A hupikék törpikék titkai (6)

Ha végigvesszük a törpök lajstromát, meg kell állapítanunk hogy a rendszernek vannak hátulütői. Az, hogy mindenki egyforma, azt eredményezi hogy a "személyiségük" alapján kell őket megkülönböztetni. Micsoda "személyiség" pl. bányásznak,vagy HIPOHONDERNEK lenni.

Ez a rendszer annyira sorvasztó, hogy ha kikezelnek a "személyiségedből", teszem azt Gyenginek bebizonyítják hogy erősebb mint Törperős, a hipohonder meg "meggyógyul", akkor is kénytelenek visszasüllyedni korábbi állapotukba. Hapcit (igen, ez a törpe is Hapci) az első epizódban amiben felbukkan (A Csodaszer) kikezelik, ám az utána következő Bűvös Virág epizódban ismét sálban rohangál a nyári kánikulában.

De a rendszer nem is olyan természetes mint gondolnánk. Törpapa, aki ágyba kényszeríti az egész falut lámpaoltást parancsolva mint egy börtönben, egyúttal feltehetően felelős a törpök kopaszságáért is.
A faluban ugyanis akad egy borbély törp. Annak legfeljebb Törpapa szakállát lehetne gondozni (a törpöknek 400 évesen kezd szakálla nőni!), meg miután Hókuszpók megalkotja őket, Törpilla és Törpiri haját. Ez meglehetősen valószínűtlen. Valószínűbb, hogy mindenkit tarra nyír minden nap.

Másik érdekes foglalkozás az orvos kérdése. Merthogy van az is. A legtöbbször mégis Törpapa operál, és Okoska a második jelentkező az esetekhez.
Persze lehet hogy Törpapa egy későbbi epizósban kamerán kívül átképzett egy törpöt, látva mekkora kretén Okoska (l. Tréfi Humorcsontja), de akkor felmerül a kérdés: mi volt az a törp mielőtt orvos "személyiséget" adtak neki?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad