Az Idő Kereke 5, Mennyei tűz 0/1

 No, a könyv elkezdése előtt lássuk a kamu-próféciát az elején.
A szokásos bármi-lehet zagyvaság, de ÚK. 400 időjelzővel. Az vajon mi a tök lehet. Tippre Új Kor, de mihez képest új? Nem elfelejteni hogy eddig ezek a töredékek a NEGYEDIK korból jöttek, és már arról sincs fogalmunk MOST melyik korban vagyunk!

Ééés máris újabb csalódás. Eddig az összes kötet úgy kezdődött, hogy "Az Idő Kereke Forog, jönnek a korok, a történelem legenda lesz, a legenda mítosszá yadda-yadda-yadda, fúj a szél." Erre most nulla.

Na tudjátok mit? Akkor most álljunk meg, és vegyük át, mi is történt eddig! És nem érdekelnek a kibaszott karakterek, azt nézzük meg MI TÖRTÉNT, mármint cselekményileg.


Most a prológot hagyjuk ki, kezdjünk az első fejezettel. Szóval Főszereplő 1-2-3-4-5+ ott ülnek egy faluban, amit párszáz oldal után végre megtámadnak a nem-trollok. Lezúzza őket az éppen ottlévő varázslónő és a kardmester ... segédje, felpakolják a srácokat (a lányokat mert potenciális varázslók, a fiúkat mert potenciális McGuffinok), aztán átmennek pár falun amikben semmi nem történik, majd elérnek egy folyóhoz, amin átkelnek az egyetlen tutajon, így máris nem követik őket a nem-trollok.
Mármint csak hiszik, mert de.
És ezért be is mennek Ősi Romvárosba, ahol vmi Eldritch Szörny lakozik.


Legalábbis szándék szerint eldritch monster lenne, csak RJ szarul írja meg, így sújtalan és unjuk. Mindegy, lényeg hogy Főszereplő#2 (Mat) lenyúl onnan egy kést (igazából tökmindegy mit, mert McGuffin, azaz eredeti funkciójában, sőt egyáltalán nem fogják használni), amitől a srác lebetegszik. Ebben a világban egyébként minden varázsbetegség úgy néz ki, hogy lefogysz, csonttá. Anorexia-fóbia?
Mindegy, a "lényeg" hogy itt szétválik a csapat. Egyik megy hajón, másik megy gyalog, a harmadik kupac meg összefut pár vándorcigánnyal, meg egy farkasemberrel, ahol Főszereplő#3 (Perrin) szintén farkasemberré változik, miközben sikerül belekötniük egy marék kereszteslovagba.
Aztán megint nem történik semmi azon kívül hogy Főszereplő#1-2 kap némi mutatványos-kiképzést, azaz tudnak zsonglőrködni, meg hangszeren játszani (ezeknek a jövőben nem lesz hasznuk).
Így végül mind elérnek egy Camelyn nevű városba, amit Artúr Király alapított és onnan uralkodott, szóval Camelotba. Itt se történik semmi, azon kívül hogy Főszereplő#1 (Rand) belefut a helyi királyi családba (akiknek a jövőben nem lesz szerepük).
Innen elteleportálnak Jó Messzire (ehhez összeszednek egy ogrét), a Gonosz Földje mellé, ahol bemennek a sivatagba, találnak egy barlangot teli folyékony mágiával, amivel lezúznak 2 db Kitaszítottat (a "gonosz" oldal 2 főkapitánya a 13-ból), meg lezúzzák a Főgonoszt is?
És megtalálnak egy Kürtöt, amivel IDDQD szellemharcosokat lehet idézni, természetesen ezt soha nem fogják használni.

--------------

A második kötetben megjönnek a nem-trollok a közeli városkába ahonnan az első kötet végén nem mentek sehova, ki tudja miért. A nem-trollok visznek mindent az előző kötet végéről.
A Főszereplők azonnal szétválnak, egyik felük megy a sivatagban ahol nem történik semmi (oké, Farkasember képességeit bemutatják), a másik fele megy a folyón ahol nem történik semmi.
A sivatagban Főszereplő#1 véletlen talál egy szivárványszín oszlopot


amivel szintén lehet teleportálni, de ilyen párhuzamos dimenzióba. Ott összefut egy Nyilvánvalóan Gonosz hölgyeménnyel, de sikerül kikeveredni mind a dimenzióból, mind a hölgyemény karmai közül.
 
Közben a vizi úton menők elérnek a varázslóiskolába, és elkezdenek tanulni.
 
Főszereplő#1 végül visszaszerzi a Kürtöt ÉS a kést, aztán bemennek egy városba hogy megvárják amíg a kísérő katonák utólérik őket, mert azok nem teleportáltak. Várakozás közben felrobbantanak egy tüzijátékgyárat (nincs jelentősége), és elveszítik a cuccost.
A cuccost az Őrült Koldús lopta el, aki eredetileg házaló volt, aztán a Főgonosz kutyája


de a zokniagyú összefogdosta a Kést, így most Szupergonosz lett belőle, és elviszi a Cuccost a helyi náciknak a kontinens másik felén, MERT. A nácik amúgy kb. egy hete érkeztek, azelőtt valószínűleg nem is léteztek.

Aztán egyszercsak mindenki elteleportál a kontinens másik felére, mert Őrült Koldús megüzente hogy ott lesz a Cucc, nyenyenye, úgyse szerzitek vissza.
A helyi nácikat megtámadják a kereszteslovagok, bele is halnak, de a száz varázslónőjüket lenyomja Főszereplő#4-5, mert 2 tanonc varázslónő 100 teljesen kiképzett ellen hát persze, és még azt a Kürtöt is sikerül megfújni, így a Helyi Nácik eltakarodnak a vérbe. Azért ne örülj, nem mennek messzire.

Ja, és Főszereplő#1 összecsap egy Kitaszítottal, az égen, vagy nem is, mert végül nincs hulla, vagy valami.

--------------

A harmadik kötetben a Lányok már visszamentek a varázslósuliba, és tanulnak. A fiúk meg ülnek a sivatagban, mert az mekkora poén már. Velük megy Főszereplő#2, aki sikerül megszabadítani a Késtől, azt se látjuk többet. Viszont cserébe Főszereplő#2 szperképességre tett szert, ő lett Domino a Deadpoolból.
Aztán Főszereplő#1 gondol egyet és lelép, többiek meg mennek utána.

Mostanra nem is kevés ország háborúzik, és az előző kötet végén szereplő egyik keresztes fia vérbosszút esküszik, mert ebben a világban nincs se postaszolgálat, se hírszerzés.

Végül midenki elmegy bizonyos Tear nevű városba, ebből egyedül a Lányok útja lehet picit érdekes, mert az egész úgy indul, hogy elszöknek, hogy hazalátogassanak. Sikerül is, de kiderül hogy Anyucit kurvára nem érdekli éppen a dolog, mert kúrogat valami pasit, akiről az olvasó persze tudja, hogy Kitaszított, de ezzel nem érünk rá foglalkozni.
 
Tear-ben amúgy nem csak Főszereplők lesznek, de odateleportál Ezer Ork, meg egy Kitaszított, ÉS a Dűnéből ideszöktek a fremenek, akik most aielnek nevezik magukat.
Mindenki egy varázskardra hajt, természetesen Főszereplő#1 szerzi meg, és lecsap vele egy, vagy két Kitaszítottat, vagy egy Kitaszítottat meg a Főgonoszt, vagy egy Kitaszítottat kétszer - legalábbis valami, most legalább van elég Kitaszított hogy minden könyvben egyet ki lehet még nyírni.
Főszereplő#1-et rögtön ki is kiáltják Tear királyának, és az aielek királyának, ÉS a Waterworld királyának.


--------------

A negyedik kötetben 500 oldalon keresztül nem csinálnak semmit azon túl hogy próblnak felzárkózni a karakterek az olvasóhoz.
Aztán rögtön szét is válnak, háromfelé.
Csapat#1 elhajózik (már ha varázsszéllel röpített hajókázás még hajózásnak számít) Tanchicoba, ahol egyszerre kavarnak a keresztesek, a sötét varázslók, meg a Helyi Nácik. De jegyezzétek meg, utóbbiak hithű keresztények, ahogy a való életbeli megfelelőjük is, így ők JÓK!


Csapat#2 eldzsal (teleportál) az egész sorozat kiindulásifalujába, és ott főként nem-trollokkal csatáznak. Sokan nem mentek, a falusiakból verbuválnak miliciát. Extra nehézségi fokként néha beleugatnak a Keresztesek, akiket Őrült Koldús vitt ide, mert igen, ő még mindig létezik, de itt se fog csinálni semmit.

Csapat#3 felment a fremenekkel aielekkel, természetesen teleportáltak. Itt megtudjuk hogy a Cigányok a Tizenharmadik, Elveszett Törzs az aielekből, aztán elindulnak népgyűlést tartani. Csatlakozik hozzájuk KÉT Kitaszított, de nem fognak csinálni semmit.
Náluk nehézséget egy dolog okoz, hogy az egyik törzs magát akarja fő-törzsfőnöknek, de egyelőre csak lelépnek sértődötten.

Ja, a varázslóiskolában az Igazgatót trónfosztják ugyanolyan piti hatalommániás kis seggdugók, mint a Sértődött Aiel Törzs. Mert nehogy már valami libsi vezesse az iskolát, és a dolgok működjenek. Mi lesz úgy a Keresztény Kultúrával?!? (Persze nyilván ki fog derül hogy ezek Sátánisták, de nem ebben ak ötetben.)

Csapat#3 végül letárgyalja az ottlévő két Kitaszítottal, hogy Kitaszított Nőci bele van zúgva Főszereplő#1-be, így Kitaszított#Sok lesz szíves tanítani neki pasi-mágiát.
Ja, és azt is megtudjuk hogy Főszereplő#2 el fogja venni, és így legitimálni a Helyi Náci Führert.

Csapat#2-nél meg Főszereplő#3 megházasodik. Ha ennek bármi jelentősége van. Természetszerűleg valami Random Királylányt vesz el.

Csapat#1 ... Nem ér el különösebb eredményt, azon túl hogy kb. minden problémás hatalmi szervvel beláttatják, most egy időre húzzák meg magukat, lehetőleg valahol máshol. Kivéve a náci barinőjüket, mert hát ő milyen yo fej, vagy valami.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad