Hülye reklámok 140 - órabér!

Lássuk ezt a hírdetést:


Tulajdonképpen egész korrekt hírdetésről van szó - bár akad benne pár buktató.

Először is:
- BEJELENTETT állás: gyermekem, fekete állást ne posztolj facebookon, vagy egyáltalán, írott formában, mert megbasznak. Tehát ez fölösleges kitétel volt. Ha pedig bekerül egy ilyen fölösleges kitétel, már gyanús vagy mint munkáltató.
- munkavégzés helye: Budapest, de az elég nagy település. Konkrétan hol? Vagy ha otthonról végezhető, akkor miért kell Budapesten lennie a munkavállalónak?
- legfontosabb, hogy a bérezés teljesen irreális.
Először is 4 órára már kifizetik a Garantált Bérminimumot. Ami már egy elég jó pénz, ha csak a fizetési lehetőségeket nézzük (a megélhetést persze ez nem fedezi). Ám felmerül a kérdés: mennyi is a lehetséges jutalék, és ha dolgozhatok teljes munkaidőben miért ne tenném?
Márpedig ez pont az az eset ahol NEM SZABAD többet dolgozni mint 4 óra. Miért?
Mert ha 8 órát akarsz dolgozni, inkább jelentesd be magad 2*4 órába.
Ugyanis 4 órára, jutalék nélkül 150,000-t keresel. Ha kétszer ennyit (nyolc órát) dolgozol, akkor jutalék nélkül kéne 300,000 HUF-t keresned.
Ezzel szemben 8 órára,maximális jutalékkal kevesebbet kereshetsz mint 2*4 órában jutalék nélkül!

Az embereket ez a cég vagy analfabétának nézi,és ki fogja forgatni mindenéből, vagy eleve nem akar 4 óránál többe felvenni, de akkor meg minek hírdeti meg?

----

A hírdetés feladója magánszemély volt, az ő adatait töröltem. A cégét nem, mert ha nem riaszt el a tömény hülyeség ami elképesztő megbízhatatlanságot áraszt számomra, próbáld ki.
És hé, 4 órára elég jól hangzik a pénz.




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad