A magyar filmgyártás filmjei 208 - Szerelem első vérig (1985) / Városbújócska (1985) / Akli Miklós (1986)

A főszereplő Füge. Elvégre az mennyire normális név, én is ismerek vagy hármat, trololol.
Barátnője (azaz Fontos Mellékszereplő) régész. Mert mi más is lenne. A nép minimum geológus vagy színész. Nehogymá' mondjuk szippantós kocsit vezessen!


Az agyar gyerekfilmek kalandfilm-jellegét továbbra is hozva, azokból kiindulva bepróbálkozott azagyar filmgyártás a felnőttség határán lévő kamaszokkal, azaz ez egyfajta proto-Amerikai Pite, vagy ha korábbi (valósabb) kapcsolat kell, akkor egy agyar Forró Rágógumi ('978-as német cucc).
Végül pusztána teljesség kedvéért említsük meg a Hangyák a Gatyában kétfilmjét is, bár onnan már nagyon messzire lehet rugaszkodni, akár a Tinizombik Visszatérnekig és tovább.


3/10

-----------------

Ilyen együtteses-film, de nagyon amatőr, pl mikor mondja Szereplő 1 hogy Józsi nincs, de van helyette Manci, akkorSzervező 2 mit csinál? Óbégat hogy "jajj most mit csináljak". B*meg, inkább kérdezd meg hogy akkor most azfog játszani, jól játszik-e, akkor neki adja oda a zenekari belépőt a koncerthelyre... Bármit, csak ne siránkozzon hogy "jajjmostmilesz, jajjmostmilesz". Megmondták mi lesz. Legyél profi, te vagy a manager!

Plusz én ugyan elhiszem hogy egyéni ízlés is van a világon, de a marginális ízlést egy filmnél talán mégis egyeztetni kellett volna valaki mással. A számok szarok, na.

2/10

-----------------

Van egy kis zavar hogy ez teljesenazonos-e a Cimborák sorozat 35. részével (amit nem láttam, nem is kerestem), de mindegy, itt van.

Klasszikus ifjúsági kalandregény mint Verne művei, vagy Mark Twaintől a Koldúsés királyfi, vagy Robert Louis Stevenson írásai.
Szóval 5/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad