Retkon, retkon

 Avagy történetbeli folyamatosság. Főszálban, vagy a fantáziavilág szabályaiban.

A Bűbájos Boszorkák 5. évada számtalan ilyen példát vonultat fel, például:
- Leo rendszeresen alszik. Nyilván Holy Mary Comb harcolta ki hogy kevésbé legyen misztikus, és inkább romantikus-mindennapi a sorozat.
- huh? a tenger boszorkánya ölte meg Haliwell-anyucit? Nem, egy vízdémon volt, akit az egyik részben ki is nyírtak.
- démoni erők? Természetüknél fogva gonosz erők? Mióta? Egész részek épültek a megtérő bűnös tematikájára.
- a fényőrök most már angyalok? Mióta? Miért? És ha ők is angyalok a Halál és a Végzet angyalai mellett, hogyhogy semmi közös nincs bennük?

Mindez egyébként azért alakult így, mert a sorozat elért arra a pontra ahol saját világa kiépült, értelmetlen és zavaró még többet hozzáadni. Kezdenie kéne vele valamit - de erre a stáb nincs felkészülv.

És még ez sem a legnagyobb baj!

Phoebe ugyanis egy gonosz szipirtyó. Nem véletlen hogy mikor az ördögűzők (witchdoctor) támadnak, őt nem zökkentik ki a varázslatból. No de a lényeg Cole. Mikor addig szivatják a Bűbájosok hogy kiprovokálja hogy megöljék (nem védekezik, tehát öngyilkosságról van szó), egyszerűen azt is megtagadja tőle mikor rájön hogy nem akart ártani nekik. Közli, hogy "majd megölünk, de csak mikor nekünk tetszik". És ők lennének a Jó legfőbb erői??

Azért Cole-t sikerül az évad közepére kiírni. Ehhez olyan erőltetett mozzanatok is kellettek Gale és az újság eladása.

Egy dolgot mégis jól csinál az évad: Leot elengedik szülési szabadságra. Amit a következő pillanatban ezerrel betolt "minden férfi szar, vegyél kutyát, hűségesebb és hamarabb megdöglik" azonnal le is rombol, mondván ez csak azért van mert Leo egy punci.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad