Videojátékfilmek 10. - Holtak háza (2003)

UPDATE: A 7 és 9. videojáték-filmek a Lara Croft: TombRaider és a Lara Croft: Tomb Raider 2: Az Élet Bölcsője voltak.
Lévén a játék akció-platformer, hát elismerem, a filmeknek nem sok köze volt a játékokhoz. És ponyva-termékek. A második film az időutazós mcguffin-baromsággal meg picit már gagyi is. Dejól néztek ki, és filmnek teljesen jól működtek. Hiába, Angelina Jolie nem adta bármihez a nevét.
De újranézni? Na azt nem. Eldobható műanyagtermékekről lévén szó, nem vesztegetem velük még egyszer az időm, pláne hogy mivel elég jók, mindenre emlékszem is belőlük, viszont nem olyan jók hogy sokadjára is szórakoztatók legyenek. Tévében is leadták őket elég skszor ugyebár.

A Kaptár-szériáról még átnézem az archívumom, ők külön posztot kapnak egyben. Ezt pedig nem olyan régen írtam meg, viszont megint eszem ágában nincs újranézni ha nem muszály :D

-----------------

Uwe Boll emlékeim szerint ezzel került fel az ismertségvonatra.
Nemi gazán tiszta miként. Talán mert előtte nemigen volt más, így nem kellett versenyeznie, illetve ami volt az hétmérföldes értelmetlenség volt: Mortal Kombat Annihilation, Street Fighter, Wing Commander (amiről anno senki se hallott, ma se érdemelte ki hogy megnézzék, amúgy középszerű, és fogalmam sincs az eredeti játékról).
Persze ott volt a két Lara Croft film, de a másodiknál azemberek már húzták a szájukat, meg hát az nyilvánvalóan A-költségvetésű film volt, míg játék-feldolgozásnál szerintem senki nem arra volt behangolva.

Szóval, film:

Az eredeti játékból annyira emlékszem, hogy mentél vmi kőkastélyban, és jól lelőtted a zombikat. Most mit lehet ezen megfilmesíteni? Azaz zéró elvárással ültem neki anno. Állítólag valami története van neki, de még azt se tudom a manualban, vagy vmi weboldalon kéne keresni, szóval nem tökmindegy?

Szerintem a Prodigy nyomott alá egy technószámot, ami azért jó felvezetés.


Szóval vmi srácok fesztiválozni mennek - nem kell megjegyezni őket, nem lesz egyéniségük :D
Osztán ez mi a fa-svenkkel, Blair Witch-utánérzés? :P
De ha időnként tolnak pár ilyen csajt, nekem aztán mindegy:


És ez a pali garancia hogy garantált gagyi szórakozásban lesz részünk:


"Kirk kapitány" végül átviszi őket a szigetükre, és ez rohadtul csodásan gagyi rész.

Van csöcs is, tehát ha kellően olcsóba tolták, tuti megtérülés.


A csaj pasiját elragadja egy kameraeffekt (amiről később kiderül hogy egy teleportáló zombi) - legalább nem a csajt kapták el, az akkora klisé már. Aztán besétál a feltételezem helyszínre. Nemegy kastély, de jobb mint a semmi.


Közben leszállt az este, és a partiarcoknak már nyoma sincs. "Hőseinket" ez nem érdekli amíg van SÖR.

A mutáns matróz beviszi a dzsungelbe a fegyverekkel teli ládát, mire neki annyi. Közben hőseink dugnak, vagy legalábbis akarnak, ami majdnem ugyanaz ha erről a filmről van szó. Újabb karaktert veszítünk,a többiek meg eltántorognak a Házhoz. Ott összefutnak 2 túlélővel a partyról.

Rendszeres feature hogy az eredeti játékból ciginyom-bevágásokat kapunk a'la Harcosok Klubbja. A legtöbben fölöslegesnek tartják, vannak akik idegesítőnek, én poénra veszem.


Visszaérnek a parti táborába, ahol az otthagyott pár fiútagját felszedik a hajó felé tartva.
Ja, a csaj is megvan.


Azonnal ki is nyírja azegyik új túlélőt. Lassan meg kéne számolnom hányan is vannak XD De hogyan, ha közben befut a parti őrség?

Ja, ezek a zombik tudnak ÚSZNI. Ennek ellenére nem fognak kijutni a szigetről :D Itt most a kapitány lelő egy tucattal kezdetnek, meg amúgyis XD
Van vmi éjszakai lövöldözés amiből nem sokat látok, közben viszont dübörög a techozene, és a végére mindenki együtt van. Kész haszon. Btw, eddigre az elejéről a vörösen világító szemű zombik ki tudja hová lettek.



Ha jól számoltam van 5-6 bulizó, 1 rendőr, 1 Kirk Kapitány. 1 bulizó, meg a rendőrnő elhúznak balra (a rendőrségi hajóért). Ja, az egyik zombi savat köpött. Ez se fog többé előfordulni. Rendőrnő vissza, mind elindulnak a Házhoz:
- rendőrnő
- Kirk Kapitány
- feka csaj
- ázsiai csaj
- fehér csaj
- arconsavazott srác
- Nem-Xander-A-Buffból
Asszem ennyi.
Zombiból van jó sok, és slow-motionben lövöldözik őket, mert az c00l. Könyörgöm, az akkori célközönség igénytelen, álló farkú 15 éves fiúk voltak, tuti megvették!
Itt a játékbevágások egyébként elég normálisan/értelmesen vannak megcsinálva. Ami ugye a jelenetből adódik (sima lövöldözős zombiírtás).
A harc végtelen sokáig tart, és nagyon abszurd elemeket is tartalmaz (meg pár egész normális maszkozást).
Végülis kipróbálnám a játékot,de persze PC-re nincsen. Azt se tudom mire jött ki a pénzbedobós automatán kívül.
És elveszítjük a zombikat lekungfuzó ázsiai csajt. És a rendőrnőt.

Hőseink párokba rendeződnek aszerint ki kivel akar.

Amúgy az egész hátterében valami középkori Őrült Tudós áll, aki zombikat csinált.

Kirk felrobbantja magát, egy rakás zombit, meg a bejárati ajtót...

A savazottarcú alsógatyamodell is felrobbantja magát a helyszínen talált lőporral, míg a többiek eltűnnek egy csapóajtó alatt.

Az alagútban a feka csajt megeszik a falból előmászó zombik (egész jó effekt!).

A maradék párocska találkozik ... Greggel, akárkifene is volt az. De ez nem Greg hanem egy Ichiban-rajongó! Ichiban - rúzs férfiaknak :)


A fickó amúgy Frankeinstein-doktor, aki saját magát tette a szörnyeteggé.

"Az egészet te hoztad létre hogy halhatatlan légy! Miért? // Hogy örökké éljek." - szerintem ezt a dialógust nem gondolták át.

Aztán kardoznak egyet, mert olyan még nem volt.


A csaj bele is hal (legalábbis szíven szúrták), mire a srác levágja az Őrült Tudós fejét. Hogy itt miért hangzik el hogy "Game Over", fogalmam sincs. Nyilván mert videojáték-adaptáció, csak nem túl jó XD









Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad