Godzilla vs Destoroyah (1995)

Ah, egy (újabb) korszak vége. Ezúttal Godzilla Meg Fog Halni. Spoiler, hah!

No, a godzillasaurus még mindig megvan. És ez a film is többnyelvű. Miért csinálták ezt magukkal a japánok? Egy biztos: Godzillával (megint) nem stimmel valami.

 
Nagyon nem.


A feltételezés szerint Godzilla szíve egy atomreaktor, ami épp leolvadni készül. Úgy tűnik Bass Islandnél bekapott egy HARMADIK nukleáris töltést ugyanis.
A tudósok meg felfedezték hogy lehet atomokat zsugorítani. Ez kb. az '54-es film oxigénfolyósítója, so there.

Ja, és van egy ilyen kontinuitás-adalék is:


Nos, én nem tudok japánul, de ez dátumnak tűnik:


Lényegesebb Godzilla fenyegető felrobbanásának következménye:


Ez nem akkora baromság mint hinnénk, bár a teória az első atombombateszt előtti. Gyakorlati próba híján fennállt a minimális lehetősége, hogy a nukleáris reakció nem áll meg, felgyújtja a légkört, és az egész Föld megsemmisül végül. A lehetőséget kellően elhanyagolhatónak ítélték...
Huston, van egy kis problémánk:


Közben kiásnak vmi prekambriumi életformát is, ami még a minimális-oxigén légkör korában élt. Persze megszökik a csatornába.


Beleömlik az óceánba - pont ahol az oxigéndestroyer/destoroyah fel lett használva, mutálódni kezd, és maga lesz az ÉLŐ OXIGÉNDESTOROYAH! Egyelőre így néz ki:


Mikor legközelebb látjuk ráklába van, alienfarka, és ilyen feje ami vmi elektromos sugarat lő:


No persze csak addig míg rakétavetővel szét nem lövik. Miután lángszóróval megsorozták. Hiába, ez a rendőrség kellően felkészült.


Sajna nem csak egyetlen szörny van belőle.


Nah, de a sok baj után van Szuper X3-unk, aminek fagyasztó-lézere van:


Kisgodzilla is előkerül. Őt is megbabrálta némileg a Bass-szigeti atomkatasztrófa, most úgy néz ki mint Godzilla mielőtt túlhevült. Új neve is van: Godzilla Junior.


Öröm az ürömben (vagy fordítva): a prekambrium-mutánsok összeolvadnak egyetlen lénnyé:

És ez az izé még repül is (és megkapja a Destoroyah nevet hivatalosan is):
Később (Tokyoban):

Btw, a terv hogy összeeresztik Godzillával, akit Junior agykontrollálásával terelnek D-hoz.
Az első összecsapást Junior egész jól kezeli, bár csúnyán megsérül.


Behívják a SX3-at is, mertHúha. Húha de húha. Junior kiszállt a játékból, a két szuperszörny meg gyakorlatilag kibelezi egymást. Ez azért elég váratlan volt. Aztán G egy rakás 2-es fázissal küzd??


Miután azokat lerázta, G bevet egy újabb Egyszer Használatos Erőt, és energiát ad át Juniornak:


D visszatér, és ennél is nagyobb probléma hogy


Destoroyah megpróbál elrepülni, de a katonaság lefagyasztja a szárnyait, leesik, és felrobban.
G pedig folytatja a leolvadást, miközben "fagyasztják", értsd: korlátozzák a radioaktivitását. Ami bizony felszökik. Igazából ez Csernobil lebetonozása.


Godzilla szó szerint elolvad:


------------

Namost volt ennek a csatának egy Alternatív Befejezése. Ott D nem robban fel mikor leesik, hanem Godzilla még üti egy kicsit miközben a katonaság a fagyasztósugarával lövi D-t (is). Az végül ... lehanyatlik?, G leolvad, és a végén Junior ordít egyet Godzillaként.
Koncepció szintjén sokkal de sokkal jobban tetszik ez a vég, bár hogy ebből mennyit látni a tényleges felvételen... Ezt az egy kópiát találtam belőle a neten:


Mivel tényleg szar minőségű, és szerintem élesbe se lehetne követni mi történik, ITT egy bontás a lépésekről screenshotolva.

Ha ezt az alternatív befejezést választjuk, lehetséges hogy kontinuitást tudunk kreálni a további filmekkel. De legközelebb az amerikai cannonizált spinoff: Godzilla (1998)!


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-8)

Fegyverek házilag - krumplipuska

Naruto - Shippuden - filmek - ovak - sorrend