Rose McGowan

Nem nagyon hiszem hogy tudja még valaki hogy is került őkelme ismét a bulvárhírekbe. Kérészéletű karrierje állt vagy 3 lépésből, és bár csinos pofi volt a Bűbájos Boszorkákban, pont annyira nem lett belőle durranás mint megannyi másból (pl. Emily Browning az Álomháborúból, vagy Becky Wahlstrom a Joan of Arcadiából).
És most nem olyanokról beszélünk akik másfajta karrierdöntést hoztak mint vártuk, hanem akiknek egyszerűen nem jött össze.

Rose váltotta Shannon Dhoertyt a BB sorozatban, és szerintem jót is tett vele neki. Utána viszont.. Jött a nagy semmi.
Felbukkant mielőtt elfelejtették volna teljesen Marilyn Manson oldalán - ám nagyon hamar rájött hogy ez nem volt profi döntés. Most komolyan, ki az a paraszt aki így viszi el a nőjét hivatalos megjelenésre?


Mert oké, a sorozatban sem tudtak öltözködni, mármint a mellbimbómeregetés tök általános volt








de, ez azért egy következő fokozat. Egy másik skálán.

De lássuk mi történt a 3. évadban! Oh,a feszültség: vajon fog-e Phoebe új cipőt venni vagy sem? Ilyen és ehhez hasonló történetszálak képezték a széria alapját. Dhoerty viszont úgy tűnik "sötétebb" tónust akart a sorozatba vinni, értsd (legalábbis felteszem erről volt szó): démonokra akart vadászni, nem elhanyagolni ami az alapvetésből maradt.
Ami ugye az lett volna hogy látomást kapnak arról hogy vki veszélyben van,ők jól megmentik, miközben warlockok megpróbálják ellopni az erejüket. Sületlenség. Ki hagyta ezt jóvá?
Meg az erejük. Phoebe megkapja a látomást. Na persze. Tökmindegy, mondjuk hogy megkapja. És? Mennyire hasznos ez amikor le kell zúzni valakit? Pont mint amennyire meg"fagyasztani" az illetőt 10 másodpercre. Na ugye.
Maradt tehát Shannon ereje: a telekinézis. Borzalmas. Miért? Mert nem elég hogy minden tettük mindenki más szemében GYILKOSSÁG, hiszen még a démonoknak is van kiépített halandószemélyisége (ügyvédek, brókerek, hivatalok igazgatói és hasonlók). Azaz "eltűnésük" komoly problémát okoz, feltűnő.
És míg később egyszerűen felrobbantják a lényeket, addig telekinézissel konkrétan le kell gyilkolni őket karóbahúzással, vagy felszeleteléssel, vagy ilyesmi. Ez kellemetlen.

No mindenesetre ha annak tudatában nézed a 3.évadot hogy SD-t ki fogják rúgni, érdekes dolgot lehet észrevenni. Nevezetesen hogy a 17. részig gyakorlatilag mindenkit kitúrt a képernyőről, annak ellenére hogy a főszál (Colea féldémon és Phoebe szerelme) ugye másik nővérhez kötődik. Nyilván azt hitte Alyssa Milano közeledési kísérlete teljes behódolás. Hát nem volt az.
Így a Mary Suevá vedlett Shoerty, akinek a karaktere már profin kardoz, mindenkit lelő a pisztolyával a vadnyugaton ésatöbbi, hirtelen vélhetőleg TÉNYLEG meglepődött mikor Piper megkapja a "gyorsítás" képességet a "fagyasztás" mellé, értsd: mostantól felrobbanthat dolgokat. Ezzel szükségtelenné tették Prue telekinézisét.
De nyilván megnyugodott nemkicsit, mikor hirtelen megint kapott Ügyeletes Szerelmet. Mert rajta kívül - és ezt ki is mondja a sorozatban hogy aggasztja - a másik kettőnek már állandó pasija van.
Aztán még rendezhetett is! Ja kérem, ez volt a stáb búcsúajándéka. Érdekes tudni hogy időnként, a portfólió szélesítésére, más területen való tapasztalatszerzésre színészeket felkérnek (vagy maguktól jelentkeznek) rendezni, producerkedni, vagy más stábmunkára. Ez ha elfogynak a szerepek lehetőséget tud adni karrierváltásra is.
És persze a távozás okai között szerepel AM-el való nézetkülönbségük is. És hát egyszerűen tematikailag Shannent volt egyszerűbb kiírni az egészből. Erre nem árt díváknak odafigyelni.

Így az élet hozta a forgatókönyv átírását az utolsó pillanatban.
Ilyenre egyébként iskolapélda a fagyiskocsis rész. Evidencia honnan került az alapötlet: a gyerekeket rabló Family Frostos fagyiárús amerikában akkora mumus mint a Gonosz Bohóc (sosem értem meg mit esznek rajta).


De ezt nyilván akkora klisének ítélték, hogy csavartak rajta egyet, és a részben ő lett a jófiú. Viszont akkor gondolták használják ki, és egy jó pillanatában vki bedobta: hozzuk vissza Halliwell-apukát (aki retkon által már nem Halliwell, mert a H-knál a családnév női ágon öröklődik, nyenye). És mikor a jegesember meghal, vegye át ő a helyét.
De sajnos vagy sem, ezt is átírták, és Random Srác lett az Új Fagyis, apuka meg ottmaradt visszatérő szereplőnek.

Rose McGowan meg elment idővel a Terrorbolygóba egy szerepre. Ami lehetett volna végre Nagy Áttörés, Nagy Visszatérés, vagy aminek a marketingmanager el akarja adni - de nem lett. Akármit is csinál azóta, a varázsa már elveszett és nem kapja vissza.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad