Naruto megérkezett a teknős-szigetre Killer-Btől megtanulni uralni a 9péniszű fenevadat hihetelen mélységekbe zuhant szinte azonnal (a szereplők is eltűntek, kb. Nyárutó uralja az egész képernyőt, a többiek csak lézengenek mint háttérdíszlet-elemek).

------------------

376-431

- 376: egy visszaemlékezős rész megint. Ami ráadásul SOSEM TÖRTÉNT MEG. Ráadásul iszonyat gyerekes. Oké, ugorjunk az arc végére, és mostantól tényleg ugorjuk minden esetben a hivatalosan-fillereket. Lista ezekről:








  • Pick up at 420-421
  • Skip 422-423
  • Pick up at 424-426
  • Skip 427- 457
  • Pick up at 458 @ 00:09:20 - 459
  • Skip 460 -462
  • Pick up at 463
  • Skip 464 - 468
  • Pick up at 469 - 479


  • - 420-421: ah, a 8. kapu, a halál kapuja! micsoda mázli, legalább minimális értelme van nézni a részt. És előkaparják az Eredeti Ninját. Sajna a rész fele elmegy azzal hogy azon vitatkoznak milyen stílusban beszéljen a nyomorult...
    Btw, kiderül hogy Nyamnyogónak nincs vérfertőzése, akkor se ha a szüleinek volt egyáltalán.
    Ja, és SonGoku a 6faszú bestia. Csak hogy tudd.
    PS: Guy persze nem hal bele. Ebben a sorozatban SENKI nem hal meg.
    - 424-426: Nos, még mindig azt a nyavajás razengant (és a klónsereget) tudja csak Naruto.
    És ha itt ért körbe 625 rész után a sorozat, MIÉRT VAN MÉG 75 RÉSZ BELŐLE?
    Ah. Szóval nem egy hanem 2 ős-ninja volt, és náluk is volt egy még-ősibb-ninja, és feltehetőleg egy még-ősibb-ninja-mint-a-még-ősibb-ninja és így tovább, de azzal már "ne törődjünk" - idézet a sorozatból.
    Btw, ha az illúzióvilágban nincs varázslás, miért nem azt éli meg Mr. Pinokkió?

    ------------------

    457-479

    - 458-459:
    (460-463: az ős-ős-ninja valójában egy űrlény-szupercsillagharcos, akinek a faja hegylakót játszik ("Csak egy maradhat!"))
    - 463: ilyen dimenzióutazós faszságba kezdenek, mint a Harry Potter Átkozott Gyermek időutazása.
    - 469: filler amiben felfedik Kakashi arcát. Úúú, az izgalom.
    - 470-479: Tudjátok, megvolt a varázsa annak hogy a gonoszok szépen legyilkolják egymást, szépen sorban egyre erősebb veszi át a másik helyét mikor az már éppen győzne. Ennek az újnak persze mások a hátrányai, így mégis új esély keletkezik a legyőzésére. Van viszont egy hátránya a dolognak: az ellenfelek egyre erősebbek lesznek, ráadásul a legyőzésük nyújtotta kielégülés (és pillanatnyi nyugalom, a sorozat szegmentálása) nélkül. A végén konkrétan az agyonvert fő-fő-fő-legfőbb ellenség a seggéből előkap Instant Örök Regenerációt és egy olyan támadást hogy bepisálsz:
    Szóval egész konkrétan nekilátott hozzájukvágni EGY EGÉSZ UNIVERZUMOT, amit szó szerint instant a seggéből húzott elő. Ilyenkor egyetlen lehetséges lépés marad: lefekszel és meghalsz, mert úgy legalább addig nyugid van amíg eltalál az a vacak. Ami EL FOG találni, ÉS SEMMIT NEM TEHETSZ ELLENE. Ez nem afféle Dávid és Góliát géle harc
    hanem egyszerűen Game Over felirat. Nem véletlen hogy Son Goku sosem küzdött meg az eredeti Buuval.
    Amúgyis fájdalmas nézni hogy a szuper csillagharcosokkal küzd a főszereplő - aki maga is csillagharcos - SSJ1 vagy 2-ben, az alakbuffos ( <- a="" adjon="" ahelyett="" amibe="" beseg="" bolyg="" dermeszt="" egy="" ellenf="" er="" f="" fecc="" felrobbantani="" foss="" g="" goku="" h="" ha="" haverjai="" hogy="" i="" is="" j="" jelen="" k="" komolyan="" l="" lehetne="" ltek="" m="" manga-rajzol="" meg="" megunja="" munk="" n="" nekil="" nem="" p="" pedig="" s="" son="" sorozat="" sz="" t="" tadja="" tja="" tsen.="" valakiknek="" valakinek="" van="" veket="" z="" zezrei-milli="">Nem mintha amúgy nem lenne ez a pár rész jól megírva önmagában. Csak hát... Csak hát a fentieken túl hiba volt felhívni a figyelmet rá hogy a) csak az eredeti 4 karakter van jelen úgymint Sasuke, Naruto, Sakura és Kakashi b) a női karakter(ek) kb. szart se csináltak a sorozatban.

    És ez után

    még el kellene hinnem hogy ezek összeházasodnak a következő pillanatban. Igen, a női karakterek egyértelműen csak a homoszexuális üzenet elrejtése érdekében léteznek, és pusztán statikus háttérképek, amik pusztán a rajongók kielégítésére léteznek. Köztük a kapcsolat nemlétező, elmebajos megszállottság, papírfigurák üldözik egymást ebben a sorrendben: Sasuke fut elől <- a="" ami="" az="" befejezi="" bele="" ben="" d="" ejinek="" el="" ellen="" eredm="" ez="" f="" fut="" g="" gban="" hihetetlen="" hynata="" i="" idej="" irracion="" j="" k="" kez="" ki="" l="" lis="" m="" megny="" megy="" mert="" mire="" n="" naruto="" neji.="" neki="" nekimenjen="" nincs="" nyez="" pedig="" pp="" rt="" rz="" s="" sakura="" st="" sz="" t="" tk="" tte="" v="" vad="" val="" zik="">tudjuk
    hogy legfeljebb pár hónap együttélés után a nők csalódnának a pasikban, és szétmennének. Épp úgy nem tudjuk elfogadni ezt mint az aszfalton pattogó terminátort és hasonló baromságokat.- 476-478: filler: Naruto és Sasuke csépeli egymást. Ki lehet hagyni.
    - 479: kiderül hogy az egész Világháborúban összesen hárman vesztették életüket. És ebből csak1 Naruto korosztálya. És ennek még lehetne is értelme, HA úgy lett volna felépítve, hogy mikor N ott van, akkor mindenki megússza, még ha szerencsével is. De mikor nincs ott, akkor a halál végleges. Igaz ez ráncosorra a Chuninvzsga napján, Kakashira és a többiekre a Pain-arcban (miért hívjuk itt arcnak, mikor a DragonBallban saganak?), a dagi srácra Orochimaru üldözésekor stb. Akkor lett volna értelme hogy N osztogatja az erejét és ennek köszönhetően ha komolyabb sérüléssel is, de az összes harcba induló 87,000 shinobi megússza (kivéve azt a hármat). De így rossz vicc az egész.
    És miért is mondott le Tsunade Kakashi javára a hokageságról?

    479 a manga utolsó része amúgy, a szerző a további részeket csak jóváhagyta, nem írta.

    ------------------

    480--493-Naruto: the last (movie)-494-500-Ova: the day Naruto became hokage (epilogue)

    - 480-483: lássuk kiket talált eme hivatalos fanfictioníró méltónak hogy "fő karakter"-ként lezárást adjon nekik. Ezek a részek a gyerekkorukból hoznak részleteket, és jóval lassabbak mint általában a részek. Tehát: Naruto, Hinata, Sasuke, Shakura, Gaara, Shikamaru, Jirajiya, Kakashi. Ennyi.
    Nemt'om a csajok kire izgultak, de én azért vártam volna még ezeket: Rock Lee, Ino, Tenten. Meg hogy a terhes nő megszüljön. És még jelöltként ott lehetne a bogaras srác, a kutyafiú, meg dagi srác. Mint minimum elvárás.
    - 484-488: Naruto&Sasuke-klónok egy 5részes történetben, a valódi Sasukéval a főszerepben. Sasuke-fanok előnyben.
    Narutonak immár van újra karja.
    - 489-493: Látjuk a hokage-hegyoldalt, azaz Nem-Mount-Rushmoort. Naruto még nem hokage.
    2 évvel vagyunk az események után. Az idők csendesek, Kakasi-hokage dolgozik a béke lassú bebetonozásán. A hatalom mögött rejlő erő viszont ... Shikamaru. Leaglább a jó öreg meleg-felhang megvan. A kérdés úgy tűnik, amit a történet feszeget: mit jelent felnőttnek lenni? Illetve a "változtassuk meg ezt a shinobi világot" világháborúhoz vezető kérdés/indíttatás újramesélése-klónja.
    Villanásokra, de látunk ismerős karaktereket - bárkét új rohangászik Shikamaruval a küldetése alatt. Mindenesetre ez már így is több mint amit az eredeti szerző írt a 479-re, azaz a 4. Világháború befejezésére.
    Kár, hogy a befejezés Naruto és a Farks Bestiák Vízesése klónja, khm. Btw, hogy a picsába került össze Sai és Ino?
    - Naruto: the last: a film célja összehozni Hinatát Narutoval (roppant reális miután 1000 részen át nem is szóltak egymáshoz), és visszavinni a faluba Sasukét. Van pár anakronisztikus pillanat, de elmegy. Sajna egyúttal vállalása is hogy végre, 1000 rész után megmutasson a narutoverzumból többet is mint a Leaf Village és a Sand Village, csak hát ez így ugye nem megy. Szintén bepróbálkozik a jobbára elfelejtett Másik Ninja Ősről, a sorozat legutolsó főellenségének másik fiával. Több-kevesebb sikerrel. Szvsz reménytelenül sokat vállalt a film.
    Direktben Naruto és Hinata házasságával ér véget.
    - 494-500: Naruto és Hinata házasságkötése. Hm, szóval csak sikerült végre bepasszírozni kutya-srácot is.
    494: Iruka története is lehetne a cím... Amiben Konohamaru és két barátját lecserélték a klónjaikra.
    495: látjuk a hegyet, és Naruto arca nincs belefaragva. Egy átkötéssel Rock Lee és Tenten nászajándék-ötletelésének lehetünk tanúi. Vendégszerepben: a halott Neji. Rock Leed and His Ninja Pals 4Ever!
    496: Shikamaru és Choji is ajándékot válogat. Vendészerepben: Temari (a homok-ninjanő), Ino és Sakura.
    497: Gaara, főleg.
    498: kutyafiú és bogárfiú. Vendégszerepben a megszült ninjanő. Nem túlságosan lenyűgöző, és aza ninjamacska tipikusan gyerekes poén.
    499: Konohamaru és Tsunade is befut. De nincs itt igazán főszereplő.
    500: Hm, Sai és Ino?
    - The dayNaruto became hokage: Hú, a 3D-s effektelés nagyon furcsán hat. Jobb lezárás mint az esküvő, bár eléggé mesterséges, és fölösleges is. Miért? Minden shonen-manga egyértelmű végkifejlete miatt: a főszereplő maxi-erős leszesz, és már nincs - nem lehet! - kit legyőznie. Mert legyőzte ISTENT. Onnan már csak lefelé vezet az út, és ha nincs kihívás, vagy ha van azok mind kisebbek mint a már elért cél, akkor kit érdekel?
    Amőgyis, Boruto egy kis fasznak tűnik, szart nem izgat. A hugocskája ellenben...


    Comments


    1.   Vissza az elveszett szerető varázslatok * Szerelem kötelező varázslatok * Házassági varázslatok * Válás varázslatok * Állítsa meg a válási varázslatokat * Zárja ki a korábbi szerető varázslatokat * Törés varázslatokat * Meleg szerelmi varázslatok.
      * Gyors és hatékony eredmények * Garantált eredmények * Az összes varázslat 24 órán belül leadott * Bizalmas helyesírási szolgáltatásokat kínálok
      E-mail küldése: templeofanswer@hotmail.co.uk
      A mi alkalmazás +2348155425481

      ReplyDelete
    2. Ha előre eldöntöd, hogy a Dragon Ball az egyetlen jó és minden más szar, akkor időpocsékolás mást is nézni...

      ReplyDelete

    Post a Comment

    Popular posts from this blog

    Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

    Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

    Bűbájos Boszorkák 9-11. évad