Fegyverek Házilag - Lézerágyú! (kiegészített post)

Tök ugyanezt a videót tök ugyanezzel a címmel már egyszer kiraktam, de azóta GONDOLATAIM TÁMADTAK!

A cucc lényege - mint a videoban látható - hogy veszel egy csomó legálisan boltban kapható laserpointert, és ha ezeket úgy rakod össze hogy keresztezzék egymást a sugarak


akkor a fókuszpontban a leadott energia összeadódik.

A lézerpálcákon kívül kell egy darab műanyag amire felrakod őket, elem, és egy mindegyiket aktiváló kapcsoló (vagy egyesével is fel lehet nyilván kattintani a pointereket ha nem megy. Ehhez a posthoz feltételezem hogy megy).

Namost így máris jobban jártunk mint az amerikai hadsereg a vadászgéplelövő szuperlézerével. Elvégre
a) mi nem tankokat akarunk kilőni
b) az amerikaiak hülyék, mert ők egyetlen lézerből akarnak kihozni eredményt, mi meg nem.


Namost a videoban látható egység úgy működik, hogy a lézerek fixek, ezért kell neki lencséket (valójábanprizmákat) használnia a különböző távolságokhoz.
Ezt kellene kiküszöbölni a következő verzióban, amihez pár kisméretűszervó kell, meg egy minimálisan programozásban képzett segítő.

A lényeg az lenne, hogy a sugarakat ne valami nehézkes bigyóval "mozgassuk", hanem a lézerpointereket döntsük meg helyette, mindet egyszerre hogy ne mozduljon el a fókusz. Azt pedig egyszerű összerakni, ha van olyan ismerősüönk aki alkatrészekből szokott összerakni távirányítós modellautókat, nyert ügyünk kell legyen.

Ha még szuperebb teljesítményre vágyunk, akkor pedig kör alakban rakjuk fel (ha van elég akkor koncentrikus körökben, bár akkor a programozás már egy fokkal szintén nehezebb, hiszen a középponttól távolabbi körökben többet kell mozognia a forrásoknak), és középre egy fix távolságmérő lézert rakjunk fel, amire ráhangolva a többi lézert automatikusan fókuszáljon az egész cucc, ne manuálisan kelljen hülyéskedni.

Persze a sok lézer miatt valószínűleg világítunk majd mint a karácsonyfa (a bolti lézerek általában a látható tartományban fénylenek), de végülis kit érdekel?




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad