A magyar filmgyártás filmjei 101 - Sárga kaszinó (1943) / Sári bíró (1943) / Szerencsés flótás (1943)

Még egy film énekes színészekről és falnak megyek! Az is érdeklne ezzel a "régi szerelmünkhöz már nem térhetünk vissza" témával amit az utóbbi 3-4 filmévadban nyomatnak mit akarnak. Állambácsit figyemeztetni hogy ezt beszoptátok? Vagy mégis...?


Ezen a ponton ez nem másmint egy kliséhalmaz. 1/10.

---------------

Ha vki esetleg nem vette volna észre, kb. '40-től már majdnem minden filmnek van a port.hu-n adatlapja a történet összefoglalójával, ami általában túl sokat is mond el. Mindenesetre ha vki vmelyik cím iránt bővebben érdeklődik, használja a "magyar imdb"-t. Bármilyen szar és a fórum bármennyire problémás a "moderáció" (a felhasználónak nincsenek jogai, a moderátorok világnézetileg elfogultak), mégis monopolhelyzetbe sikerült jutniuk. És hát nem kell a fórumra fölmászni. Akkor sem ha azadatok fele téves, és a pontozás semmire nem jó.

A címbeli bírónak hasonlóan problémása megítélése mint a bibliai Salamonnak, akiről nyilvánvaló hogy "bölcs"-nek kéne látnunk, de a történetei éppenséggel tudatlan nemtörődöm baromnak mutatják. Itt az első dolog amit megtudunk hogy a bíró korrupt mint a szar. Engem pedig ezen a ponton (2:00, beleértve a film eleji stáblistát, főcímet is) elvesztett a film. Persze lehet hogy annoa "bíró" inkább volt "polgármester"... csakhogy azt ugyi senki nem kötötte az orromra!

Javasolnék helyette egy Mesék Mátyás Királyrólt,vagy MagyarNépmeséket - azok színes is, rövid is. Frappánsabb kivitelezés.

De mivel nem útáltam,adok neki 4/10-et. Olyan ugyan minta South Park - nagyobb, hosszabb, vágatlant nézni egy egyszerű rész helyett (a jobbakból), de estimesének elmegy. Tényleg, ilyen 6-8-12 éveseknek adnám tévében.

-------------------

Nézhetetlen kópia. 1/10


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad