A hupikék törpikék titkai (3)

Azt már tisztáztuk, hogy Hókuszpók a jó, és különben is zsidó, tehát ha rosszat mondasz róla, akkor tagadod a holokausztot, vagy valami.
De akadnak további bizonyítékok.

Az tiszta, hogy mindkét fél (Hókuszpók, és a törpikék) egyaránt használnak varázslatot. Törpillánál nem emlékszem ilyesmire, őt az Úr parancsolata szerint ekkor természetesen le kéne fejezni, hiszen "varázsló asszonyt ne hagyj életben".
De ha már Törpilla, akkor vegyük górcső alá az eredettörténetét. Ugyanis Törpilla bár élőlény, de nem természetes úton jött létre, hanem Hókuszpók teremtette fél-élet (a sorozat kifejezetten így hivatkozik rá). Azaz pont olyan tökéletlen élőlény, mint egy gólem. Merthogy Törpilla pontosan az: egy gólem. Azaz Isten Szent Nevével életre keltett halott anyag, de mivel ember teremtette, hiányzik belőle Isten lehellete, ezért tökéletlen. Viszont gólemet csakis egy nagytudású rabbi teremthet, akivel ott az Isten. Azaz Hókuszpók Isten kegyében jár.
Amire további bizonyíték a macskája, Sziamiaú. Eredetileg az ő neve "Azrael", aki Isten egyik legfőbb angyala: a Halál Angyala, kinek jelentése "Isten Segítsége". Sziamiaú tehát a kövélekedéssel ellentétben nem egy gonosz démon, hanem isteni kegy megtestesülése.

A törpök is teremtettek afféle életet - de azok mind tudomány szülte masinák (l. pl. Törprobot). Azaz ők romlott, sátáni praktikákat űznek.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad