Lapozgatós könyv franchise-ok 14. - Atlan fiai (Nemere István)

 Ahogy mondják "hajnal előtt legsötétebb az ég", így mielőtt felszállóágba kezdenénk, még lássuk a lapozgatós könyvek legalját, az Atlan Fiait.


Ez az izé inkább Interaktív Regény, nem játékkönyv, mivel talán ha egy tucatszor ha van lehetőségünk "választani". Amiről kiderül később (úgy a könyv felénél), hogy nem is igazi választás, mert egy meta-fordulattal kiderül, hogy ez ilyen kvantum, azaz ha "meghalunk", akkor csak visszalapozunk, és átváltunk egy másik idősíkra.

Ennek megfelelően statjaink sincsenek.

És jó Nemere-módra kiderül, hogy az emberiséget a Föld belsejében lakó ősi UFO-k fogják megmenteni térenergiával, meg az összes többi bullshit. Ha szereted UFO-s Nemerét, akkor persze ezt is szeretni fogod, ha elérsz odáig, mert a könyv feléig-kétharmadáig ez egy fantasy ponyva, annak is elég lapos.


Az igazán gyenge pontja azonban az egésznek, ami miatt még a kuriózum-volta miatt se nagyon tudom ajánlani, az mikor a fő vonalon bukjuk a lovunkat, a Game Over szálon viszont nem. Aztán amikor továbbmegyünk a köv. fejezetpontra-vagy-mire lapozunk (a kötet úgy néz ki hogy van egy fő fejezetpont, majd A-B-C-D választás-alpontok, majd folytatódik, de egyébként sehol nincs odaírva hogy mikor melyik alpontra kell lapozni, ezt a cselekményből lehet kisakkozni) akkor megint alattunk van a ló.

Azt addig értettem hogy a karakter átzökken másik idővonalra ha megmurdál, de szó nem volt róla, hogy a felszerelést is magávalviszi, sőt, épp az volt a lényeg hogy ami alternatív síkon történt, az "mégse történt meg".

Szóval ennyi.

Amúgy teljes regény terjedelmű, legalább ott nem vertek át. Ha ingyen hozzájutsz, vagy szereted Nemerét, vagy kíváncsi vagy és nagyon olcsón megtalálod, akkor tulajdonképpen el lehet vinni. És annyira felejthető, meg "annyira rossz hogy már jó", hogy ilyen Troll 2 szinten akár újraolvasós is XD




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad