Hülye reklámok 88 - illegális letöltés & co

Ide tartozik a bliccelés is a BKV-n. Vajon rendben van ha vki ilyet csinál?

Ehhez 2db illusztrációt mutatnék be:

#1


Hát haver ja. De miért 750$?

Először is vegyünk egy sima hónapot. Ez legyen 30 nap. 30 napban ideális esetben van 33/7 = 4.XYZ, azaz 4 db hétvége, ami 8 nap. Ez hagy 22 munkanapot. Dolgozzunk 8 órát = 176 óra. Ez 1232 $ havi kereset 7$/h-val, 1408 $ ha 8$/h-val számolunk (Wyomingban a minimum órabér 5$).

Ha megnézzük a lakhatás költségeit (szintén USA, hiszen a képen $-t adtak meg), akkor annak összege mondjuk 900 $. És ez csak a lakás (bérelt). Tehát 750$ az talán egy saját lakássalrendelkező puszta rezsiköltsége, aki valószínűleg nem minimálbérért dolgozik, vagy olyan államban ahol a minimálbér legalább 10$.
És még ő sem költött pl. ÉTELRE, azaz eza 750$ ordítóan nagy összeg az átlagember számára. Ha reális akakarunk lenni, és az illető nagyon jól osztja be a pénzét, akkor örülhet ha marad 150$-ja, azaz 5 teljes hónapjába kerülne ezen hírdetés kiagyalójának megfelelnie. Majdnem fél évbe. Tehát a hírdetés csakis luxuskörülményekk özött élőknek szól.

#2

Ha ránézünk erre a grafikonra, az nyilvánvalóvá válik máris, hogy ki kéne számolniuk a forgalmazóknak, nem érné-e meg azonnalcsökkenteni az árakat.
Ami azonban fontosabb, hogy - feltételezhetünk globálisan egyforma árakat - 10$-nál csak nem kerül többe egy mozijegy, még ha "csak"ausztrál dollárról van is szó (amiről könnyen kideríthetném hogy esetleg keményebb valuta az USA $-nál, mégis inkább gépelem ezt itten). Mindenesetre ez a tény önmagábanazt mutatja, hogy még akinek vanpénze dögivel, az is letölt illegálisan, MERT NINCS MÁS LEHETŐSÉGE. Ez márpedig 5-10% (attól függően friss mozifilm, vagy sorozat/tv-film/már moziból kifutott film amiről szó van).
Piac tehát volna, a vásárló odaadná a pénzt - de senki nem akarja (vagy egyéb okból nem tudja) elvenni azt!

--------------

Ehhez kapcsolódóan mostanság olvastam egy blogban (amit nem linkelek be), hogy "lássátok be, van amire nem futja, azt ne akarjátok".
Ja, pl. iható víz, egyáltalán: vezetékes víz, havidíjas mobiltelefon, internethozzáférés, áram, fűtés, munkábajárás...

Bizony, olyanokat volt képes leírni az az ÖKÖR, miszerint: "Ha nincs pénzed, ne költsd kocsira" + "Aki nem akar BKV-val járni az vegyenkocsit."
Ennek is elmentek otthonról, hiszen BKV-val/BKK-val csak az jár akinek nem telik kocsira, ugye.

A suttyóparaszt ráadásul odaírta magának, írásai mekkora "hőbörgést" (egyáltalán: reakciót) provokálnak- egy dologról feledkezett mega kis gyökér: bekapcsolni a kommentelés lehetőségét! Egyéb elérhetősége szintén nem volt (pl. facebook) hogy ott oltsák le az agyát az összefüggéstelen zagyvaságaiért.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad