Puppet Master (filmszéria)

Én időrendben néztem meg a filmeket, nem gyártási idő szerint. Ha már úgy tűnik ez azalkotónak fontos volt. A gyártó cégnek (a stáb folyamatosan változott), még az is baszta a csőrét, mikor egy másik franchise-al crossoverezték a cuccukat, egy másik stúdió gyártásában...
Arról is alig bírtak megállapodni, hogy a legújabb Puppet-film, ami egy alternatív idővonalon mászkál, merthogy ott a bábúkat nácik, nem egy náci-ellenző gyártotta, hogyan legyen viszonyulva. Úgy tűnik győzött a pénz, mert elismerték azt mint alternatív világot, miközben ragaszkodtak a saját produktumaikhoz.
Igen, az alaphelyzet a Náci Harmadik Birodalomban kezdődött... És mostanra az első film a hatodikként szerepel (az idővonalon).

--------------------
--------------------

(Retro Puppet Master)

Valamikor Kairoban a Puppet Master (bábmester, vagy egyszerűen: bábos) mármint valami Azelf, akit jól összekevertem Puppet Masterrel kifosztotta Aladdin barlangját a varázsgyűrű birtokában. Pardon: Sutekh templomát fosztotta ki, konkrétan az Élet Titkát (hogyan rakj egy emberi lelket egy tárgyba) nyúlta le. Ami persze Sutekhnek nem tetszett, így elküldte a múmiáit intézkedni.
Azelf oka mindenesetre az volt, hogy hite szerint az Ősi Istenek majd jól felkelnek, és akkor másként nem menekülhet meg az emberiség.


1902, Párizs: eddigre Puppet Masternek van 6 bábja és egy bábszínháza. Eddigre Azelf 2,900 éves, és éppen félig agyonverték, és - minő véletlen - beviszik Puppet Masterhez lábadozni.


Közben a svéd konzulátusról Ilsa elindul a francia éjszakába. No és persze mit csinálna ha nem egy bábelőadásra ülne be. Micsoda véletlen.

Az előadás után Azelf, egy frissen elhúnyt koldúsfiú testét felhasználva hozzásegíti PM-t az első élő bábhoz (Pinhead):


A dologhoz valami folyadék kell (totál neeem Re-Animátor ripoff), meg egy ráolvasás. Rövid ráolvasás.

Btw, a múmiák közben elég jól kiművelték magukat:


De elkéstek, Azelf már öngyilkos lett. De amíg ezt felfedezték, addig átvágták magukat a mit sem sejtő bábszínházi munkásokon. Így lesz 5 újabb baba: a hatkezű Hatlövetű (Azelf, Sixshooter), a kalapos-pengekezű Penge (Blade), a fúrófejű (Drill Sergeant), a csontváz (Doctor Death), és Küklopsz (Cyclops).
PM kivételesen szimpatikus dolgot művel: a tanult védőrúnát ÖNMAGÁRA tetováltatja.

Az egyik múmia helyrehozhatatlanul károsodik mikor ráesik egy csillár, de egy másik meg feltápol Sutek.
Ez a történet egy vonaton ér véget ahová Ilsát rabolták, de nem látni a képernyőn hogyan, és korábban a múmiákat nemigen zavarta a bábok okozta sérülés. Az biztos, hogy az utolsó múmiát kidobják a vonatból, és talán a kerekek alá kerül. A másiknak talán lejön a feje?

--------------------

(Toulon's Revenge)

Valamikor időközben Toulon, a Puppet Master  kémiát tanított Párizsban - de már nem. A Háború kitörése óta nem.
1926-ban Egyiptomba ment Ilsával, és ott tett szert a titokra. Mármint 1912-ben? Az nem 15évvel ezelőtt volt ugyanis.


-


Nos, mivel nem tudok olaszul, más forrásra kellett váltanom, de ez ugye nem tartozik a filmek tartalmához. Az viszont igen, hogy a náciknak az orosz frontra több ember kell a filmben, ezért bizonyos dr. Hessel gyártatnának zombikat mint élő pajzsok.
A címbeli Toulon amúgy maga a Puppet Master, aki szvsz kissé rizikós előadásokat tart:


Egyébként már vannak élő bábjai. Hogy ebben mi a meglepetés? A '902-es báboknak nyomuk sincs.
Ja, és persze egy hardcore náci is ott van az egyik előadáson...


És most úgy tűnik, rendszeresen kell beléjüknyomni az Életelixírt. Btw, jobban tetszene ha ezek ugyanazok a babák volnának, csak feljavítva. Küklopsz mondjuk akkor is halott lenne. Ismeretlen okból.
Ja, PM még mindig Ilsával együtt van.

Később megtudjuk, hogy ezek a bábok nem a retro-bábok, de nem derül ki azokkal mi lett (nyilván, hiszen a 3-as jelű filmet előbb gyártották).
A "bohóc" elvileg egy könyvtáros, "pinhead" egy zsidóknak gettóba élelmet csempésző traktoros. Sixshooterről, és  "drillsergeantról" nem tudjuk meg kicsodák. De részemről inkább ezt az opciót retkonolnám.

Hm, ebben a filmben van csöcs?


Nos, Ilsát rövid úton lelövik, PM-t meg elviszik náci babákat gyártani. Vagy zombikat. Ami sikerül. Csak hát PM nem adja olyan olcsón, a bábúk elkezdenek rendetlenkedni.


PM elmegy a hulláért, és máris kész az Ilsa-baba (PM "már" nem szaval varázsszavakat, "elég gondolnia" rájuk):


Ja: a náciknak a sikerhez hiányzik a lélekszopkodós részről való tudás, hiába van meg az Elixír.
És: PM elmegy a náci HQ-hoz, és módszeresen elkezd leszámolni a résztvevőkkel. Először az aktivistával, majd a generálissal végeznek a bábok. De Mr. Gestapo erre már 10,000 birodalmi márkás körözést ad ki.


Közben PM új bábot készít - innen tudjuk hogy a lengyel kölyök (akinek az apja bízta rá, mert anyut már elvitte az SS) akivel együtt héderel meg fog halni.


A gyerek apja közben feldobja PM-t a családja szabadságáért.Sokra nem megy vele, mert végül megölik.
Hah, mégse a gyerekből lesz a báb, hanem dr Hessből, aki segít elmenekülni, de közben leterítik.
Majd elmegy, és különösen kimunkált módon kinyírják a fő gyilkos nácit.
Majd vonattal indulnak Svájcba, és talán tovább az USA-ba.

--------------------

(Retro Puppet Master)

Úgy tűnik, a Genovába tartó vonattal nem sikerült célhoz érni.


Kolewigében, 4 mérföldre a svájci határtól PM feleleveníti a Bábúkészítés megismerésének idejét abból az apropóból, hogy Küklopsz feje előgurul. Eddigre az, és a többi eredeti báb úgy tűnik, megsemmisült. A 3. filmből a lengyel srác sincs sehol. És a dátum se stimmel, ez vagy '941, vagy '942.
Ezen a ponton az alábbi bábokkal rendelkezik:


--------------------

(Axis of Evil)

Nos, az biztos hogy PM eljutott az USA-ba. Hogy mikor, az viszont erősen kérdéses, mert 1939-ben még nem nagyon küzdött senki a nácikkal ('39 szept 1-én tört ki a Háború). Ugyanakkor biztos hogy a Revenge 1945 előtt játszódik, mert Berlin nincs ostrom alatt kicsit se, ellenben a háború biztos kitört a sok rom, és a nyílt náci tevékenység miatt. Aaami lehetne ugyan bármi a '34-es Hosszú Kések Éjszakája után, viszont szó esett az orosz frontról is, amit '41 júniusában nyitottak meg.
Szintén megtudjuk, hogy a nácik nem tudnak az atombombáról, amihez a nyersanyagot épp beszállítják. A plutóniumelőállítás nehézségei miatt kizárhatjuk ezt az anyagot, marad az uránium, ami '42-ben már elegendő mennyiségben állt rendelkezésre.


Tehát a valós időpont 1942.
Mindenesetre PM nem tétlenkedett, van új bábú is, meg talán régi módosítva (Blade-nek nem két pengéje volt?). Vagyis... Mivel egy ponton Dzsingisz Kán eltűnik, és addig se volt semmi jelentősége, lehet hogy retkonnal kiírták az egész szériából.


Ám ahogy pár gyanús alak közeledik a szobához, PM kiloccsantja a saját agyát.


Because Plot Convenience, or something a helyi ácsfiú, Dániel találja meg a ládát, a nácik üres kézzel távoznak.
Egyúttal kiderül, van még bábú:


Lényeg, a srác ott helyben le is nyúlja a cuccost. Bár nem értem hol van a bohóc?
Mindenesetre 2 héttel később a melóval végezve hazacuccol D. A nácik meg benéznek a japcsikhoz.

Ah, megvan Fúrófej Uraság is:


Sixshooter (ha még az a neve) is megvan, de éppen darabokban.
Ah, megvan a bohóc is. Meg ez a ninja:


Amire kíváncsi leszek, most hogy Toulon meghalt, hogy nem fognak kifogyni A Löttyből?

D észreveszi - mert egy bábú felhívta rá a figyelmét - hogy barinője kollégája az egyik náci, mire követi, de lebukik, mire kiírtják anyut, bratyót, meg elviszik barinőt. D-nek viszont véletlen sikerül implantálnia bratyót ninjába.
Btw, a srác "Tunneler"-nek nevezi Drill Sergeantot - de ez nem jelenti hogy másik báb, hiszen senki nem mondta meg neki a nevet. A főjapán pedig aki "Ninja"-nak nevezi a ninját. Amúgy érdemes lesz figyelni honnan szopkodják a lelket a bábokhoz. Toulon ugyanis a tarkóból szedte (agyfolyadék?), míg D Ninjához az áll alól/a nyakból (vért).

Végül Ninja kinyírja a főnácit, a főjapcsi meg lelép D hátizsákjával. És Ninja ... meghal, mert leszúrták? D-nél csak Ninja, Blade és Pinhead maradt. No persze Sixshooter meg szét volt szedve...

--------------------

(Puppet Master X: Axis Rising)

Főjapánt a kapcsolata helyett egy újabb főnáci várja. Aki rövid úton ki is nyírja, és elviszi... Tunnelert biztos. Jester (a bohóc, de D végre néven nevezte), Leech Woman (az ő nevét is ebben a filmben halljuk először), és Pinhead maradtak. Blade is előkerül. A többieket meglátjuk.
A színészeket újracastingolták, ami zavaró, de legalább rögtön nyilvánvaló.

Közben Akárhol a náciknak van egy Ügyeletes Őrült Tudósa, aki hobbiból bábúkat épít. Fő feladatként pedig árammal próbál testeket életre kelteni a'la Doktor Frankeinstein.


A kísérlet mindenesetre egy pillanatra sikeresnek tűnik, ám aztán az alany ... elfolyik?

Van nagymennyiségű softpornó vacakolás egy nagymellű náci bulával, aminek a végén a főnáci lelövi. Na neki is sok haszna volt.
Na jó, belőle lesz Bombshell, az első náci baba. Bár ha a gépéhez felhasználta Tunneler összes folyadékát, akkor honnan tudta szintetizálni a cuccost ehhez...?


Ja, és megtudtuk hogy mitől "halt meg" Ninja: nyilván megsérült az Elixíres tartálya.
Közben pedig Őrült Doki szorgoskodott:


A történet amúgy elég széthulló, mert miért maradtak a nácik chinatownban? Mert különben nem lehet megtalálni őket, nyilván. És annak a medálosztásnak se volt értelme. De legalább a bábok vs bábok jól volt megcsinálva.
Az egész végén Kamikaze kinyírja a főnácit, Őrül Doki meg lelép.

--------------------

(Axis Termination)

Nos, Dánielt és a csaját rövid úton ki is nyírják - legalább nem kell recasttal szenvedni.
Ezután Toulon bábjai az USA pszí hadtestéhez, az Őrült Tudós bábjai anácikhoz kerülnek (utóbbi végelgyengülésben elhúnyt). Egyébként a főnáci is pszí.

Van pár jó ötlet (a náci felsőbbrendűség méregetése, a limitált Elixír mindkét oldalon a 2VH benzinellátás hasonlataként), de nincsenek kidolgozva, helyette az időt a semmi, és a pszík faszméregetése viszi el, hogy ki imád ősibb isteneket.
Az utolsó 20 perc a Nagy Összecsapás, ami tök poén agyatlan bábús gyilkolászás.

Végül a bábokat elpakolják. Leszerelik a seregtől? Hagyják őket békében pihenni? Mert úgysincs elég lötty?

--------------------

(Action Comics: Puppet Master, 1988 Halloween Special)


Bizonyos Niel zargatja a házban a lányokat. Nőket. És nála vannak a bábok.


És valamiért lemészárolják neki a házban lévőket. Amúgy Bodega Bayben vagyunk.


Niel halhatatlan akar lenni amúgy, de hogy bábként, vagy emberként, vagy mindegy, nem derül ki. Szintén nem derül ki miért lesz a PM1-ben öngyilkos, vagy egyáltalán. Kahn (akinek a nevét itt tudjuk meg egyébként) pedig kiírható következmények nélkül, és még a sztori is kiírja (Niel kiüríti a tartályát és nem tölti fel újra).

--------------------

(Puppet Master)

Mondjuk, hogy "napjainkban"a film bemutatása, azaz '89.


Valaki összeálmodik mindent, egy vurstliban egy jósnak látomása támad, és a pszí-kutatók perverzkednek. Bizonyos Niel meg összehívja ezeket a paranosmális nyomozókat, de mire odaérnek, öngyilkos lett.
Aztán még a bábok is elkezdik írtani a jónépet.

A legkínosabb halál mikor az egyik áldozat kikötözős szexet folytat, és közben öli meg Leech Woman. Amúgy még szurkolunk is érte, mert a pali egy seggfej. Igazából mindenki majdnem tökéletesen ellenszenves a pszí-brigádból.

Közben Neil Galagher hullája folyton fotelokban ülve tűnik fel a koporsóban fekvés helyett. És a látomások is szép lassan valóra válnak.


Sixshooter megint nincs jelen, de csakúgy mint a megelőző képregényben, itt is lopakodásra alapozott a terv, tehát ez nem probléma. Nyilván a ládában fekszik felélesztetlen.

Valahogy Neilnek sikerült emberi bábbá változtatni magát, ez a lényeg. A haverjait azért kezdte leöldöstetni hogy ne legyen konkurenciája, "élete" hibáját pedig ott követte el, hogy belekötött a bábokba is.


Btw, látjuk amint egy báb visszateszi a fejét, ami megerősíti hogy semmilyen kiegészítő nem lényeges amíg a test, és a benne lévő tartály érintetlen.

A két túlélő Alex paranyomozó, és Megan Gallagher, Neil érdekből elvett felesége. Ja, és ott van még a Neil csinálta ember-bábú a takarítónőből (Theresa):


Oh, és ott van még az iszákos paranyomozó kitömött kutyája is - láthatóan Megan keltette életre.


--------------------

(Action Comics: Puppet Master, 1989 Halloween Special)


Még mindig Bodega Bayben a házba/fogadóba behatol valami izé, persze a bábok ellátják a baját.


Sajna kiderül hogy csak egy farsangozó gyerek volt. Aki után bejöttek a haverjai is.


--------------------

(Curse of the Puppet Master)

Így indítunk:


Bizonyos dr. Magrew egy aukción vette őket "évekkel ezelőtt". Nos, ha Megan megtalálta a hullákat, alapos oka volt rá. A fickó valami mutatványoskiállítást tol, és valamit ügyködik is a bábokkal kapcsolatban, de eddig nem jött össze neki.
A fószernek amúgy eltűnt a segédje, bizonyos Matt, felvette helyette az autista Róbertet, aljas Tankot. Plusz ott a nyakán Jane, mert ich Tarzan, du Jane


Mindegy, a srác mindenesetre összeálmodik mindenfélét.


Eltelt közben pár hónap, és a a helyi vagányok erőszakoskodnak Jane-nel, mire Ügyeletes Őrült Tudós kinyíratja a bábokkal. Közben tervezi Tank átváltoztatását. Jane meg megtalálja a félig elégetett Matt-babát:


Tanknak meg annyi:


Erre a bábok, eléggé ok nélkül, meggyilkolják a dokit.

PS: Mivel Sixshooternek nincs jelentősebb szerepe, és lasszót máskor nem használt, a kötél amúgyis Pinhead jellegzetes fegyvere, és nem szerepel az időrendben következőleg rakott filmben, így tulajdonképpen elfelejthetjük hogy itt jelen volt.

--------------------

(Puppet Master 2: His Unholy Creations)

A bábok visszatértek Bodega Baybe, és kiássák Toulont.


Itt simán csak ráöntik az Elixírt a hullára - na ja, látszik hogyan fejlődött a franchise. Az első filmben Elixír nem is létezett, itt meg még nem injekcióval adják be...

Kis csapat érkezik a fogadóba/épületbe, akiktől megtudjuk, hogy Alexet (PM1 túlélő) bezárták a gyógyóba.

#AllHailTheRetcon Nem, Toulon nem '41-ben halt meg.


Megtudjuk, hogy a tulajnak nem volt örököse, a Bodega Bay Inn az államra szállt. Tehát Megan mostanra halott. Mert az agyát kiszedték az orrán keresztül. Hm.

A bábok első este lenyúlják az idegesítő jósnőt #AllHailThePuppets
Egy paranyomozót meg rögtön ki is nyírnak. De róla amúgyse tudtunk megsemmit, nyilván eleve áldozatnak volt beleírva. Vagy azaz alkoholista tesó volt?


Aztán megjelenik ez az alak is (hármat találgathatsz kicsoda):


A bábok elmennek legyilkolni a szomszédokat is - a Leech Woman közben dicstelen véget ér. Ami egyébként a mozzanat, ami indokolja a Curse of... elhelyezését a listán.


Hé, van egy új bábúnk! Aki lehet Megan, vagy a fent elrabolt jósnő.


Toulon zagyvál valamit arról, hogy fel akarja éleszteni a feleségét... Aki nem a Leech Woman... És ismét itt az 1912-es poszter...


Végre közelebbről is el tudjuk olvasni, és mivel Mephistopheles "fonalak nélküli", így tudjuk hogy élő báb volt. Vajon mi történt vele.


Látjuk magát a bábot is mindenesetre:


Nos, erről ennyit.


Ugyanott valami arab mutatja neki ezt az élő bábot:


Aaah! Mephistopheles NEM volt élő báb, csak valami mechanikus technikai megoldás!Amúgy perszer az egész lényegtelen, mert az ötlet ellentmond a Retro-ban bemutatott eredettörténetnek.

Ah! Szóval a felélesztésnél valami csúnyán félrement, mert a bábok állati eredetű anyagokat használtak fel, ettől lett Toulon zavarodott.

Természetesen  a filmben akad csöcs. Unalmas csöcs.


Zombi Toulon a Láthatatlan Ember jelmeze nélkül:


Nem marad így már sokáig, átülteti magát egy bábú-testbe, és szándékában áll a Szimpatikus Paranyomozó Nőt is átvinni, mert azt képzeli, az az újászületett Elsa.


Ja, a babákba, bocs, bábúkba is beleköt, ami ugye sose jó ötlet.

Végül a bábok a női babába rakják a jósnőt, és fogyatékos gyerekek előtt lépnek föl mostantól.


--------------------

(Action Lab comics, Boy of Wood 1-4)


--------------------

(Puppet  Master 4)

Hééé, az öreg Sutekh!


Valami AI-kutatónak el is küldi egyik saját bábúját, vagy ilyesmit:


A Bodega Bay Innben egy másik AI-fejlesztő a robotjaival vív lézercsatát.


Közben első (mostanra halott) AI-fejlesztő kollégája is kap egy Sutekh-bábút:


Ezt ő be is dobja a nukleáris szemétégetőjébe:


Ahonnan az kimászik és neki annyi.

Közben Rickyhez megjöttek a haverjai, nyilván áldozatjelöltnek. Az egyiket kapásból útálom is. A csaja meg megint pszí. Darn, tök jó hogy időrendben kezdtem nézni, különben rég idegrohamot kaptam volna, így viszont csak röhögök a Zs-kategórián.
Vajon az rossz jel ha egy báb hallucinál?
R megtalálja és feléleszti a többi bábot.
Aztán megjön a Sutekh-csomag is, PLUSZ a pszí csaj kaput nyit Sutekhez,ahonnan még két báb(?) átjön.
Seggfejet kinyírja az egyik minialien, majd az egyik minialiennel végeznek a bábok.

Torch a fene tudja hol van, viszont van egy új bábunk, Decapitron,akiről Erőszellem-Toulon értesít minket. Ő eddig vmi titkos rekeszében volt a ládának.


Aztán-közben árammal agyoncsapnak egy második alient. A maradék alien majdnem megeszi a pszít, mert az egy idióta. De savval elintézik.


De mégse halt meg! Blade viszont feltartja, amíg Decapitron betölti a felszerelését.


--------------------

(The Final Chapter)

Rickyt letartóztatják, mert telefonon beszélt a főnökeivel/munkatársaival, akik meghaltak. És a sötét barom nekiállt minimanókról, meg bábokról fecsegni. Ez kérem hülye. Annyira hülye, hogy a bábokat, amik egy erőforrás nélküli mechanikus fajátékok, képes robotnak elismerni. Ez tényleg nagyon hülye.

Mi a retkes fasz...:


Ja, csak egy álom. Közben a Kormány megy összeszedni a bábokat hogy eladja, Sutekh meg egy bábba költözteti a saját erejét, úgy mászik a Földre.
A srácot meg óvadékkal kivitték, így mindhárman ugyanott lesznek ugyanakkor. Elkergetőznek, végül győznek. Az egyetlen érdekesebb momentum, hogy a Kormányembert a bábok takarítják el, mondván mekkora seggfej.
Itt az ahol Sutekh megpróbál megszökni egy dimenziókapun át, de azt felrobbantja Decapitron. A meglehetősen passzívan álldogáló többi bábbal a környéken. Igazán lehetett volna hogy lövöldözik, meg dobálják holmikkal :(

--------------------

(Action Lab comics, The Rebirth 1-4)


--------------------

(Legacy)

Valami nő egy  könyvet olvas,de azaspontán elég. Erre elmegy valami mr. Hersthez, akinél jelenleg a bábok vannak.

Ah. A Retroból a kiskölök ez a Herst, akit most faggatnak. Anno kirakta őt Toulon valami rokonánál, azóta nem találkoztak.
Amúgy a film egy rohadt clipshow, ami hivatkozza a PM5-öt is, ami ugye az idővonal miatt lényeges. Mi a fene történt Rickyvel? Nos, az itteni nőci kinyírta Toulon naplójáért (ami elégette magát). Aminek semmi értelme, mert hogy kerültek Hersthez a bábok?

Állítólag amúgy Toulon Elveszett Bábjai bérelték fel a nőcit, hogy derítse ki, hogyan halhatnának meg végleg. És addig amúgy az Elixírrel ügyködőket ki akarják nyírni, vagy mi. A film utolsó kockája feltehetően épp ez: a bábok nekilátnak felhentelni Herstet.

Több értelme lenne az egésznek, ha Herst az Rick lenne.

--------------------

(Action Lab comics, The Offering 1-3)

A bábok visszatértek az üresen álló Bodega Bay Innbe, és azonnal visszafoglalták pár csövestől.
Aztán befut pár huszonéves bulizni. És elkezdenek hullani. Gondolom a bábok nyugalmat akarnak, vagy védik a területüket. A srácok elkezdik keresni egymást...
Uhm... Leech Woman?


És hogy a fenébe aktív Decapitron?


Ah, valamelyik köcsög a srácok közül felelős a gyilkolászásért, mert elhitt egy városi legendát ami szerint először csak babát kell áldoznod a háznak hogy ottalhass, majd odáig eszkalálódott hogy a ház a baba-áldozatokért kívánságokat teljesít, csodákat tesz - ő meg rákos. A bábok nem feltétlenül értenek egyet mindennel...




A sztorival az a gond, hogy a PM2-ben készítette Zombi Toulon Torchot, és ugyanabban a filmben Leech Woman elpusztult, a film alatt pedig a Bodega Bay Inn nem maradt lakatlan.

--------------------

(Action Lab comics, The Rebirth 1-4)
-->
Bizonyos Madame Adon ideiglenesen bábúkba helyez élő embereket, akik egy éjszakára így azt csinálnak amit akarnak. Mit csinálnának: gyilkolnak. Nála van a kiszáradt Kahn amúgy.


Sajna Decapitron megint aktív, és Leech Woman szintén épségben van.


Ezzel úgy tűnik retkonolják Leech Woman halálát, plusz zavarossá teszik mi is Decapitron.
Madame hús-vér testbe rakja őket, ám valami nem stimmel, elkezdenek hullani.
Utolsónak Torch marad, aki ... Toulon gyereke? És láthatóan a Kahn-bábú megsemmisül mikor leszámol a Madameal.


Végül megalkusznak Anapával: teljesítenek 7 feladatot, utána mentesülnek a hatalma alól, és addigis visszakerülnek a bábokba.
De persze mindig akad egy trükk.


--------------------

(Action Lab comics, Boy of Wood 1-4)
A Camille-báb visszatért.
És hm. Kahnt kimentették a tűzből ezek szerint. De valamiért nem élesztik fel.


Anapa közben rója ki párhuzamosan a feladatokat:
#1 Leech Woman megöl valakit
#2 Sixshooter lenyúl pár egyiptomi ereklyét
#3 Decapitron öljön meg egy gyanúsan pszí, őrült gyereket

Btw, úgy tűnik Camille egyszerűen kiszáradt, és a gyilkosságokat egy őrült nővérke követte el.

--------------------

(Action Lab comics, Bolood Dept 1-4)

#4 Torch gyújtson fel egy könyvtárat. Ja, egy rakás ember van a pincében akik így nem tudnak kijutni, akikről a démon szolgái tudtak, de nem szóltak.

Kapunk egy Lehetetlen Sztorit hogy a srác úgy Neil fia hogy 10 évvel annak 1990-es halála után született...

Kiderül, hogy Niel az Anapa zombija:


#5 Tunneler valami hamis pszí-gyógyítót kell kinyírjon.
#6-7: Pinhead és Blade egy pszí házaspárral kell leszámoljon
Az áldozatok mind olyanok voltak akik léte meggátolta Anapa Földre lépését.


A "démoni játékok" között van Kahn is, ami ugye nem jelenti hogy élne.

Befut Camille is, és nem boldog:


Ám mint kiderül Toulon se tétlenkedett, és pihent egy Titkos Fabábú a temetőben. Ami amúgy bullshit. De legalább úgyis kinyiffan.


Mindenesetre mikor a démon kinyúvad, Kahn visszatér.

--------------------

(Action Lab comics, Vacancy 1-3)

Hét hónappal később járunk, és a  Bodega Bay Inn ismét megnyitotta kapuit. Hogy ezt hogyan, egy hivatalosan elmefogyatékos árva által, miközben a hely állami tulajdonban van...
Kézzelfoghatóbb probléma a Madam felbukkanása.
Á! A hotelt egy pár vette meg, és odafogadták a srácot (meg a bábokat).

Hm...



The fuck?


Aha.


Előrántgatják a Retro-bábokat... Ezt csakígy felejtsük el, jó? Különben azt kapjuk hogy egy náci, és egy halom zsidó irtogatta itt a népet végig, az meg rohadtul nem jön ki jól.
Ja, és a srác is csak úgy gonosszá válik.

Közben előkerül valami fickó, aki azt állítja ő Toulon szelleme, aki 6hónapja testről testre jár... És Neil folyton megöli...

A srác visszamegy az elmegyógyba,ami valami náci kontaktja...?

Amúgy az a lila köpeny kihez tartozik?

--------------------

(Action Lab comics, Retro Now 1-2)

A címlapot még úgy tervezték, hogy 4 rész lesz a történethez, de lejártak a jogok, ezért meggondolták magukat.

Az íróka seggükből előhúzzák a fiút a 2VH-ból, akinek a leszármazottai most egy kultuszt tolnak, ahol mindenki ember méretű fabábúvá akar változni, meg efféle hülyeség.
Ja, és Mephistopheles mégis élő baba lett (lehet a 2VH srác csinálta, szóval nincs jelentősége, sőt a képregény pedzegeti hogy hamisítvány), sőt VARÁZSOLNI TUD.


Meg itt ez a hülyeség is:


--------------------

(Action Lab comics, Curtain Call 1-3)


--------------------

(Action Lab comics, Curtain Call 1-3)

Asszem Decapitron eltűnt a sztoriból mióta felbukkant Testrabló Toulon...
Mindenesetre a náci gyűjtőnél vannak most a bábok... És kinyír minden kontaktot a bábokhoz.

Később:


ÉS vége:


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad