Ismerjük meg a Trónok Harcát 25

Szóval a rész elején látunk egy feltámadást.
Ez önmagában semmi, bár egy shennaniganba bepakolva... Még úgy is azt mondhatnánk a Tűz Asszonya szálat erősíti. De együtt az előző rész ablakával már arra utal hogy itten istenezés lesz, a vallásosság beszivárgott a sorozatba, ami térítősdit fog kezdeni játszani, és az bizony nézettségcsökkentő dolog.
Mert ha vallás#1 nyer, akkor vallás#2, vallás#3 és az ateizmus elkapcsol, megútálja az egészet, nem vesz DVD-t nem vesz játékokat, nem vesz bögrét, sem pólót, sem HBO-előfizetést.

De hány vallás is van a Hét Királyság királyságban?
- a Víz Istene = ?
- a Tűz Istene = feltámadás, eretnekégetés = kereszténység
- az Ősi Istenek = fák = pogányok
- a Hetek (az új istenek) = dávidcsillag = judaizmus
Felmerül nyomban a kérdés: hol a Levegő és a Föld istensége?

Hm, a Falon 19 erőd van, ebből 3-ban vannak emberek? Mi a retkes faszért szarakodnak akkor az Őrség megtámadásával? Lukas a védelem mint a sajt. A Vadak öngyilkos hajlamúak?

Tipp: ha az orvos nemhogy felajánlja a fájdalomcsillapítót (itt: morfint), de még külön meg is mondja hogy nagyon fog fájni, akkor ne játszd a tökös legényt, hanem hagyd hogy beadják.

Tulajdonképpen a CarlStarkoknak miért jutott eszébe MOST ugrálni?

Jamie és Brienne románca mondhatni csúcsra ér ebben a majdnem-csók-jelenetben:


Aztán feliratozás kéne, de megint nincsen.

A Stáblisátról:
- A Hegyet felraktam a hullajelöltek közé, mert túl gonosz. Önmagában hogy gonosz persze nem kéne hogy baj legyen... De Grrartin bármennyire állítja hogy kerülné a kliséket, nem teszi. "Ne azt figyeljék mit mondok, hanem hogy mit teszek" - Orbán Viktátor, a Hazug
- Piscel úgy tűnik szintén mindenkinek ártott már, így nem lenne meglepő ha egyszercsak kiiktatnák. Ennyit a meglepetésekről.
- és végül Osha. Őt korábban is felrakhattam volna hullajelöltnek. Miért kap jelet? Mert ő Plot Device. És előző rész(ek)ben bejött egy erősebb Plot Device. Márpedig ha egy szereplő nem karakter, csak Plot Device, akkor ki lesz írva. Ez hagyomány. Úgy is mondhatnám: klisé.





Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad