A magyar filmgyártás filmjei, különkiadás 1 - Hotel Tubu (2002)

"magyar film készül"azt mondja. "Ilyet még nem pipált" azt mondja. Pedig az agyar filmgyártás teli van korreflexiós, történet nélküli szkeccsfilmekkel. Persze mind nukás volt, hiányoltuk belőle a TÖRTÉNETet ugyanis.


Persze hazudik, ahogy hazudik a Hurok-nál, ami nem "az első magyar időutazós film", sőt, mindössze a 2005-ös amcsi Hurok (eredeti címén: Slipstream) lopása.

Hazudik a Budapest Noir-ról is, mert az meg 900 millió HUF ellopása, nem más. Akármilyen jó is lesz, ennyit a büdös életben nem fog visszatermelni, úgy meg annyira mégsem jó nekünk.

 ------------

A posz címében szereplő "alkotásról" meg, ami a készítők előző munkája, pár gondolat:

A hang és a felirat nem ugyanazt jelenti! A fordító annyira felsőfokon akar tudni hogy elszúrja (szótárból tetszett kifejezéseket tolni?).
"De a kozmosz munkásait nevelik ki egy tudatos munkával" az nem azonos azzal hogy "although cosmos workers are trained for special jobs", ami azt jelenti hogy "habár a kozmosz munkásait különleges munkára képzik ki".

A kisfilm tartalmilag arcbahugyozása a nézőnek, akinek nem lehet tetszésnyilvánítási képessége a filmkészítővel szemben, mert a filmkészítő azt csinál amit akar mert ő a "kreatív", meg "művész", ezért neki mindent szabad és jár az ingyenpénz?
Hát abból nem esztek.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad