A magyar filmgyártás filmjei 217 - Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája (1988) / Aszex (1989) / Az én XX. századom (1989)

Elértünk a rendszerváltás utolsó évéhez.
A címek hosszúsága miatt egy címet előrébbvettem, nem mintha komolyan számítana, de azért mondom.

Az alaphelyzet első filmünkben erőst a Equilibrium - gyilkos nyugalom alaphelyzete. Hű, ez most spoilernek számít?


Bodrogi Gyula Főtitán, Romolus, alias Lenin, maga a Kommunizmus haldoklik.

Túl későn készült, és a jelenetek nincsenek kellően rövidre vágva hogy a humora működjön. És a díszlet sem eléggé Űrgolyhók (1987), hiányzik az igazi túlzott egyediség. És nem is elég eseménydús. Pörögni kéne, nem egyhelyben álldogálni.

Gondolom nagy jóindulattal adományozhatok neki egy 3/10-et,de ennyi.

--------------------

A wikin kívül mindenki '90-esnek írja, de hát mit tudnak azok?
Van benne viszont biztosan Ciccolina! Ha vki nem tudná, ő anno olasz/magyar pornóóriás volt, bármilyen csúnyácska is (ma?) arcra. Mondjuk a teste vitán felül szép.
És nem hiszed el, de ilyen hiper-logót gyártottak hozzá:


A film egy portréfilm vmi politikai hivatalos látogatás alkalmából elkészítve, ésa csaj bevallom ultra idegesítő, idegesítőbb mint Lady Gaga, Miley Cyrus és Zalatnai Cili együtt, DE a film az állat jól van megcsinálva, és ha "annaka kornak a humorát, ízért" akarod, inkább ezt mint bármi mást.
Nem mondom hogy akármikor meg lehet nézni, de szerintem amire vállalkozott, abban zseniális, Talán az az első filmválogatás-anyag túl hosszú lett, nem néztem igazán szívesen egy idő után, de így is simán 9/10. De mint mondottam volt ez nem játékfilm.

----------------------

Angol narráció az elején: -1 pont, mivel a magyar változat is ott lesz, de nem szinkronban a mondott szöveggel, így aki nem tud angolul az máris elhagyja a termet.
Az első szereplő-szöveg a filmben: "Halleluia", azaz istenezé = -1 pont.
Első konkrét mondat: "Nézzék csak!", majd miután egy percen át mutatták hogy tornasorban mindenki néz, mutatom mit néznek:


bazmeganyád.

Értelmetlen, beállított, mesterséges beszéd és rendezés.

A fényképezés, az viszont jó, ésa történetvezetés elég sima.
Ezért, és mivel az amúgy folytonos istenezés inkább korkörnyezet mint prédikáció, adok egy 3/10-et, aztán nézze meg valaki akinek bejönnek a kosztümös filmek, mert ez azok közt egész eredeti koncepcióval indul (nem túlságsan a múltba helyezve a készítéshez képest), és én alapból rosszul állok az istenezéshez, csak amúgy nagyon erős filmekben tolerálom.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad