Lapozgatós könyv franchise-ok 15. - Angus Dewer (Riveti utcák + Sziklatorony)

 Ez egy érdekes próbálkozás volt!

 



A mai napig nem tudni biztosan ki követte el ezeket, de szerepjátélk-újságokban (Bíborhold, stb.) megjelent információk szerint az USA nagy kampányit másolta volna, hogy ki viszi végig előbb, meg minden. Az egészből persze semmi nem lett, pl. mert Agyarország nagyon pici az USA-hoz képest, így a felajánlott díjak köszönőviszonyban nem voltak a várható bevételhez képest.

Ha népszerű blogger lennék, aki tudja hogy kell pénzt termelni ezekből a posztokból, jól le is vadásznám a ovnatkozó cikkeket, meg ígért címeket, meg hány darabra tervezték a folytatást, de mivel ez mind nem áll fenn, mindössze a megjelent könyvekről fogok beszélni.

Amiknek első hibája volt, hogy matricákkal működtek. Azaz maximum egyszer lehetett végigmenni rajtuk hivatalosan. Aztán ha elszúrtad, hát egyszer sem. Ehhez jött még hogy Egy Igaz Út alapon működtek, azaz jó esély volt rá hogy elsőre nem fog menni.

A rendszere mindazonáltal különleges volt, mert nem használt kockákat. A statod a fegyvered volt, meg az ellenfeled fegyvere, és szépen táblázatból kerested ki a harc végeredményét. Aztán a harc végeztével jól elvehetted áldozatod fegyverét, így fejlődtél.

A könyvekben egyébként a helyszínek töküresek voltak, pár kulcstárgyat, és a fejeztpontokon tanyázó monsztákat (mind élőhalott csontvázharcos) leszámítva, ami felállás a Riveti Utcáknak különleges hangulatot kölcsönzött - és amit a Sziklatoronyban már nem sikerült megismételni. És amíg a RU önmagában is egy korrekt történet volt

 addig a SzT  egy kicsit sem kielégítő cliffhangerrel ért véget.

 Összességében messze nem a legrosszabb próbálkozás volt egy franchse-ra, és az ínyencek számára a Riveti Utcák egész különlegesre sikerült, így emlékét megőrizzük. A térképezésre is jó inspiráció, lévén adtak mellé térképet, be lehetett jelölni mi hol van, miegymás.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad